Přítel má dvě malé děti a já je musím přijmout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
12.2.14 14:38

@quess A ty máš děti? Jak dlouho se s partnerem znáte?

Někdo radí od partnera utéct-ale pokud on za to stojí, je to ten pravý, tak bych na vztazích zapracovala. Nechávat někoho být jenom proto, že už má děti, to by byla škoda.

Nebude to jednoduché, ale zvládnout se dá všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
12.2.14 14:39
@Antonie Bolavá píše:
neříkám, že je náročná jenom pro macechu :mrgreen: Ale ona macechou bude, jinou roli, předpokládám, zastávat nebude

Ale to je skvělá role, mě se v ní moc líbí. Já nejsem ten rodič, co přece jenom má ke svým dětem vztah ztížený jistým odstupem svého rodičovství. já jsem úplně v pohodě, krom úplně základních věcí nic nemusím, všechno dělám dobrovolně. Můj pastorek taky krom základních věcí - slušnost a sebeobsluha taky nic nemusí, a všechno vůči mě dělá dobrovolně. Takže její mamince je někdy líto, že jí nevypráví historky a vyčítá jí to. Já je po ní nechci, ale právě díky té dobrovolnosti mi je vypráví. Samozřejmě, že ji hodně ovlivňuji - tedy vychovávám - taky jí hodně vařím večeře a hodně po ní myju vanu, takže to vidím jako v pořádku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
@quess píše:
@Drahomira Svobodova přesně takhle bych si to představovala, být kamarádka, opora, do výchovy jim mluvit nebudu, ale samozřejmě nebudu je rozcapovat, děti mám ráda

no ale vychovávat je budeš muset…jinak tě dřív nebo později sežerou za živa.
Je to o to složitější, že se na výchovných postupech budete radit né dva, ale tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
@novotna.zuzka píše:
@quessOmyl! Ať chceš nebo ne, nejde nemluvit do výchovy, děti budou žít i s tebou a i ty máš z domova, zažitá určitá pravidla, která budeš chtít po dětech partnera a i po dětech svých…věř tomu, že až přijde na svět vaše společné dítě, dojde ti to ihned! A nastanou situace, kdy budeš s partnerovými dětmi např. sama a v tu chvíli už je taky vychováváš…Nechci tě strašit, ale není to žádnej med, být novou partnerkou chlapa s dětma! Opravdu nejde být jen kámoška na hraní, která uvaří :D

přesně tak. Já kdybych na začátku věděla jak to bude těžké, nikdy bych si manžela nevzala. Tenkrát jsem fakt neměla představu a byla jsem hodně naivní. A to máme s ex vztahy skvělé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
12.2.14 14:40
@Drahomira Svobodova píše:
Anonymní:Tak já osobně si myslím, že to takhle vždycky být nemusí! Myslím si, že vše je o komunikaci.Jak mezi partnery současnými, tak bývalými…Je pravda, že „naše“bývalá také dělá dusno, o tom raději ani mluvit nebudu, ale přítel je kliďas. Když malý zkouší být na mě hubatej, tak vždy rázně zakročí…Musí si nejprve oni mezi sebou ujasnit, zda do toho vůbec chtějí jít a pokud ano, tak bych zakladatelku od toho nezrazovala…Třeba tak může najít skvělou rodinu, přece.

Souhlasím, můžeš najednou přijít ke skvělé rodině :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
12.2.14 14:40

Ty jo tak to te obdivuju z do toho jdes :kytka: Ja bych na to nemela a to z mnoha duvodu.. :think: jinak bud prirozena :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
12.2.14 14:41

@julie74 vy máte střídavou péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
12.2.14 14:42

Me by spise zajimalo, jaky mas vztah s matkou od deti? Znas ji osobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 14:42

@quess Nejmenuje se náhodou Jirka?

• Citovat
  • Upravit
1013
12.2.14 14:43
@Anonymní píše:
@Antonie Bolavá Pokud mohu radit i jako anynom. Mam druheho partnera s dětmi, tak pokud jsi mladá, vem nohy na ramena. Postupně začneš žárlit, a pro děti nic nebude dost, pro jeho rodinu ty budeš ta co má povinnosti, musí se uskromnit, to samé pro ex. Ta ti nikdy nebude vděčná, nakonec zjistíš, že jsi na tom hůř jak ona rozvedená s dětma, ty svobodná. Stačí pročíst diskuze zde a kdekoliv na internetu. Každá svobodná holka ti řekne, kdyby mohla čas vrátit zpátky, tak do takového vztahu nikdy, ale nikdy nejde. Utrápíš se a ztratíš léta. Zde je i vidět, že pokud chce tvůj partner děti do střídavé péče, tak je opravdu bezmezně miluje, což je skvělé pokud jsou to tvé děti, ale pokud ne, budeš ten poslední hadr. Promiň za upřímnost. Moje první ex manželka parntera, skvělá žena i děti, ale jak každý mi řekl, to byla a i ty děti jedni z milionu a teď druhý partner opravdu skvělý, ale děti a ex…no psycho jako z filmu. A před ostatními, já jsem ta, co se má uskromnit, děti a ex jsou vždy chudinky. Takže já dokonce doplácím na alimenty, protože paní potřebuje pro děti jen luxus, a my třeba nebyli ani jednou na dovolené. Já na to nemám, a soud vyměřil takové alimenty, že je to 85% platu. Dle soudu, partner na nový život nárok nemá, ale ex ano. A já? Já jsem přece věděla do čeho jdu…no nevěděla…tak mám držet jazyk za zuby, děti milovat a nepořizovat si vlastní, protože na to nemáme. Jsou chlapi co platí alimenty 2000 korun a to jsou blbci i podle mě, ale jsou i takový, co z 23000 čístého mají alimenty 18000. A nějaký vděk od ex, ne, prý mám ještě výplatu já. Takže já radím, zdrhni, je to peklo na dalších 20 let. A krom toho, si o alimenty budou říkat i sami děti až jim bude 18 let a dají vlastního tatínka k soudu…ano láska je krásná věc, ale ty jsi také bytost a máš práva. „Trpět“ mají rodiče, ne nový partner. A ať mě všechny ex ukamenují, až budou ty next, tak pak nevím, kam půjdou brečet. A řeči, že chtějí být navždy sami, tak tomu snad nikdo nevěří.

Z malého andílka se může vyklubat despotický rarach a macecha nebo náhradní matka bude vždy ta druhá co nemá v podstatě žádné právo jim něco zakazovat a přikazovat. A to nemluvím o tom, co bude až příjdou vlastní děti. Teprve potom to může být super psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
12.2.14 14:43

@julie74 Však ano. Nemyslím si, že by to muselo dopadnout špatně…Je to 50:50..buď budou skvělá rodina, nebo půjdou od sebe. Hlavně by asi své obavy měla přítelovi říct, aby si popovídali a pak by se vidělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kotatko77
12.2.14 14:44

@julie74 Ne, já radím, najít si partnera bez závazků. A promiňte, těch co to zvládají je tak málo. Taaaaak hodně málo. Bu´d si stěžují tady, na jiných serverech, kamarádkám, a nebo to dusí sobě a řeknou to cizím. Třeba mé nej kamarádky nová švagrová, všichni myslí, jak to vše bere s nadhledem a ona se mi na jedné akci úplně sesypala a řekla, že jsem první, komu se to odvážila říci. A kdyby manžela tak nemilovala a neměli spolu nyní syna, tak se rozvede a uteče. Toto je taaaaaak těžké, že si to nikdo ani ve snu nedokáže představit. A pozor alimenty od 18 jdou na ruku dětem a ty jsou ve třetím ročníku. Takže si přečtěte diskuze jinde na netu, kde se 18 ti letí ptají, táta platí 5000 a já teď si mohu říct o zvýšení, určitě si řeknu a minimálně jednou za dva roky. Potřebuju na mobil, chodím cvičit, atd…Dobře to jde pokud děti nejsou děti a je jim teda 20 a nemají z táty peněženku. Ale takhle??? A až budete mít vlastní, ty najednou zjistíš, že bojuješ za své dítě. Bude ti připadat nespravedlivé, že tvoje mám jen půlku něčeho a jeho děti mají jeho druhou půlku a půlku od nového otčíma…takže kdo na tom je hůř. A jak ti bude, když u soudu budou po tobě chtít předložit tvůj plat??? Holky probuďte se, kolik je vás tady opravdu šťastných původně bezdětných macech.

• Citovat
  • Upravit
14691
12.2.14 14:44
@Antonie Bolavá píše:
@julie74 vy máte střídavou péči?

jojo, mé pastorkyni je 13. :mrgreen: To je výraz, který mi tady jednou byl v podobné diskuzi nařízen, protože pohoršoval výraz dcera a mojí „dcerunce“ se tak zalíbil, že ho doteď někdy používáme. :mrgreen: A mrzí mě, že máš špatnou zkušenost, to se prostě stává u všeho - dobré a špatné zkušenosti jsou se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.2.14 14:45

Zakladatelko,
a chtělo by se to zamyslet ještě z jednoho úhlu.
On má dvě děti, bude je mít navíc ve střídavé péči. Bude chtít i třetí? Aby si pak nesplakala nad vejdělkem ty, až se ti zapálí lýtka a budeš chtít své vlastní dítě nebo dokonce dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruška-Boubelka
12.2.14 14:45
@julie74 píše:
Je náročná pro všechny - pro každého jinak. Zase přinese spoustu hezkých věcí. Nevím, proč by měla být jenom pro macechu.
:palec: taky si myslím, že to zakl. vidí hned moc černě
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí