Přítelova dcera u mě krade

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.18 15:39

Když. Když sem se ptala Šárky proč ty peníze potřebuje, jen krcila rameny.. Nedokázala odpověďet. Přítel už to ví, říkal že večer zavolá a dohodneme se.. JENŽE já nechci aby jsem se stala jejím nepřítelem

• Citovat
  • Upravit
382
19.7.18 15:44

50 korun týdně kapesné - lol, to je masakr pro i pro dvanáctiletou :mrgreen: - na blbý kino bude šetřit tři týdny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.18 15:52

@Hrabě Dooku když chce jít do kina nebo někam tak jim ty peníze dám.. Nevidím na tom nic špatného to jí mám dávat dvě stovky týdne.??? A to dostává odeme ne od táty ten ji peníze dává taky.. A když je prez týden ve škole taky ji peníze do kasičky dám

• Citovat
  • Upravit
32325
19.7.18 15:54
@Anonymní píše:
Když. Když sem se ptala Šárky proč ty peníze potřebuje, jen krcila rameny.. Nedokázala odpověďet. Přítel už to ví, říkal že večer zavolá a dohodneme se.. JENŽE já nechci aby jsem se stala jejím nepřítelem

Nic bych nedala za to, že jí mám navedla s tím, že vy máte dost a ani to nepoznáte. Krčit ramena by mohla, ale odpověď bych se z ní snažila dostat. A prohledala si jí věci a pokoj, musí ty peníze někde mít. Proč by ses měla stát jejím nepřítelem? To že se nekrade přece sama ví a nemůže čekat, že jí to bude procházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
19.7.18 16:24

Je už dost velká, takže, normálně „natvrdo“, řekni, na co ty peníze máš a buď je vrať, nebo řekni, za co jsi je utratila. Nechceš říct, fajn, promluvím si s tvým tátou… A on by jí pak měl říct, že pokud vám to nějak nevysvětlí, tak prostě ať jí „pohrozí“, že v tom případě jí už nic nebudete kupovat atd.! Není jí 7 ale 12 a ví co a proč to dělá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
19.7.18 16:29

Problém je v tom, že dneska se s dětma furt jen mluví. To čtu pořád promluvte si s ní, hlavně citlivě, pořád ťuťuťu. A kam to vede. Už po prvním případu měl otec zasáhnout, tak doufám, že zasáhne aspoň teď, a to rázně. Abych si doma pořád vše schovávala, to mi přijde na budku.
Děcko by mělo vědět, že krást se nemá Z ŽÁDNÉHO DUVODU !!!!!! To pro ty, co píšou, že důvod je důležitý. Ano, je dobré ho z ní dostat, ale žádnej nebude omluva. Dokud jí to bude procházet, bude to dělat dál.

Jinak se ale taky přimlouvám za změnu kapesného, z týdenní pajcky na měsíční dvoustovku, v tomto věku je to, myslím, rozumnější.
Mám 13-letou, dostává 200, a nejsou žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.7.18 16:33

@Anik No zasáhnout fajn, ale jak? Co bys konkrétně udělala? Já totiž nevím. Promlouvat jí do duše efekt nemělo a dát jí po čuni taky asi nepomůže :nevim: . Já bych třeba pochopila, že jí někdo šikanuje nebo z ní peníze vymáhá, ale mohla už se svěřit, příležitost měla, takže ke třetí ani ke druhé krádeži nevidím důvod, který by to omluvil, žádný. Tipuju to fakt na její matku, že jí navádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.7.18 16:35

Uz to tu nekdo psal. Tekla bych ji , ze do pul hodiny budou ty penize na stole nebo volam policii. Uz to udelala nekolikrat, proc to dela rict nechce, neparala bych se sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.7.18 16:38

@Jana525 No to jsem psala já, protože jsem drsná matka a tohle by jí teda neprošlo. Ale doma všechno schovávat jaksi není řešení, může začít místo toho brát věci a co potom? Budu žít v holobytě, aby neměla co vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
19.7.18 16:38

Monchichik, proč si myslíš, že pár facek nepomůže? já si myslím, že by mohlo. Nejdřív pár facek, pak se s ní posadit a tvrdej výslech. A ne obráceně, v dnešní době, kdy se furt jen mluví, tak při opačném postupu děcko nic neřekne. Ale musí otec, ne macecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.7.18 16:43

@Anik No já jsem ze svých dětí dokázala vytáhnout vždycky všechno, co jsem potřebovala. Na tanečky s mluvením a domlouváním fakt nejsem stavěná a proti fyzickým trestům též nejsem. Takže já bych na ní šla tvrdě a s tím, že volám policajty. A klidně bych po ní šla jako macecha, když ty peníze vzala jí. A jestli je otec měkkej, tak to taky nepomůže. Byla bych ochotná jí vyslechnout, pomoct, vyřešit třeba problém, který má, ale ne s tím, že krade už potetí. To už by měla smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
19.7.18 16:54

V tomhle případě jsem taky pro tvrdou ruku. Už to bylo potřetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.7.18 16:56

Zakladatelko, ty chces byt kamaradka a s dvanactiletym ditetem ? Kdyz se nad tim zamyslis, neprijde ti to zvlastni ? Ty jsi rodic, autorita. Ty muzes byt radce, pomocnik, ale musis byt take autorita a vzor. Pod pojmem kamaradka si tedy ja osobne predstavim neco uplne jineho. A taky na kamaradstvi musi byt dva, tak vetsinou i vznika . Deti maji sve kamarady ve skole, v podobnem veku jako jsou oni. Dospeli maji sve kamarady mezi dospelymi. Je to logicke.

Chapu, ze to je v urcitych vychovnych smerech moderni, tvrdit, ze rodic ma byt kamarad, ale, kdyz se nad tim zamyslime , tak nam dojde, ze to je proste nesmysl. Je to pouze nesmyslne klise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.7.18 17:23
@Monchichik píše:
@Lama Lama ale zakladatelka jí řekla když kradla poprvé, že jestli potřebuje peníze, ať si řekne, že jí je dá :think:

Ja nevim. Tak treba ma jony duvod. Co te tak se.re na tom, ze by se melo zjistit jaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.7.18 17:25
@Jana525 píše:
Uz to tu nekdo psal. Tekla bych ji , ze do pul hodiny budou ty penize na stole nebo volam policii. Uz to udelala nekolikrat, proc to dela rict nechce, neparala bych se sni.

A pak bys je vazne zavolala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect