Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ono starat se o takhle malá miminka je taky sakra náročný…a ona má hned dvě najednou…je to práce na dva úvazky…ona je v práci 24/7 a od ní nemůže odejít, nemůže si pořádně odpočinout…nemůže jet na celý den na výlet…taky by jistě ráda jela si někam odfrknout..aspoň na půl dne bez dětí, křiku, pláče, kolotoče krmení přebalování a uspávání…ale nemůže…
A ona, za tebou přišla se stejnou prosbou, že by si po náročné péči o vaše dvojčátka, potřebovala dát taky oraz?
Ve smyslu, že by si ji zastoupil a o vše se postaral sám? ![]()
A ona ma moznost si taky takhle jednou za tyden dva na cely den orazit? ![]()
Samozřejmě, pokud jsou děti nemocné, tak zůstávám doma a pomohu.
Divné, že tříměsíční mimina už stačila být několikrát nemocná.
1. Měl ses vystříkat do kopřiv, nebo to utřít do záclony.
2. Pokud jsi furt v práci, tak jedině o víkendu můžeš své ženě pomoci tak, že ona bude mít alespoň chvíli klid.
3. Budoucnost kámo. Líp nebude, až budou chodit, běhat…jedno se vydá doprava a druhé doleva. To v tom tu svou chuděru necháš?
4. Zapomeň na sebe, na své ego, na své potřeby. Jsi v hajzlu, máš dvojčata, tak se starej.
5. Pokud fakt na ty výlety tak nutně potřebuješ, tak pokud si to neprosadíš teď, tak už nikdy.
6. Good luck, chachacha!
Příspěvek upraven 15.09.23 v 01:39
@Afrikana píše:
A ona ma moznost si taky takhle jednou za tyden dva na cely den orazit?
Já bych si stála za rovnými možnostmi pro oba.
@Sadman píše:
Samozřejmě, pokud jsou děti nemocné, tak zůstávám doma a pomohu.Divné, že tříměsíční mimina už stačila být několikrát nemocná.
2. Pokud jsi furt v práci, tak jedině o víkendu můžeš své ženě pomoci tak, že ona bude mít alespoň chvíli klid.
3. Budoucnost kámo. Líp nebude, až budou chodit, běhat…jedno se vydá doprava a druhé doleva. To v tom tu svou chuděru necháš?
4. Zapomeň na sebe, na své ego, na své potřeby. Jsi v hajzlu, máš dvojčata, tak se starej.
5. Pokud fakt na ty výlety tak nutně potřebuješ, tak pokud si to neprosadíš teď, tak už nikdy.
6. Good luck, chachacha!
Taky si kladu otázku, jestli děti vůbec chtěl. ![]()
@Sadman píše:
Samozřejmě, pokud jsou děti nemocné, tak zůstávám doma a pomohu.Divné, že tříměsíční mimina už stačila být několikrát nemocná.
6. Good luck, chachacha!
Bohužel, i tříměsíční miminka mohou být častěji nemocná.
Jsou to dvojčátka, kde mohla být nízká nebo hraniční porodní hmotnost a následkem toho bývá i pravděpodobně snížená imunita.
Jinak, se vším souhlasím, krom posledních dvou bodů.
![]()
Upřímně se jí ani nedivím. Ty, kdyz tak dřeš v práci, tak ona sakra dře s dvojčaty. A ona na zadny výlet nemůže a kdyz máš konečně vikend, abys ji pomohl a byli spolu jako rodina, tak musíš chodit na pravidelný celodenni výlety. Jo, on kdyby ten vylet byl jednou za čas, tak by to asi nějak dala, ale takhle se jí vůbec nedivím. Možná by sis měl uvědomit, že máte dve mimina, že mateřská není žádná dovolená.
Jakkoliv chápu, že si chceš odfrknout, dvojčata jsou dvojčata. ![]()
Nemáš ani zbla ponětí, jak těžké to má ona. Dvojčata za svobodna s někým, pro koho je důležitější výlet než pomoc s dětmi.
Ty bys to s nimi úplně sám nedal ani 24 hodin. Dovolenou jsi měl, než se děti narodily. Teď prostě dlouho žádná nebude. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat na jednu věc. Máme s přítelkyní dvě 3. měsíční holčičky, jednovaječné. Přítelkyně má problém s tím, že každý týden nebo dva týdny, chci jet o vikendu na 1 den od rána do večera s přáteli na výlet. Podle ní, údajně na rodinu kašlu a raději o víkendu jedu s kamarády, a ona se jen stará a že je nechám doma samotné a já si někde courám a ona nemůže, že jsou údajně výlety a kamarádi pro mě důležitější jak naše rodina. Je z toho vždy hádka a pořádná scéna, vždy zazní argument „máš doma děti“. Stále se mi nedaří ji vysvětlit, že opravdu ji i naše děti miluji, že jsou pro mě opravdu moc důležití, a že potřebuji také po týdnu v práci (pracuji na 3 směny, a mám náročnější práci jak fyzicky tak psychicky) nějak odreagovat, živit rodinu není žádná sranda. Samozřejmě, pokud jsou děti nemocné, tak zůstávám doma a pomohu. Jsem z toho opravdu nešťastný a nikdy by mě nenapadlo, že budu muset psát sem, ale již si nevím rady. Tady jsem občas našel zajímavé odpovědi, tak to zkouším. Budu moc rád za jakékoliv odpovědi, co si mám počít. Děkuji.
Takže ty si chodíš v sobotu na celej den pryč a tvoje pritelkyne má neděli celou pro sebe? To by mi pak přišlo fér. Ale jestli ona ke s dětmi furt sama a ještě k tomu s dvojčaty, tak se nedivím. Proč nemůžete jet na ten výlet oba?
Pošli ji do háje a jeď si. Rozvádět se s tebou nebude, protože kdo by se staral o cizí děti. Chvíli bude asi doma Itálie ale pak si to sedne. Já manželce na začátku jasně vysvětlil, že kámoši a koníčky jsou pro mě priorita a nechci ani dítě, protože by mě to omezovalo. Dítě nakonec máme. No jezdím nakonec míň než jsem si představoval ale den každý víkend je úplně v klidu a koníčky a výlety s kámoškou zvládám i tak. Jsi svéprávnej tak si užívej života, na světě jsi jenom jednou. Nedej na rady zdejších slepic o tom, co chlap musí…chlap nemusí, buď chce nebo nechce. Ztracenej čas a ztracený kámoše ti nikdo nevrátí. Ženská se dá najít jiná.
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat na jednu věc. Máme s přítelkyní dvě 3. měsíční holčičky, jednovaječné. Přítelkyně má problém s tím, že každý týden nebo dva týdny, chci jet o vikendu na 1 den od rána do večera s přáteli na výlet. Podle ní, údajně na rodinu kašlu a raději o víkendu jedu s kamarády, a ona se jen stará a že je nechám doma samotné a já si někde courám a ona nemůže, že jsou údajně výlety a kamarádi pro mě důležitější jak naše rodina. Je z toho vždy hádka a pořádná scéna, vždy zazní argument „máš doma děti“. Stále se mi nedaří ji vysvětlit, že opravdu ji i naše děti miluji, že jsou pro mě opravdu moc důležití, a že potřebuji také po týdnu v práci (pracuji na 3 směny, a mám náročnější práci jak fyzicky tak psychicky) nějak odreagovat, živit rodinu není žádná sranda. Samozřejmě, pokud jsou děti nemocné, tak zůstávám doma a pomohu. Jsem z toho opravdu nešťastný a nikdy by mě nenapadlo, že budu muset psát sem, ale již si nevím rady. Tady jsem občas našel zajímavé odpovědi, tak to zkouším. Budu moc rád za jakékoliv odpovědi, co si mám počít. Děkuji. EDIT: ANO, starám se o rodinu poctivě a co to jde, a problém byl i 1× mesíčně, bylo to samé,, stejné scéna.
Příspěvek upraven 15.09.23 v 23:09