Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jaji77 píše:
@bargrula přijde mi to, nebo to pořád odkládá?
Je Váha…o všem 40× přemýšlí a kouká na to ze všech možných stran. Ale tohle mi taky přijde spíš jako nejistota a odkládání. ![]()
@bargrula píše:
Přesně tohle si myslím také. Přesně takhle smýšlím i já. Já s ním být chci, vidím v tom negativa ale i pozitiva a přes ty neshody, které byly s ním chci sdílet všechno. Na tohle on odpoví vždy stejně: vždyť já taky. Jen se prý už nesmíme hádat.
tak zkus opak - prestan s nim mluvit o spolecnym bydleni, delej, ze si to vypustila a mas lepsi napad - budes bydlet sama, jupi, uz se tak tesis
coze? ze jsem planovala bydlet s tebou? no nejak ses k tomu nemel, tak jsem se rozhodla takhle. beztak otoci.
@dani24687 píše:
Pokud je chlap zamilovany a s dotycnou planuje budoucnost, miluje ji a cas s ni a je si tim jisty, pak chce, aby se k nemu prestehovala okamzite.
u chlapů to tak vždy nefunguje
@nepř.G12 píše:
u chlapů to tak vždy nefunguje
nic neni vzdy. verim, ze jich je drtiva vetsina.
@dani24687 píše:
tak zkus opak - prestan s nim mluvit o spolecnym bydleni, delej, ze si to vypustila a mas lepsi napad - budes bydlet sama, jupi, uz se tak tesiscoze? ze jsem planovala bydlet s tebou? no nejak ses k tomu nemel, tak jsem se rozhodla takhle. beztak otoci.
Díky za radu. Přemýšlím o tom už takhle asi měsíc. Jen jsem ve skrytu duše pořád doufala, že by to mohlo být zbytečné gesto. Ale zřejmě to tak udělám. Už fakt chci něco vlastního. Hold tam budu sama se psem a budeme se jen navštěvovat. ![]()
@bargrula ze zacatku bych o tom jen prestala mluvit, at to neni tak napadny. vsak mluvit pak o tom muzes, delat to nemusis ![]()
@rukapane píše:
@bargrula „nebyla pyšná na to, že můj chlap nic nedělá“… to se pak nediv, že tě má jwen na sex.![]()
To si představuješ, že předmětem pýchy má být i zaměstnání?
Budu si vážit člověka (chlapa), který je čestný, spolehlivý a pracovitý - ano, když se měsíc poflakuje doma a nějak zvlášť se nezajímá o volná místa, lehce mě to irituje a nabourává důvěru i lásku…prostě ztrácím ten pocit jistoty. Nejde o to, že bych se o sebe nepostarala - z mého platu uživím nás oba, jde jen o tu snahu. A on měl v té době tendence stagnovat v tom stavu, ve kterém byl. Dá se to pochopit - párkrát ho vyhodili ze dvěří, když se byl poptávat a pak už všechno viděl černě. Ale jak by to pak vypadalo, kdybychom měli děti a já byla na mateřské?
@bargrula hele, i kdybys pak ten byt měla pronajímat a pronájmem platit hypotéku, tak do toho jdi. Je to nejrozumnější uložení peněz, mnohem lepší než nějaké fondy či důchodové.
@nepř.G12 píše:
@dani24687
věřit je hezké
ok tak uplne presne - vsichni z tech, co znam. at uz kamaradi, byvali, atd atd. uz dobry? ![]()
Ale já jsem tím hlavně myslela to, že není řečeno, že ji nemiluje, když s ní zatím nechce bydlet.
@Jaji77 píše:
@bargrula hele, i kdybys pak ten byt měla pronajímat a pronájmem platit hypotéku, tak do toho jdi. Je to nejrozumnější uložení peněz, mnohem lepší než nějaké fondy či důchodové.
Přesně tak přemýšlím. Přijde mi tedy i zbytečné platit někomu 5, 6 000 Kč/měsíc nájem, když mohu tuhle částku „vrážet“ do vlastního, ať už to pak pronajímám nebo ne… Právě ale předmětem našich „vzdušných“ plánů bylo koupit ten jeho byt (jelikož je v družstevním vlastnictví a jeho rodina v něm bydlí už téměř 30 let, odhadovaná cena za byt byla do 20 000 Kč - což je výhodné), po odkoupení jej pronajmout a sehnat si společný „vysněný“ na hypotéku. Později oba byty využít ke koupi domku. Takhle to je nalajnované (od nás obou), ale nevím, jestli se toho vůbec někdy dožiju…Pak mít 2 hypotéky, nevím, nevím… ![]()
@nepř.G12 píše:
Ale já jsem tím hlavně myslela to, že není řečeno, že ji nemiluje, když s ní zatím nechce bydlet.
to nikdo nerekl. treba ja osobne napsala nekolik pocitu.
@bargrula byt se dá prodat i s hypotékou. A když budete pronajímat jeden a bydlet v druhém a zároveň platit hypotéku „ze svého“, z vydělaných, tak jí splatíte za poloviční dobu. Sama to mám s manželem hodně podobně.