Přítelkyně mě nechce nikam pustit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
15.9.23 10:36

@Martinnitram Druhého muže uživatele si nevšímej. Bohužel ti zaplevelil diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.23 10:36
@Martinnitram píše:
Děkuji, konečně někdo, kdo má rozumný názor a jen tu hloupě nekecá. Přišlo mi samozřejmé, že ji nechám také volný čas, tak jsem to do příspěvku nepsal, jen očividně to přilákalo spoustu lidí, co si myslí, že chci jen si užívat a ona se jen bude starat.. Tak by to rozhodně nešlo. Citlivě jsem to zkoušel, ale prostě ne, máš doma deti co maj 3 měsíce, a já se jen starám a ty si budeš lítat jo?... Ještě bych rád doplnil, že děti musely jít císařem, protože se v posledních chvílích přetočily tak blbě že to jinak nešlo, tím má spoustu aktivit pasé, a taky proto veškeré domácí práce i nákup dělám já.

Nauč se komunikovat lépe. „Proč máš pocit, že se starám jen já? Děláme oba, co je v našich silách a stejně tak oba máme právo na odpočinek. Vezmu si holky v neděli, ty si odpočiň jak sama chceš, přivezu ti je vždycky akorát na kojení a v sobotu bych rád šel s klukama na trek“. Když to podáš takhle a ne ve smyslu „Mařeno, domluvili jsme se, že budu jednou za 14 dní mít celou sobotu pro sebe“, tak se určitě nějak domluvíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.23 10:38
@Martinnitram píše:
Ale ráda chodí do kavárny, což jsem ji říkal, že jí rád umožním a klidně jít může.. že pohlídám.

Pozor, spousta žen je háklivá na „já pohlídám“. Hlídá babička nebo chůva. Ty jsi otec, ty se staráš ;) To je jen taková drobnost, ale ve výsledku ukazuje, že máte nejspíš hlavně komunikační problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 10:38
@BohunkaP píše:
Kdybys napsal, že si chceš vyjet jednou za měsíc, tak bych neviděla žádný problém.

Ale odjíždět víkend co víkend na celý den a nechat doma ženu samotnou se tříměsíčními dvojčaty, to je z tvé strany pořádné sobectví. Život se vám převrátil naruby oběma, ne jenom tvé ženě - oba musíte něco obětovat a dočasně sami sebe upozadit.

Tohle se prostě nedělá, u takhle malinkých dětí (a ještě dvojčat) fakt ne - víkend je reálně jediná doba, kdy tě může mít plně k dispozici pro rodinu. Chodíš do náročné práce, to nepochybně - ale odreagováním by pro tebe v tuto chvíli měly být tvoje dvě děti, péče o ně, hraní si s nimi… ;) Minimálně dočasně, dokud nepovyrostou a péče o ně nezačne být jednodušší.

A pokud chceš vyjet s přáteli, vezmi svou rodinu s sebou, to snad není problém :nevim:

Děkuji moc za rady, že půjdu jednou za měsíc jsem také navrhoval, ale dopadlo to stejně, jak jsem psal v úvodním příspěvku. S dětmi trávím čas rád, jen ony pořád teďkom spí, asi na ně došlo spací období tak si moc nepohrajem, spíš jim čtu pohádky a mluvím na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 10:42
@unuděná píše:
Nauč se komunikovat lépe. „Proč máš pocit, že se starám jen já? Děláme oba, co je v našich silách a stejně tak oba máme právo na odpočinek. Vezmu si holky v neděli, ty si odpočiň jak sama chceš, přivezu ti je vždycky akorát na kojení a v sobotu bych rád šel s klukama na trek“. Když to podáš takhle a ne ve smyslu „Mařeno, domluvili jsme se, že budu jednou za 14 dní mít celou sobotu pro sebe“, tak se určitě nějak domluvíte.

No určitě ji neříkám, že tak jsme se domluvili a tak to bude. Protože tenkrát děti nebyly ještě na světe a já ani partnerka jsme si neodzkoušeli realitu starání se o 2 děti. Tak je jasné, že „při probuzení“ se bude muset udělat pár změn. Ono má po císaři, takže v našem případě jedině neděli den jako rodina, prozatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
15.9.23 10:44
@Martinnitram píše:
Samozřejmě že ustoupil i navrhoval pokud pojedu v sobotu, tak neděli se budu starat já/ uděláme si rodinný program. Mluvili jsme o tom před těhotenstvím aj, že já pujdu třeba na výlet jak píši a ona druhý den do posilovny a já se postarám (kojíme co 3,5hod a posilovna je kousek). Jde vždy nachvíli, dlouho tam nevydrží, asi skrz vyčerpání po maratonu s dětma. A že se někdo diví že už stihly být nemocné, tak máme dědičně nějaké problémy s imunitou, to jen tak mimochodem pro zdejší chytráky.

Pro mě rodinný výlet není to stejný, jako když se sám zbalíš a na celý den zmizíš. Tvoje žena může odejít maximálně na 3,5 hodiny a potom se musí vrátit, takže nemůže být celý den mimo. A i když jí navrhneš, že se budeš starat ty, odpočinek to nemusí být - když bude chtít jít třeba spát - vzbudí ji například dětský pláč. Tvůj a její odpočinek nejde srovnávat. Samozřejmě ano, i ty máš nárok na odpočinek a zábavu. Ale já bych fakt počkala, než budou děti větší. Vím, jaký byl syn, kdybych ho měla 2×, tak nevím - první 3 měsíce fakt dost řval. Potom se to začalo lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.9.23 10:45
@Martinnitram píše:
Děkuji moc za rady, že půjdu jednou za měsíc jsem také navrhoval, ale dopadlo to stejně, jak jsem psal v úvodním příspěvku. S dětmi trávím čas rád, jen ony pořád teďkom spí, asi na ně došlo spací období tak si moc nepohrajem, spíš jim čtu pohádky a mluvím na ně.

A ještě jedna celkem podstatná věc, možná jsem to v těch hromadách OT příspěvků přehlédla - nezaznamenala jsem, jak ty tvoje „výlety s přáteli“ vypadají. Jestli ráno vyrazíte do přírody a večer se vrátíte vyšlapaní a v pohodě, tak bezva… ale jestli by to mělo být „ráno vyrazíme, večer (nebo v noci) se vrátím opilý, takže jsem nepoužitelný nejen pro pomoc v noci, ale ještě půlku neděle“, tak je to samozřejmě problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.23 10:46
@Martinnitram píše:
No určitě ji neříkám, že tak jsme se domluvili a tak to bude. Protože tenkrát děti nebyly ještě na světe a já ani partnerka jsme si neodzkoušeli realitu starání se o 2 děti. Tak je jasné, že „při probuzení“ se bude muset udělat pár změn. Ono má po císaři, takže v našem případě jedině neděli den jako rodina, prozatím.

Proč? To si nemůže třeba doma odfrknout s knížkou a něčím dobrým? Že bys vzal holky ven a přivezl jí je jen na kojení (pro tebe relax, když pořád spěj jak píšeš), ona ať si odpočine jak chce a může :nevim: Je krásně, můžeš trajdat s kočárkem celý den venku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
15.9.23 10:46
@nikitice píše:
Kde vy dva jste se seznámili, to mi nejde do hlavy. Jelikož manžel mě poznal v hospodě, kde jsem slavila s kamarádnou narozky a on tam byl s kolegou na obědě a furt se o mě snažil. Já bydlela ještě ex - měl v té době už jinou, ale snažil se to urovnat a já nebyla připravená na další vztah. A prostě jsme spolu začali chodit a to probíhalo samozřejmě společným časem i třeba tou hospodou, že už jsme nechodili zvlášť, ale i má kamarádka a jeho kamarády, společné hory, kempy, pařby časem měl každý děti, takže jsme jezdili na hory už i s prťatama a jako pak čím dál méně, každý se někam odstěhoval, ale navštěvovali jsme se, spalo se u někoho. Oslavy dětí společné až do asi 12 let našeho syna, ale i dovolenou jsme měli s jeho kamarádem a kamarádkou, na kolech s jeho kolegy a caparty měl vždy někdo. Víš přijde mi, že si udělal dítě pomalu někomu cizímu. Protože si psal, že priorita jsou kamarádi, tak když začnu s někým chodit, tak by měl být na prvním místě on. Mám kamarádku 26 let, manžela 23 a nic se nezměnilo. Včera byla u nás na návštěvě.

Přes internet…tak po osmnácti letech je spíš každý rád, že má chvíli klidu. Kamarád byl na návštěvě…to je ono. Já byl vždycky zvyklý s blízkýma lidma něco podnikat. Nějaká návštěva je fajn ale pořád jenom vysedávat to ne. Celý život žiju aktivně a sedět u stolu a probírat nějaký imaginární problémy na to mě zkrátka neužije. Na pařby přestala většina díky dětem chodit tak se holt ten kolektiv musel trochu pozměnit ale potkal jsem naštěstí i bandu lidí, kteří jsou i s dětma schopni na nějakou pařbu dopravit. To u nás by nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.23 10:47

A na tyhle „výlety“ s přáteli jsi chodil i před dětmi? Jak to probíhá? Chodila ona někdy s tebou, nebo to byla čistě tvoje zábava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.9.23 10:48

Dle mého by to mělo být 50/50 😅 nevím, jak to u vás chodí, zda má mamina taky volno…. Vše je o komunikaci a kompromisech☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 10:48
@BohunkaP píše:
A ještě jedna celkem podstatná věc, možná jsem to v těch hromadách OT příspěvků přehlédla - nezaznamenala jsem, jak ty tvoje „výlety s přáteli“ vypadají. Jestli ráno vyrazíte do přírody a večer se vrátíte vyšlapaní a v pohodě, tak bezva… ale jestli by to mělo být „ráno vyrazíme, večer (nebo v noci) se vrátím opilý, takže jsem nepoužitelný nejen pro pomoc v noci, ale ještě půlku neděle“, tak je to samozřejmě problém ;)

Na výlet chodím chodit, né chlastat. Jdeme po rozhlednách a podobně, prostá turistika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
15.9.23 10:50

Hele, z mé zkušenosti z dvojčaty potřebuje od porodu tak cca půl roku aby se hormonálně dostala do nějakého normálu. Ta dvojitá dávka hormonů je zlo. Ne jenom, že to fyzicky bolí (povolené vazy atd. bolely mě z toho klouby jak při artróze a třeba žebra se mi vrátily na své místo až po roce) ale úplně ti to změní osobnost. Člověk se bojí být sám, bojí se opouštět hnízdo, bojí se, že bude špatná matka a potřebuje hlídat, nedokáže se pořádně bránit. První tři měsíce jsem měla i občas vidiny, nebo asi spíš tak živé sny, že jsem si myslela, že mi hrabe.
Jestli je jinak normální tak se ti vrátí. Jen to chvíli trvá. A dojde ti to až zpětně, že si to nebyl ty. (Teda nevím jak s kojením, já nekojila. Snad se to tim moc neprodlužuje.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
15.9.23 10:51
@Raymi píše:
Však já nikde nepíšu, že on nemá nárok si odpočinout. Asi stejně, jako si má nárok odpočinout si i manželka.
Chudák paní je u mě proto, že si pořídila dítě s pánem, který ho nechtěl, ale přemohl se a teď píše, ať se manželka stará, protože to dítě chtěla jen ona, on ne.

Proč chudák? Pokud ona chtěla a on ne a přitom věděla že si chce čas od času vyrazit, je on měkota a ona blbá jak tágo když teď očekává, že bude k dispozici 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 10:52
@unuděná píše:
Proč? To si nemůže třeba doma odfrknout s knížkou a něčím dobrým? Že bys vzal holky ven a přivezl jí je jen na kojení (pro tebe relax, když pořád spěj jak píšeš), ona ať si odpočine jak chce a může :nevim: Je krásně, můžeš trajdat s kočárkem celý den venku :nevim:

No samozřejmě, že s nimi chodím s kočárkem na procházky, aby ji doma neřvaly nonstop a ona měla klid. Na 3 hodiny se pokaždé zabavím, jsem odjakživa turista a znám již okolí velmi dobře takže trasu naplánuju bez problému i se včasným návratem. Ale v momentě, kdy chci jít sám s přáteli, tak to je už velký problém a hned scéna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí