Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Antonie Bolavá píše:
přesně tak. Já kdybych na začátku věděla jak to bude těžké, nikdy bych si manžela nevzala. Tenkrát jsem fakt neměla představu a byla jsem hodně naivní. A to máme s ex vztahy skvělé
Je pravda, že to není vůbec lehká situace být „macechou“…Podle mě na to nemá náturu každá ženská a ze zpětnýho pohledu vím, že je strašně důležitá komunikace mezi partnery, ale i matkou dítěte (popř. jejím partnerem)…pokud tohle funguje, tak může být „velká“ rodina spokojená ve všech směrech, jak to někde vázne, tak o je fakt na palici!!!
@Anonymní píše:
@julie74 Ne, já radím, najít si partnera bez závazků. A promiňte, těch co to zvládají je tak málo. Taaaaak hodně málo. Bu´d si stěžují tady, na jiných serverech, kamarádkám, a nebo to dusí sobě a řeknou to cizím. Třeba mé nej kamarádky nová švagrová, všichni myslí, jak to vše bere s nadhledem a ona se mi na jedné akci úplně sesypala a řekla, že jsem první, komu se to odvážila říci. A kdyby manžela tak nemilovala a neměli spolu nyní syna, tak se rozvede a uteče. Toto je taaaaaak těžké, že si to nikdo ani ve snu nedokáže představit. A pozor alimenty od 18 jdou na ruku dětem a ty jsou ve třetím ročníku. Takže si přečtěte diskuze jinde na netu, kde se 18 ti letí ptají, táta platí 5000 a já teď si mohu říct o zvýšení, určitě si řeknu a minimálně jednou za dva roky. Potřebuju na mobil, chodím cvičit, atd…Dobře to jde pokud děti nejsou děti a je jim teda 20 a nemají z táty peněženku. Ale takhle??? A až budete mít vlastní, ty najednou zjistíš, že bojuješ za své dítě. Bude ti připadat nespravedlivé, že tvoje mám jen půlku něčeho a jeho děti mají jeho druhou půlku a půlku od nového otčíma…takže kdo na tom je hůř. A jak ti bude, když u soudu budou po tobě chtít předložit tvůj plat??? Holky probuďte se, kolik je vás tady opravdu šťastných původně bezdětných macech.
já
víš co, základním předpokladem pro tenhle vztah je, že dokážu milovat i něco, co jsem si sama nezplodila a neporodila. A to myslím, je už pro spoustu lidí konečná. ale pro tenhle vztah je to naprosto základní podmínka. a já nemyslím, že děti jsou ďáblové, které i když je budeš milovat, tak o tebe ani nezavadí a budou akorát ohrnovat nos. I když samozřejmě stát se může.
a rada najít si partnera bez dětí - haha to je dobrá rada. To je jako - myslím, že je lepší být dlouhonohá inteligentní blondýna s obrovskýma očima. Asi se pro to rozhodnu.
![]()
@quess zkušenost nemám, ale máš tedy odvahu… pokud nemáš svoje děti, neumím si představit se ‚dobrovolně‘ starat o jiný… Ale… Chovej se asi normálně, tak jaká jsi doopravdy… Neni potřeba si na nic hrát
A kolik je diskuzí, bereme si děti, platíme jim kroužky, bereme je na dovolenou a u soudu? Když to neděláš, jsi blbý a zvýší ti alimenty, když to děláš, tak ti u soudu řeknou, tak je vidět, že na to máte a alimenty ti zvýší a pokaždé 3 roky zpátky, když milá drahá ex bude chtít, a to si piš, že bude chtít. Si představ, že platíte alimenty třeba na dvě takové děti 8000, pak ti přijde za 3 roky zvýšení na 10 tisíc a 3 roky zpětně, takže, jako by jste těch 8000 neplatili a tak nově platíte 10 000 a ještě budete muset do měsíce 72000 doplatit. A to si piš, statistiky říkají, že v 80% se vždy zvýší, i kdyby o 500 korun a nová rodina to nezachrání. Kouknou na novou vyživovací povinnost, ale jen opravdu kouknou. Takže paní bere 10 000 na novo, to ty na dítě nemáš ani těch 5000 a ještě ex dostane 72000 na účet a nikde nemusí prokazovat, za co je utratí. Lituji všechny maminky, co alimenty nedostávají, opravdu moc, ale jen o nich se mluví ve velkém, ale dle statistik soudů - kamarádka tam pracuje, se nemluví o 45% tatínků, pro které jsou alimenty likvidační. Ale to už špatně zní, že. Já tě nestraším, ale život je krátký, a milovat můžeš tolikrát.
@quess hm,teda já bych chlapa z 2 dětma nechtěla, kdyby byl zlatý
budou vždycky cizí. předpokládám že se rozvádí kvůli tobě ![]()
@siamka7 píše:
@quess hm,teda já bych chlapa z 2 dětma nechtěla, kdyby byl zlatýbudou vždycky cizí. předpokládám že se rozvádí kvůli tobě
no kdyby byl zlaty, tak to ja jo ![]()
@Anonymní píše:
@quess Nejmenuje se náhodou Jirka?
A tohle na emiminu zbožňuju. ![]()
@quess ted budu myslet dopředu…a ty s ním budeš chtít taky 2 děti a to jako bude jen vydělávat a starat se o 4 děti
to aby vydělával tak 70 tis. ![]()
@julie74 píše:
a rada najít si partnera bez dětí - haha to je dobrá rada. To je jako - myslím, že je lepší být dlouhonohá inteligentní blondýna s obrovskýma očima. Asi se pro to rozhodnu.![]()
Zakladatelce byl ten partner přidělen?
(Beztak ho určitě odloudila.
)
@siamka7 píše:
@quess ted budu myslet dopředu…a ty s ním budeš chtít taky 2 děti a to jako bude jen vydělávat a starat se o 4 dětito aby vydělával tak 70 tis.
nebudou
ona bude chtít a on jí řekne, že už přece dvě mají tak co by chtěla
@kjhui A pak tu bude diskuse, jak je strašně nešťastná, že vychovává 2 kukačky a jí chlap lhal, že bude mít vlastní, ale už má 40 na krku a nic. Aaaa! ![]()
@Litta
anebo se za týden na idnesu objeví v ona-dnes článek jaké jsou nástrahy výchovy partnerových dětí z předchozích vztahů s odkazem na citovanou literaturu
![]()