Přítelovi rodiče jsou podivíni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.16 15:15

@lleennttiillkkaa Už si nerozumněl hlavně s tátou, je to generál a vše musí být po něm, chtěl mu mluvit i do toho s kým bude žít, chtěl aby dělal stejné řemeslo a pomáhal mu v práci, naplánoval mu žvot

• Citovat
  • Upravit
7220
14.1.16 15:16

:nevim: většina věcí jsou fakt blbosti co řešíš.¨

Můžou mít syna autistu a takové dítě i jako dospělí opravdu může mít nepohodlí z cizích lidí, já bych k sobě taky nikoho nebrala kdybych veděla že pak z toho bude dítě rozhozené a mít více zachvátů atd. :nevim:
Zkoušky, tak si dodělává večerní školu, studuje, to je přece super.

Kilo jablek a banánů je super, co jsi myslela že donese hračky od Matela? Ovoce je lepší než čokoláda nebo kusy plastu (hračky).

Peníze bych teda fakt neřešila, láska se neměří penězma :nevim:
A ano, je to šokující ale né každý si z tvého dítěte sedne na prdel, třeba čekají až povyroste a bude s ním zábava. Já si z dětství nepamatuju jestli a jak jsem vídala babičky, vztah se vytváří fakt později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.16 15:17

@umea Parádně napsáno. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.16 15:28

Tak jejich nemocnýmu synovi je 37 let a nechce do nemocnice, nechce se léčit, užívat léky…mylím, že je spíš psych. nemocný, protože to trochu vidím i na jeho sestře. Jinak před prázdninama mě babička dostala, když říkala, že ted dva měsíce nepřijede, protože jsou prázdniny a jejich čtvrtý nejmladší syn (17 let)bude doma. Pochopila jsem to tak, že musí každý den vařit a tarat se, protože si neumí ohřát sami ani jídlo nebo párky :roll:
Jinak my dostávali balíček k mikuláši i velikonocům i od babiček, totéž dárky k vánocům, proto mi to asi přijde normální. Moje máma dává všem vnoučatům dárky k vánocům, plus maj od nich stavebko a malej dostává i na mikuláše a velikonoce. Např. na velikonocce dostal roční vstupenku do zoo :palec:

• Citovat
  • Upravit
3451
14.1.16 15:44
@Anonymní píše: Přece nepíšu, že musí zahrnovat vnouče dárky, to od nich ani nechci.Ale přijde mi hloupý, nedat jako babička svýmu vnoučeti nic na velikonoce, mikuláše…a nemylím tím veledary, stačí symbolicky čokoládová figurka že si vzpomněli.
Jinak s čím je jeho bratr nemocný mi nikdo říct nechce, přítel se o tom bavit nechce, údajně je vegetarián, nejí mao a má nějakou otevřenou špatně se hojící ránu :nevim:

Uvědomuješ si, že někdo toto třeba ani neslaví? Navíc napsat nemusí zahrnovat dárky, ale něco mu dát mohli… :roll:

@Anonymní píše:
Jinak příteli jsem to řekla, má stejný názor jako já, bohužel už prej taky vystřízlivěl a myslel si, že když maj první vnouče, budou se chovat jinak. Dřív mluvil o tom, co všechno mu daj, přivezou, jak mu nechaj založit stavebko…spíš to bylo jeho zbožný přání, ale je z toho zklamanej stejně jako já.

To jako vážně? 8o on se s nima jakou dobu nevídá, nestýkají se, ale zároveň od nich pak očekává veledary? 8o :roll:

Zakladatelko dospějte, oba dva. Svět se nebude točit kolem vašeho děcka, ani tak, jak chcete vy :nevim:
A taky nevidím nic španýho na tom, že děcko vidí dvě hodiny a jede domů. Cos jako čekala? Má to domů 200 km tak u vás logicky nemohla strávit celej den :roll: :nevim:
Nějak mám z tebe pocit, že kdyby dovezla jedno jablko a jeden banán, zas by to bylo pro změnu málo :roll:
A teď čekám, že na ni budeš plivat špínu víc a víc, jen abys nám dokázala, že ty si vlastně chudinka :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.1.16 15:47

A kalendář pošli poštou, nevím co je v tom zas za problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
14.1.16 16:20

Anonymní, moc to nechápu… Prostě takoví lidé jsou, nejsou všichni milující a obětaví rodiče, prarodiče jako ti tvoji. Tak to nech plavat, prostě babička přijede jednou za tři měsíce a šmitec. Dítěti na tom nic divného nepřijde, vyroste tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 16:32

Třeba je základní problém v samotném vztahu přítele k rodičům, třeba je tam něco nedořešeného a matka za vámi jezdí a otec to ani neví, tak proto na chvíli, nebo to zruší. To že pečují o dospělého nemocného syna může být také nakladné a nárocné, kor když mají ješte studujícího doma. Pro tchyni můžou být jen náklady na dopravu k vàm vysoké, na dárky možná opravdu nemá, ovoce je super pozornost, než sladkosti, nebo krámy z číny a očekávat stavebko??? To je trochu moc, ne. Možná byste se hlavně vy měli zajímat, jak oni žijou, jestli nepotřebujou pomoct. Nezájem babičky by mě mrzel, ale vynutit si nic nelze.

• Citovat
  • Upravit
43039
14.1.16 16:36

Zakladatelko nevidim nic tak desneho. proste to maj s darama a kontakty nastavene jinak, my smanzelem taky pochazime v tomto ohledu z ruznych prostredi a furt se o tom dohadujeme, co je adekvatni.
Nemuzes cekat, ze oni uhodnou tvoje predstavy a zacnou je realizovat. Dat decku ovoce povazuji za celkem rozumne. Stejne tak si dovedu predstavit, jak nekdo jiny protaci oci nad detskou knizkou a cekal treba ovoce. Ono zavdecit se snacham zejmena v dnesni dobe neni jednoduche.

