Přítel mi nedal žádný dárek k Vánocům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3997
27.12.14 09:53
@terinka4444 píše:
ty jsi taky dobrej magor :nevim: bože lidi, co je to s váma :nevim:

Terinko. Možná budu za hlupáka. Ale příjde mi že láska, ohleduplnost a slušnost vymřeli. Výchovu lidí převzaly média. Možná to zní hloupě, ale zmrvilo se to po roce 1989. Tehdy žili lidi, tak jak mohli. Ale nebyli takoví zaprděnci. Když si to promítám zpětně. byly mezilidské vztahy naprosto perfektní. Dnes se hledají problémy kde nejsou. Lidé se odcizili a pokud nemají vztah jako z amerického filmu, je to špatně. Takže Teri mám stejný pocit. Bože lidé co je to s váma… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
27.12.14 09:54
@belladonna píše:
Zeptat se ženy, co by chtěla, a dle toho nakoupit, to není žádné stresování. Pokud se v té rodině Vánoce slaví, tak pro nekoupení dárku, nějaké maličkosti pochopení teda nemám.

Jó, zeptat se! Tak to beru. Ale pak už to není zcela ono, tam mi bude chybět to překvapení, co že to vlastně je. Nicméně máš pravdu, pokud se slaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
27.12.14 10:01
@terinka4444 píše:
jo, existují světy, kde se nejí vepřové, tak proč ho jíme? Existují světy, kde nemají pračku, tak proč ji používáme? Existují světy, kde chodí nazí jen s kusem hadru u bolu, tak proč tady tak nechodíme? To jsou mi tedy fakt argumenty. S hloupou výmluvou nedat dárek v době jednoho kliknutí myší a naťukání pár čísílek z kreditky používají výmluvy, jako že je stresuje vybrání dárku pro svého partnera na vánoce je ubohé. Žít je nechávám, to s klidným srdcem, jen jaksi mimo okruh mých blízkých.

Tak mě třeba vybírání dárků stresuje dodnes. Proto bych Vánoce raději neslavil vůbec, no bohužel nezbývá mi zatím nic jiného, než se přizpůsobovat okolí… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.12.14 10:07

@D. C. prsím tě, co tě stresuje na vybírání dárků? Udělej si řád, přeci znáš svou partnerku. Poslouchej, co povídá v průběhu roku. Vezmi si papír a piš si to. Určitě párkrát do roka řekne, něco v tom smyslu, jé, to by se mi líbilo, hodilo, to bych chtěla. Popřípadě zaveďte tradici dopisu Ježíškovi. Ideálně někdy kolem konce října, ať si vybere, co se jí líbí, pošle ti odkaz na email, ty z toho vyber, ona dostane, co chce, má překvápko, páč neví, co vybereš, ty jsi bez stresu a máte fajn Vánoce. Vždyť jde jen o to, užít si spolu kouzlo vánoc jako milující rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
27.12.14 10:10

@radohanno, dávám ti za pravdu. Tehdá ty mezilidské vztahy byly lepší, teď to s tou společností stojí za houby! :-) Holt konzum. A kapitalismus. Máme všechno, co si můžeme přát, pokud se to dá koupit za peníze.
Pamatuji si jako malý, že když jsem něco chtěl, tak jsem si musel měsíce počkat, byl jsem natěšen a pak ta radost, když jsem to konečně dostal! A dnes? Něco chceš, tak zajdeš do obchodu a většinou to za hodinku máš. Fajn, ale, můžeš mít z takového přístupu vůbec nějakou radost, prožívat nějaké emoce? Já tedy ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
27.12.14 10:11

Bývalý mi nikdy nekoupil NIC ani na narozeniny a peněz měl dost a dokonce mi nikdy nekoupil ani deci vina v restauraci :think: Posledni Vanoce jsem mu koupila darek a on to přešel jako nic a ja se odvažila mu říct, že on určitě pro mě nic nemá, že jsem si zvykla. Trapaaaaaak :cert: Já byla slepá a myslela jsem si, že jednou… Ale nic, byl to sobec nešlo mu o mě, ale o to s někým naivním být a mít komplet servis. Doma navařeno, uklizeno, ženuška pěkně doma a on se jen tahat :mrgreen: Pche nynější manžel i kdyby jsme neměli penize sežene je, abych byla překvapena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.14 10:14

@bundik Chapu Tve rozpolozeni… Ja jsem sice darek dostala, ale taky jsem v divne nalade. dostala jsem totiz jeden nocni krem (od znacky, kterou u mne nikdy nevidel), termotricko, ktere jsem si na podzim chtela koupit ve sleve a pritel vyjimecne u kasy udelal gesto a rekl, ze mi ho zaplati ( 130,–) a nejake volnocasove kalhoty, ktere mi jsou asi o dve cisla mensi, nelibi se mi strih a jsou koupene na stanku, odkud on veci ( aspon pro sebe absolutne neuznava).Ode mne dostal dovolenou u more, znackove, sportovni boty, ktere se mu libili, kdyz jsme spolu nekde chodili po obchodech a knihu, o ktere vim, ze se u libila v obchode…Vim, ze je to jina situace, nez ta Tva, ale myslim, ze se citim trosicku podobne jako ty…Rozdil je take v tom, ze Tobe rekl pritel az „po“, ze nema penize a mne to pritel rikal „preventivne“ uz od listopadu…Asi ty chlapy nikdy nepochopim… :think: Mej klidne a hezke obdobi aspon do konce roku a at je pristi rok lepsi… :andel:

• Citovat
  • Upravit
2264
27.12.14 10:15

@terinka4444, jo, takhle to do budoucna také vidím, to jo :-). Ale zatím vybírám dárky pro příbuzenstvo a naše vztahy nejsou zrovna super, právě naopak se jim vyhýbám a raději s nimi nemluvím, aby byl klid, my si stejně s našimi rozdílnými názory nemáme co říct. To samozřejmě vede k tomu, že je pořádně neznám a nevím, co by jim mohlo radost udělat, pak mě to stresuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.12.14 10:22
@D. C. píše:
@terinka4444, jo, takhle to do budoucna také vidím, to jo :-). Ale zatím vybírám dárky pro příbuzenstvo a naše vztahy nejsou zrovna super, právě naopak se jim vyhýbám a raději s nimi nemluvím, aby byl klid, my si stejně s našimi rozdílnými názory nemáme co říct. To samozřejmě vede k tomu, že je pořádně neznám a nevím, co by jim mohlo radost udělat, pak mě to stresuje…

jenže příbuzenstvo, se kterým se nevídáš, je trochu něco jiného, trochu dost, než partner/ka, se kterou denně žiji. Na stres z příbuzenstva se s klidným srdcem vykašli a nakup jim čokoládu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
27.12.14 10:24

Já se zdržím obecných soudů ve stylu, že když partner nedá dárek, tak tě nemá rád nebo mu na tobě nezáleží. Je vidět, že pestrost povah soužití tu některým lidem nic neříká. Znám hned několik párů, kde prostě muž své ženě nic nedává a o jeho lásce k ní to nevypovídá absolutně nic. Důvodů proč si lidé nedávají na Vánoce dárky může být hodně.
Každopádně pokud se podívám pouze na případ zakladatelky a vzhledem k její předchozí diskuzi, asi bych se zamyslela nad smyslem pokračování tohoto vztahu ne protože partner ji nedal dárek, ale protože dle jejího popisu je to celkově osoba, která druhé jen využívá k vlastnímu prospěchu a sama nedokáže nic dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safrane
27.12.14 10:29
@D. C. píše:
Tak mě třeba vybírání dárků stresuje dodnes. Proto bych Vánoce raději neslavil vůbec, no bohužel nezbývá mi zatím nic jiného, než se přizpůsobovat okolí… :-(

Tak se potom nediv, že budeš do 74 let hledat ženu a marně. Stačilo by jen pochopit, že Vánoce vůbec nejsou o hodnotě dárků. ale o to, vzpomenout si, kdo mi po celý rok dává lásku, zázemí, kdo se o mě stará, kdo mě vezme za ruku, když není zrovna sluníčko na obloze.To,že někomu koupím dárek, byť jen drobnost pod stromeček, mi přece dělá radost, že mohu partnerce vyjádřit svůj dík, obdiv a lásku, ne? S tím nemá žádný stres ani politika nic společného. To se nazývá pouhá slušnost, pánové.

• Citovat
  • Upravit
káťa
27.12.14 10:39
@Safrane píše:
Tak se potom nediv, že budeš do 74 let hledat ženu a marně. Stačilo by jen pochopit, že Vánoce vůbec nejsou o hodnotě dárků. ale o to, vzpomenout si, kdo mi po celý rok dává lásku, zázemí, kdo se o mě stará, kdo mě vezme za ruku, když není zrovna sluníčko na obloze.To,že někomu koupím dárek, byť jen drobnost pod stromeček, mi přece dělá radost, že mohu partnerce vyjádřit svůj dík, obdiv a lásku, ne? S tím nemá žádný stres ani politika nic společného. To se nazývá pouhá slušnost, pánové.

Přesně tak, Vánoce nejsou o penězích, ale o trávení času s lidmi, které mám ráda a o tom, že mám radost z toho, když jim mohu udělat radost.

U zakladatelky je to ale jiný případ, tam jde o klasického vyžírku a parazita, kterému po 8 letém soužití přestala zakladatelčina rodina finančně přispívat a je zle, že zakladatelka po nich nechce převzít štafetu…Tam je to na rozvod a to vůbec ne kvůli nějakému dárku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.14 13:08

Taky jsem od manžela nedostala žádný dárek. Vlastně bych mohla napsat, že jsem nedostala dárek už asi 7 let.
U nás to pramení hlavně z toho, že můj muž je líný něco sám vymýšlet. A třeba to, co mi přišlo v mých 20 letech jako roztomilé, mě teď neskutečně rozčiluje. Nevím jestli je adekvátní dávat dospělému člověku plyšáka a podobnou věc :nevim:.

Můj muž ví, že už dlouho toužím po dárku - šperku. Moc by mě potěšil placatý řetízek z bílého zlata, nebo náušnice, nebo i hodinky. Ale jsem typ - co nekupuje požadovanou věc „za každou cenu“. Musí se mi líbit. Takže ne každé hodinky, ale toužím po Stormkách. Řetízek jsem v životě nedostala, vlastně žádný šperk.
Ale abych mu zase nekřivdila.. jestli se dá považovat za dárek malinká manikůra 8o nebo fa sprej z výprodeje :,( :nevim: :zed:

I letos to bylo opět tak, že neměl peníze (dost mě zlobí to, že dárky nechává na poslední výplatu před Vánoci).

Je pravda, že mi to je docela líto, protože on ode mne dostává dárek každý rok a snažím se vymýšlet praktické a originální dárky. Sice ne drahé, ale od srdce - a myslím při jejich výběru hlavně na něj a ne na to, kolik to bude stát a jestli už to není náhodou moc :cert:.

Prosím o zachování anonymity, chodí sem sousedka a nechci vyvolávat nějaké řeči po vsi. Přece jen to není standartní situace - nedostat nic k Vánocům.

• Citovat
  • Upravit
66815
27.12.14 13:16
@Anonymní píše:
Taky jsem od manžela nedostala žádný dárek. Vlastně bych mohla napsat, že jsem nedostala dárek už asi 7 let.
U nás to pramení hlavně z toho, že můj muž je líný něco sám vymýšlet. A třeba to, co mi přišlo v mých 20 letech jako roztomilé, mě teď neskutečně rozčiluje. Nevím jestli je adekvátní dávat dospělému člověku plyšáka a podobnou věc :nevim:.

Můj muž ví, že už dlouho toužím po dárku - šperku. Moc by mě potěšil placatý řetízek z bílého zlata, nebo náušnice, nebo i hodinky. Ale jsem typ - co nekupuje požadovanou věc „za každou cenu“. Musí se mi líbit. Takže ne každé hodinky, ale toužím po Stormkách. Řetízek jsem v životě nedostala, vlastně žádný šperk.
Ale abych mu zase nekřivdila.. jestli se dá považovat za dárek malinká manikůra 8o nebo fa sprej z výprodeje :,( :nevim: :zed:

I letos to bylo opět tak, že neměl peníze (dost mě zlobí to, že dárky nechává na poslední výplatu před Vánoci).

Je pravda, že mi to je docela líto, protože on ode mne dostává dárek každý rok a snažím se vymýšlet praktické a originální dárky. Sice ne drahé, ale od srdce - a myslím při jejich výběru hlavně na něj a ne na to, kolik to bude stát a jestli už to není náhodou moc :cert:.

Prosím o zachování anonymity, chodí sem sousedka a nechci vyvolávat nějaké řeči po vsi. Přece jen to není standartní situace - nedostat nic k Vánocům.

Tak nevím, sama dáváte levné a praktické dárky a čekáte luxusní šperky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.14 15:05

@belladonna
nemám rád Vanoce a obdarovávat se na povel.Jsou to pro mě nejhorší svátky v roce plné přetvářky a ještě k tomu jsou to svátky křesťanské. Já do kostela nechodím! Co je to za pohodu když se 14 dní dopředu blázní s úklidem pak se peče, manželky nestíhají, jeden večer se nacpat salátem, rybou a je po všem.
Když manželka začala co musí ještě stihnout že je to strašný co se děje v obchodech tak jsem zaplatil welnes víkend v Mariánkách. A bylo po stresu. Najednou zjistila že když nebude napečeno taky se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí