Přítelova rodina - tchýně

Anonymní
3.8.23 22:38

Přítelova rodina- tchyně

Hezký večer, zkusím to nějak stručně s prosbou o radu. S přítelem jsme spolu 6 let, má mladšího bratra, který má přítelkyni a jsou spolu o malinko déle, než my. Všem je nám okolo 26 let. Chci se zeptat, co si myslíte o tom, že tchýně si začala tykat se “švagrovou” (která je mladsi jako ja) a u mě už par měsíců pořád vykání. I když jsme všichni spolu například na oslavě. Vím, že je to třeba pro někoho banalita, ale mě to vnitřně mrzí, jelikož si myslím, že máme normální vztah, chovám se vždy ke všem z rodiny hezky a nikdy jsme neměli žádný konflikt. Jak byste to brali? Nebo co si myslíte, že ji k tomu vede? Samozřejmě tchán to samé. Prostě když tam přijedu, tak si přijdu, jak kdybych tam nepatřila. Vše se točí kolem přítelova bratra a jeho přítelkyně..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5244
3.8.23 22:43

Treba pusobis rezervovane :nevim: Na tvem miste bych rekla priteli, at se nenapadne opta doma, ze si vsiml, ze si s bratrovou pritelkyni mamka tyka a s tebou vyka a proc tomu tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 22:47

Zdravím,

u nás je to úplně stejné jak píšeš. Rvalo mi to srdce. Ale přestalo, protože já si o tchýni po několika jejich výstupech, kdy se zachovala absolutně pro mě nepochopilně, tak jsem usoudila, že vlastně já si s takovým člověkem tykat nechci. S přítelkyní bratra mého přítele, která zatím toho rozumu moc nepobrala, co nápad, to větší hovadina sprostá jak dlaždič, tak s tou si velmi notuje a týká samozřejmě. U mě se to tedy vyřešilo tímto způsobem, avšak přítel je na mé straně, takže tímto je to pro mě dobrý pocit a můj přítel je úžasný chlap, za kterého se vyplatí bojovat.

• Citovat
  • Upravit
5913
3.8.23 22:48

Proč si spolu týkají, kdo to navrhl? To je také důležitá otázka. Někdy má každý jinou představu o tom jak by to mělo proběhnout a z či strany by měla přijít informace. Můj manžel si s mými rodiči potykal už po dvou letech, naší ho sami vyzvali. Naopak moje tchyně byla trošku nepřístupná, vykala jsem ji celých 14 let… ostatní snachy ji týkají normálně, takže jsem taky jako tydýt jen já vykala. Pak jsme se vzali a řekla jsem ji, že si chci tykat. Řekla mi, že by ji to ani nenapadlo, že jsem ji měla tykat už dávno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 22:51
@Anonymní píše:
Zdravím,u nás je to úplně stejné jak píšeš. Rvalo mi to srdce. Ale přestalo, protože já si o tchýni po několika jejich výstupech, kdy se zachovala absolutně pro mě nepochopilně, tak jsem usoudila, že vlastně já si s takovým člověkem tykat nechci. S přítelkyní bratra mého přítele, která zatím toho rozumu moc nepobrala, co nápad, to větší hovadina sprostá jak dlaždič, tak s tou si velmi notuje a týká samozřejmě. U mě se to tedy vyřešilo tímto způsobem, avšak přítel je na mé straně, takže tímto je to pro mě dobrý pocit a můj přítel je úžasný chlap, za kterého se vyplatí bojovat.

No taky si říkám, že nemá smysl se tímto zatěžovat, ale prostě to trochu mrzí člověka i když nechce. Přítel je právě dost flegmoš, takže on to nějak neřeší a proti mamce by nikdy nešel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.23 22:53

@Martha03 to nevím, nechtěla jsem tohle tema řešit.

@Afrikana neptala jsem se :D jen jsem zůstala v údivu. Ale myslím si, že to navrhla tchýně, nedokážu si představit, ze bych to navrhla třeba já jí, přece jen je starší a není to “slušné”, alespoň u nás ne.

• kdybych měla já dvě snachy podobně staré, určitě bych to ale navrhla buďto oběma nebo žádné. Asi by mi bylo blbé navrhnout to jen jedné a tu druhou nechat vykat, i kdyby by působila jakkoliv.
  • Citovat
  • Upravit
14630
3.8.23 23:13
@Anonymní píše:

@Afrikana neptala jsem se :D jen jsem zůstala v údivu. Ale myslím si, že to navrhla tchýně, nedokážu si představit, ze bych to navrhla třeba já jí, přece jen je starší a není to “slušné”, alespoň u nás ne.

• kdybych měla já dvě snachy podobně staré, určitě bych to ale navrhla buďto oběma nebo žádné. Asi by mi bylo blbé navrhnout to jen jedné a tu druhou nechat vykat, i kdyby by působila jakkoliv.

Jo, v tomto máš pravdu, je to blbé a nedivím se, že je ti to nepříjemné. Já tchyni taky vykám a ona mi tyká, ale stejně tak to má i se švagrovou, takže si to neberu moc osobně, ostatně, oni taky svým tchánovcům vykají celý život a je jim tykáno, tak to asi berou jako normu :D Nikdy mi to extra nevadilo a v podstatě už bych to ani nechtěla jinak, po těch letech už by mi to asi nešlo přes pusu. Ale občas nad tím přemýšlím, kde sakra berou tu jistotu, že je to tak v pořádku :D Já to vnímám tak, že jsme jakoby na stejné úrovni, když mě poznali, nebyla jsem žádné pubertální poloděcko, bylo mi už 20+, přesto automaticky začali s tykáním, přitom kdyby mě tehdy potkali třeba na úřadě, v obchodě nebo u lékaře, tak věřím, že by si to nedovolili. Dneska si říkám, že jsem to možná měla vzít jako automatickou nabídku tykání a začít jim tykat taky :D A nejdivnější na tom je, že jim moje děti tykají a já nesmím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
3.8.23 23:29
@Anonymní píše:
No taky si říkám, že nemá smysl se tímto zatěžovat, ale prostě to trochu mrzí člověka i když nechce. Přítel je právě dost flegmoš, takže on to nějak neřeší a proti mamce by nikdy nešel.

Tak na to pozor. Chlap ma byt na tvoji strane a zastavat se tebe, i kdyby sel proti matce. Navic v teto situaci se prece nemusi hadat, ani jit proti nikomu, jen se zeptat ‘jaktoze si tykas s brachovou pritelkyni a s moji ne, nechces si s ni taky potykat?’.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.23 00:15
@Anonymní píše:
Hezký večer, zkusím to nějak stručně s prosbou o radu. S přítelem jsme spolu 6 let, má mladšího bratra, který má přítelkyni a jsou spolu o malinko déle, než my. Všem je nám okolo 26 let. Chci se zeptat, co si myslíte o tom, že tchýně si začala tykat se “švagrovou” (která je mladsi jako ja) a u mě už par měsíců pořád vykání. I když jsme všichni spolu například na oslavě. Vím, že je to třeba pro někoho banalita, ale mě to vnitřně mrzí, jelikož si myslím, že máme normální vztah, chovám se vždy ke všem z rodiny hezky a nikdy jsme neměli žádný konflikt. Jak byste to brali? Nebo co si myslíte, že ji k tomu vede? Samozřejmě tchán to samé. Prostě když tam přijedu, tak si přijdu, jak kdybych tam nepatřila. Vše se točí kolem přítelova bratra a jeho přítelkyně..

Taky se mi to stalo. A bylo to ještě hloupejší. 16 let jsem tchyni a tchánovi vykala, mezitím jsme se stihli vzít a narodily se nám postupně 3 děti. O tykání nestáli, že takto raději, jsou zvyklí, atd. Pak přišla přítelkyně manželova bratra a po ani ne roce, když otěhotněla, si tykali. Zjistil to manžel, když tam byl sám. Sám se na to ptal, protože ho to zarazilo. A prý kvuli tomu, že budou babička a děda, tak jí to nabídli, když se s přítelem nevzali a přitom patří do rodiny. Že bych mohla přinejhorším taky. Tak jsem mu doma řekla, ať to nechá být, o vynucené jsem už neměla zájem a jediná jim vykám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.23 00:31

S manželem jsem 10 let. Máme spolu dvě děti. Tchán i tchyně mi vykají, já jim taky. Manželova sestra má 13 let přítele, tomu tykají, on jim vyká. Už to neřeším. Jako ze začátku mě to mrzelo, teď mi to je fuk. Normálně spolu jezdíme i na týden všichni na dovolenou. Ovšem nejvtipnější je, že manželova babička trvala na tykání se mnou :mrgreen: tak je to občas vtipná situace, když tam stojí tchyně a její máma, já přijedu a říkám: „Ahoj babi! Dobrý den paní XY!“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.23 00:47
@Anonymní píše:

AD slušné. Švagr přišel ke tchyni a tchanovi a ve dveřích jim v podstatě oznámil, že si teda tykají.

Tchyně o tom mlela další 4 návštěvy, že toto ještě nezažila a jestli je to jako normální. Přičemž po čtvrté tomu dala korunu, když řekla, jestli bych jí taky neměla tykat, že když on jí tyká. (V té době jsem měla jejího syna již 4 roky za manžela a byla jsem s ním již celých 10 let.)

Tykat jsem jí nezačala, po těch letech už to nějak nejde. Navíc se nechová zrovna hezky. Takže je těžší poslat ji do ři*i… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14
4.8.23 09:08

Já jsem si o tykání tchánovi musela taky říct, ale tam to bylo o propásnuté příležitosti. Poprvé jsem se s ním srazila ve dveřích, když jsem s manželem chodila teprv asi týden. On hned „Ahoj, já su Jarda“, a když odešel, zeptal se mě drahý, jestli jsem pochopila, že mi tím nabídnul tykání. Mávla jsem nad tím rukou, že radši budu vykat a on mě pak opraví. No neopravil, protože to neřešil. Až po půl roce na plese jsme stáli u baru ve větším kolečku lidí a tchán připíjel s tím, že když už si teda všichni v tom kroužku tykáme, tak se na to napijem. A já posilněná vínem jsem se ozvala, že se mnou si netyká :mrgreen: Tak jsme to napravili. Ale třeba mí rodiče ségřinému partnerovi netykali kvůli tomu, že spolu začli chodit v šestnácti a nějak je to nenapadlo řešit, dokud jsem nepřivedla domů manžela, který jim navíc sednul povahově, tak rovnou nabídli tykání oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.8.23 09:40

Kez by to bylo tak jednoduche, ze kdo mi tyka me ma rad a kdo ne, zustane u vykani. Mě tchanovci nesnaseji oba dva, ale tchyne mi nabidla po deseti letech tykani, coz je vlastne jeste horsi. Nema cenu se tim trapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
4.8.23 09:52
@hani28 píše:
Tak na to pozor. Chlap ma byt na tvoji strane a zastavat se tebe, i kdyby sel proti matce. Navic v teto situaci se prece nemusi hadat, ani jit proti nikomu, jen se zeptat ‘jaktoze si tykas s brachovou pritelkyni a s moji ne, nechces si s ni taky potykat?’.

Myslím si, že to záleží na konkrétní situaci a osobních preferencích a spoustě dalších věcech. Nelze to brát ad absurdum, že chlap musí být za každou cenu na tvojí straně a vždycky se tě zastávat. Ani náhodou. To, že by se měl muž zastávat své ženy, většinou říkají ženy. Jen málokterý chlap řekne, že se ho má zastávat žena před jejími rodiči. Spoustě žen, které toto říkají, často chybí seberflexe, že jejich chování taky není úplně nejlepší. A myslím si, že kdyby se dostaly do situace, že by žena musela jít kvůli muži proti své matce, tak by proti nešla. Úplně dotaženo k absurditě by to totiž taky mohlo skončit tak, že muž půjde proti svým rodičům, ale ženě se pořád nebude něco kolem jeho rodiny líbit a nakonec od něj stejně odejde. Rozhádat si vlastní rodinu za tohle opravdu nestojí. Vymezovat mantinely ano, ale nejít proti vlastním rodičům vždy a za všech okolností. I rodiče mají právo na svůj názor a my, včetně našich partnerů bychom je měli respektovat, stejně jako by měli respektovat oni nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí