Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Pokud nekecáš a opravdu ti tyhle věty lidi na ulici říkají, tak i když je to od nich hustý, tak ti prokázali službu, protože tě nakopli se aspoň nad sebou zamyslet. Vlastně v sobě našli celkem odvahu, ne? Ty bys někomu tohle řekla? Cizímu? Já ne, přiznám se, protože je mi to jedno. Kdyby ale šlo o někoho, koho mám ráda, servítky bych si nebrala.
Máš přesný plán kdy a co budeš dělat?
@Anonymní píše: Více
Tva motivace jsou hlavní ostatní lidé a ne ty sama. Až to budeš chtít udělat hlavně k vůli sobe, tak hubnutí půjde daleko snadněji ale zhubnout umíš, kdyz jsi uz dvakrat zhubla ale udržet váhu si neumis. To je to nejtěžší asi pro většinu lidí co mají nadváhu. Stres je důležitý faktor, zkus zapracovat první na tom a samozřejmě ty sladké nápoje jsou mor. Hodne lidi uklidňuje kousání, takze mejaky zdravý snack, udělej di foma zeleninové chipsy s minimem tuku
ja mám 174 cm a se 70 kg jsem dost oplacená, ale ja mám tzv. lehkou kostru a jsem spíš atletický typ, trochu zadek a stehna.
Ono je jedno, co nosíš. Myslíš, že to oblečením zamaskuješ?
fakt ne. A vůbec by ses neměla bránit upnutým věcem, naopak. Opticky ti kila ubírají oproti volným věcem, ty si může dovolit hubeňour.
Legíny jsou pro tebe ideální oblečení, tenisky a tunika a šup na túru. Kup si funkční oblečení - kraťasy, trička s krátkým rukávem, běžecký boty a každý den rychlá svižná chůze aspoň hodinu. Až se totálně zpotíš. Tím začni.
Až se ti to bude líbit, tak místo chůze běh, ale každý den ne.
Až se ti bude líbit běh, zjistíš, že ani už tolik nejíš nesmyslný limonády, sušenky, bagety, prostě pochutiny. Protože tělo tyhle požitky bere z pohybu.
Že sport nesnášíš není pravda. To si jenom myslíš
přesvědčíš se sama.
A k tomu pitnymu režimu - nemusíš hned vodu a minerálky, ale dělej si ovocné čaje, budeš mít pocit, že piješ pořád limo. Doporučuji jahodový z Lidlu 50%, tím se dá oklamat hlava.
Nebude to hned, dvacet kilo jsi nabrala třeba za dva roky? Tak počítej tak dva tři roky než se jich zbavíš.
Klidně bych běhala s tebou, hele. ![]()
Sama sis to řekla, když jsi přestala pít alkohol, šla kila dolů. Tak proč ho teda piješ dál? Co ti to vlastně dává? Alkohol ti nedá nic kromě prázdných kalorií, zpomaleného metabolismu, rozhozené psychiky a zničených jater. A navíc říkáš, že po něm žereš jak zběsilá několik dní, tak je snad jasný, že tohle je první věc, kterou máš absolutně seknout. A ne výmluvy, ale prostě STOPnout.
Jo, jídlo je silná závislost. A ne, není to jen o vůli, je to o systému. Nepřestaneš se přejídat tím, že se budeš nenávidět, ale tím, že budeš plánovat jídlo a přestaneš si dělat ze života trest. Můžeš si klidně dát občas bagetu, smažák nebo fastfood, já to dělám taky. Ale rozdíl je v tom, že většinu dne jím vyváženě, pravidelně a mám aktivitu. A to je ten klíč. Ne dieta, co tě zničí, ale systém, co vydržíš.
Já sportuju 4–5× týdně. A ne, taky jsem nezačala tím, že bych to milovala. Ale prostě vím, že bez pohybu to nejde. Postupně jsem si vybudovala zdravou závislost na pohybu. Máš odpor ke sportu? Tak začni tím, co tě nestresuje, rychlé procházky, brusle, kolo, trampolíny, taneční kurz, běhání, kondiční plavání. Je milion možností. Vyber si něco, co tě baví, ne co tě deptá. Tělocvik ve škole už je minulost, nikdo tě nebude hodnotit.
A jestli tě někdo na ulici uráží, tak to je jejich ubohost. Ale když se pak kvůli tomu začneš litovat a zase jíst? Tak jim dáváš za pravdu. Nedělej to.
Jinak já si alkohol dám jen výjimečně na oslavě, jinak vůbec. Nahrazuju čaji, vodou, dám si do ní mátu a mražené ovoce. Ale neboj, colu si někdy taky dám. Jen ne 2 litry denně.
Takže buď začni teď, a nebo si přiznej, že ji vlastně ani nechceš. Ale nelži si do kapsy. Máš to v rukách jen ty.
Máš pravdu, začnu hned. Ne, nebudu se litovat, mě ty urážky naopak pomohly.
Dávám si pozor co jím..půjdu dnes někam na procházku..
A ano, měla bych to dělat pro sebe a ne kvůli jiným, že se mi smějí. No tehdy jsem shodila 20 kg během půl roku. Vůbec žádný alkohol, procházky, kolo. Počítala jsem si kalorie a šlo to v pohodě. Teď nepiju 14 dní alkohol. Musím pít hodně vody to také pomůže zaplnit žaludek.
Alkoholem a jídlem jsem řešila stres, zkusím řešit stres pohybem.
Psychika se ti zásadně zlepší, protože pohyb spouští endorfiny (hormony štěstí). A hlavně…začneš cítit, že tvoje tělo funguje. Že něco zvládneš. Sebevědomí se ti vrátí, protože si ho nevybrečíš, to si tvrdě vycvičíš.
Začni klidně chůzí, ale přidej cokoliv tě začne bavit.. možností máš nespočet. A až si zvykneš, přidej silový trénink…a klidně doma. Tuk bude mizet, svaly přibývat, postava se zpevní, držení těla se zpevňující. Bude to bolet? Bude a často hodně na začátku…ale ten pocit, když se na sebe poprvé podíváš a uvidíš změnu? Nevyčíslitelný.
Nejlepší pocit na světě je ten, že jsi to zvládla. Že jsi to neodchodila do sámošky pro další bagetu nebo pro láhev vína, ale odmakala.
Abys zhubla, sport neni nutny, neni potreba se na to vymlouvat. Pujde to pomaleji nez kdybys sportovala ale zaklad je uprava stravovani. Vynechani sladkeho piti, alkoholu, sladkosti, bramburku, orisku a smazeneho je minimalni zaklad. Nic z toho clovek nutne nepotrebuje a porad muze dobre a chutne jist. Pocitat poctive kalorie a chodit co nejvic pesky a pujde to! Plus spanek, delat si radost mecim jinym nez jidlem ![]()
Tak tohle je na psychologa a to myslím bezesrandy. Jsem o něco vyšší než ty, váhu mám stejnou a tlustá nebo nedej bože obézní fakt nejsem. Mám lehkou nadváhu. Nikdy mi nikdo na ulici neřekl, že jsem tlustá.
Tvůj problém je jinde než ve váze a ani zhubnutí to nevyřeší. Ty potřebuješ především pracovat na psychice, jinak z hubnutí bude porucha příjmu potravy.
@Janli píše: Více
170/91 teda tlusta je a je fajn, ze s tim chce neco delat ![]()
170/91 je BMI pres 30 coz proste obezita je ![]()
Tlustá opravdu jsem mám 20 kg nadváhy. Není to vůbec hezké ani zdravé.
Hele, já mám 170/90, takže skoro stejně jako zakladatelka a tlustá objektivně jsem, i proto se s tím snažím něco dělat a chválím zakladatelku, že se do toho pustila taky.
A to jsem tlustá tak nějak rovnoměrně a ještě mám „těžší kosti“ ve smyslu že mám širší ramena, boky a celkově takovou stavbu těla, že se to na mě rozptýlí tak, že mi nikdo v mém okolí nevěří, že mám 90kg. Vím že i když budu hubená, tak právě díky mé stavbě těla ze mě nikdy nebude drobná éterická víla, ale člověk holt musí být realista.
Mám 170 cm, jsem vysoká. Mám hlavně tlusté stehna, zadek a nejvíc břicho