A hele, na vanoce vam asi mela taky dat kalendar se svymi fotkami :-) Na to bys nemohla rict ani fikus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
14.1.16 16:45

Nevadilo by mi to, proč taky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
14.1.16 18:12

Ty pořád řešíš, co od nich vaše dítě dostalo nebo nedostalo za dar. :nevim: ani zmínka o tom, že by tě třeba mrzelo, že dítě nebude mít společné zážitky s babičkou a dědou, vzpomínky na ně. Stavebko je fakt přes čáru, promiň. Spíš mi začíná být ta tvá tchýně sympatická, asi to fakt nemá lehký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
14.1.16 18:22

TU situaci nezměníš, nezbývá ti než to brát tak, jak to je, nevidíš k nim do minulosti, nevíš, co mají za sebou…
Dítě nepodcenuj, nelži, prostě k jedné babičce nejezdíme, druhé ano, jedna to má tak, druhá tak. U nás je to také odlišné, ale dcera tohle vůbec neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.1.16 18:32

Zakladatelko mne příjdeš dost hustá a myslíš si, že se z vašeho dítěte každý po…buď ráda že z tvoji strany rodina podle tebe funguje jak má, a s tou omylanou figurkou k mikuláši co měla tchyně alespoň dát ze si vzpomněla, to by si zas zakládala téma malej dostal od tchanovcu jen figurku :mrgreen: dvě kila ovoce by mne neskutečně potěšil, to je rozumné a moc často se to od prarodičů nestává, a stavebko no coment :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
14.1.16 18:38
@Anonymní píše:
Jinak příteli jsem to řekla, má stejný názor jako já, bohužel už prej taky vystřízlivěl a myslel si, že když maj první vnouče, budou se chovat jinak. Dřív mluvil o tom, co všechno mu daj, přivezou, jak mu nechaj založit stavebko…spíš to bylo jeho zbožný přání, ale je z toho zklamanej stejně jako já.

Víš,…i když to popíráš, tak vlastně jde o to, co všechno od nich očekáváte. Proč?
Dárky, stavebko… ty chceš figurky k Mikuláši, no babičku to nenapadlo. Kdyby ti dala figurky, dost možná bychom četli, dala mu blbé figurky. Určitě jela ráda, takovou dálku, přinesla to co se jí zdálo pro tak malé dítě nejvhodnější. Přijela na dvě hodiny, dost možná, že kdyby přijela na celý den, psala bys, že se se svým synem leta neviděla a najednou se k vám nasáčkuje na celý den… Nevidí ti do hlavy. Co kdyby jste ji měli rádi takovou jaká je a ocenili, že se snaží?
Jestli je tchán generál, asi to chudák také nemá a neměla jednoduché.

Očekávání. Když se naučíš takové věci neočekávat, všechno co přijde tě mile překvapí, ne zklame :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.1.16 19:30
@Anonymní píše:
Ani nevím jestli potřebuju radu, názor nebo se jen vypovídat :nevim: Ale v kostce. S přítelem jsme 8 let a máme dvouletýho chlapečka. Přítel byl s rodičema rozhádaný a několik let nebyli v kontaktu, ozval se jim až když synovi bylo 16 měs. Jeho maminka si s námi dala sraz na půli cesty aby viděla malýho a mě poznala. Přišlo mi divný, že nás nepozvali k sobě, ale přítel má ještě nemocnýho bratra, o kterého rodiče pečují a on tam prý nikoho nesnese 8o a nikdo k nim domů nesmí. Druhá pecka, když maminka po dvou hodinách pospíchala domů s tím, že táta dělá nějaké zkoušky a musí ho ještě vyzkoušet 8o :zed: a já si naivně myslela, že když má poprvé vidět svýho vnuka, udělá si celý den volno aby se poznali apod.Za měsíc jsme jí pozvali k nám, já nakoupeno, navařeno a maminka se v den příjezdu ráno omluvila že nemůže dorazit.Pak přijela zhruba za dva měs. a malýmu přivezla kilo jablek a kilo banánů :roll: :oops: Když je přítel v práci a není doma, tak k nám jít nechce, nebo jen třeba na hodinu aby viděla malýho a chvátá pryč. Podotýkám že žijou 200 km daleko.Na synovi druhý narozeniny přijela, ale ráno mi volala že se ještě zdrží a pak mi zavolá, tak jsem mezi tím šla nakoupit a potkala jsem jí s dcerou která bydlí kousek od nás, v cukrárně. Obě nás šli doprovodit domů, babička dala malýmu tisícovku a šla na vlak. Poslední kapka byla o vánocích, kdy se ani neozvala, já pro ní nechala stejně jako pro své rodiče udělat kalendář s fotkama malýho a ona jen chlapovi napsala, že přeje pěkný vánoce. Přítelova rodina mi přijde celá divná, zvláštní, pořád mluvěj jak jim malej chybí, maj ho rádi…ale jejen u slov.Syn druhou babičku ani nezná, nějak se mi nelíbí aby za ním jezdila jednou za tři měsíce na dvě hodiny :nevim: Až bude starší, jak mu vysvětlit že od babičky nic nedostal na mikuláše, velikonoce, vánoce… :nevim: Přítelův táta neviděl malýho vůbec, jez pár fotek :nevim: Jak by jste se zachovali vy, vadilo by vám to?

asi mají svoje důvody, navíc asi takhle - ona je povinnost něco dětem dávat atd? Já bydlela v baráku s tchánovcema a ignorovali nás - taky jsem to klukovi dokázala vysvětlit. Vy spolu nebydlíte, tak kde je problém? Oni se připravují o vnuka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová