Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rorysek93 píše:
Tak po včerejším extempore prisel dnes z prace dobre nalazen. Hrnul se me obejmout dat mi pusu a jdeme na jidlo.. nooo najednou obrat o 180°.. to jsem zvedava.. koho to zajímá budu informovat. Knihu jsem si objednalapřečtu a uvidíme
Tak jsem dočetla. Nezlob se, ale každý rady škoda. Ty na tom nechceš nic měnit, klepeš se jak pes na každý podrbání za uchem a přikládáš mu přehnaný význam. On jinej nebude, ty taky ne, lidi se v podstatě nemění. S tímhle pohledem na věc nedostaneš nic ze sebe, natož z něj. Přijde mi to jako ty ženský, co se nechají mlátit s názorem, že si to vlastně zaslouží. Bohužel jsi taky taková dobrovolná oběť, kterou si koupí za pár milých slov. Jedno moudro říká: Neposlouchej, co říká, dívej se, co dělá. Ono nakecat se toho dá, aby člověk dosáhl svého. ![]()
Takovej chlap se nezmeni. Sbalila bych mu kufry a adie. Ale sama vim, jak je to tezky a chapu jak se citis. Ale tohle neni rovnocenny laskyplny vztah. Bohuzel ti tu vsechny muzem stokrat radit at ho vykopnes, ale jelikoz ho mas rada, muze ti trvat jeste kolik mesicu az let, nez dospejes do toho bodu, kdy ho posles do haje. A az to bude za tebou, ohlednes se zpet a nebudes vubec chapat, proc jsi s nekym takovym stravila tolik casu a obetovala tolik energie a snahy. Me jeden takovy vztah hodne zmenil zivot v pozitivnim slova smyslu. Posunulo me to o tolik dal, byla to dobra skola a vylozene vim ze jsem nekoho takoveho v zivote potrebovala. Zacala jsem si vazit sama sebe, mit se rada a vim, ze si zaslouzim nekoho daleko lepsiho. Totez snad zjistis ty, ale mozna ti to bude jeste trvat.
@rorysek93 Bič a pryč! Souhlasím se vším, co napsaly holky přede mnou. Podle přezdívky jsi hodně mladá, podle fotky hezká, nebudeš mít žádný problém najít si někoho jiného. Raději to řeš teď než třeba za pár let, až budete mít dítě (nebo děti) a ty budeš na všechno sama. Věř mi, že vím, o čem mluvím.
@rorysek93 je mi líto čím si procházíš, ale dala bych na rady kamarádek a holek tady, jste spolu mc ckrátkou dobu, aby se takhle choval (btw. chlap by se takhle neměl chovat vůbec nikdy)…třeba to odjetí k rodičům, my jsme spolu s přítelem dva roky a minulej týden mě naštval, tak jsem jela spát k mamce a vypisoval, kdy už přijdu a když jsem ráno přišla, tak stál ve dveřích s kyticí růží. Tvůj kluk je podle mě hodně mladej a ještě nedospělej, že místo toho aby trávil čas s tebou, tak chodí s kámošema. Jo jednou za čas at si jde, ale víkend co víkedn?
A to, že mu ještě kupuješ permanentku na fotbal a vozíš ho tam, tak to klobou dolů, to bych teda nedělala, kdyby se ke mě chlap takhle choval. Očividně jsi až moc hodná, takže je na čase se změnit, pošli frajírka k šípku a uvidíš, že se najde takovej, kterej tě za tvoje hodný srdce bude na rukou nosit
a i když si ted říkáš, že s ním chceš být, veř, že časem bys ho stejně začala nesnášet a šli byste od sebe. Zasloužíš si lepšího, jsi pěkná a hodná holka, tak na to mysli a hurá vstříct novým zítřkům ![]()
@Camael Souhlas.Taky jsem takova obed.Driv me 2 partneri mlatili a ted mam dite s nekym, kdo ne me zvysoka kasle.
Hak z toho ven? Uz mi doslo, ze chyba je ve me! Jak si ale zacit vazit sama sebe a prestat ze sebe delat sluzku a hadr na podlahu?
Anonym, neni se cim chlubit. Neumim si najit poradneho milujiciho muze.
@Anonymní píše:
@Camael Souhlas.Taky jsem takova obed.Driv me 2 partneri mlatili a ted mam dite s nekym, kdo ne me zvysoka kasle.Hak z toho ven? Uz mi doslo, ze chyba je ve me! Jak si ale zacit vazit sama sebe a prestat ze sebe delat sluzku a hadr na podlahu?
Když si pozorně přečteš celou tuto diskuzi, tak to tam už holky napsaly podrobně opravdu všechno. Ale ve zkratce, doporučuji návštěvu psycholožky a když
tak si kup tu knížku s názvem „Proč chlapi milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč.“ Držím palce.
Taky doporucuju psycholozku. Ja chodim teda k psychiatricce a taky na individualni psychoterapii a fakt mi to pomohlo moc. Konecne mi doslo, ze se cely jen prizpusobuju partnerum a neziju pak svuj zivot, ale jejich. A to je velka chyba. Pak se nasel jeden blbecek a ze me byla troska poslouchajici na slovo. Ted uz jsem nekde jinde a i k lidem v okoli jsem daleko uprimnejsi. Narovinu rikam kdyz se mi neco nelibi, uz nikomu neustupuju.
@Anonymní píše:
@Camael Souhlas.Taky jsem takova obed.Driv me 2 partneri mlatili a ted mam dite s nekym, kdo ne me zvysoka kasle.Hak z toho ven? Uz mi doslo, ze chyba je ve me! Jak si ale zacit vazit sama sebe a prestat ze sebe delat sluzku a hadr na podlahu?
To je smutný. Jak si začít vážit sama sebe? Začni se k sobě chovat hezky, nenech si ubližovat. Už to tady bylo napsáno, zaměř se na sebe, co baví tebe, jeho do svých aktivit nezahrnuj (na co taky?).. Zjistíš, kolik toho dokážeš sama a už to ti zlepší pohled na sebe. To, jak se prezentuješ, tak tě vnímá okolí, tudíž když on uvidí smutnou ubrečenou chuděru, co je hadrem na podlahu, jak tě může vnímat jinak? Co se týká dítěte, najdi si aktivity jen pro tebe s malým, užívej si čas s ním a hlavně NEČEKEJ, že si toho partner hned všimne, nebo že tě pochválí. Tohle jim dochází dýl. Až si on všimne, že jsi samostatná ženská, uvidíš, jak otočí. Pokud to samozřejmě není úplný pako, ale tam nenaděláš nic.
Jak je možné milovat člověka, kterej mě jen trápí. Je mě tě líto, ale asi ti není pomoci. Hňupa, kterými vysluhuješ, vozíš (bez řidičáku!), neváží si tě a ty mu přesto děláš služku i se sexem. Co ten chlap musí provést, aby ti došlo, že pěkný vztah o něčem jiném. Hlavně to neřeš dítětem!!!
@jenika1 píše:
No tak ted jsem zjistila, že dítě už tam je, bohužel.
Ona má zakladatelka dítě? Nikde jsem se to nedočetla
Nenene dite nemam..
jinak dnes mi dosla kniha, z vaseho doporučení.. přečetla jsem prvních par stran a musela jsem se z hluboka nadechnout…
@rorysek93 píše:
Nenene dite nemam..jinak dnes mi dosla kniha, z vaseho doporučení.. přečetla jsem prvních par stran a musela jsem se z hluboka nadechnout…
Tak už jsi tu knihu přečetla? Pomohlo ti to nějak?
Jojo
přečetla… nestačila jsem se divit. Vlastně jsem uplne typicka hodna holka
ale dost mi to dalo.
@rorysek93 píše:
Jojopřečetla… nestačila jsem se divit. Vlastně jsem uplne typicka hodna holka
ale dost mi to dalo.
To je fajn, že to přineslo pozitivní efekt
Já někdy ráda používám rčení:
„Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí“ ![]()