Mám 21kg nadváhu, zajídám stres, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.6.25 14:03
@carsa494 píše: Více

Protože znáš lidi, co celý život kouří a v 80 jsou naživu a nemají rakovinu neznamená, že kouření nezvyšuje pravděpodbnost vznku rakoviny. Lidi, kterým by to ublížilo, se do vysílání nedostanou. Sleduje je lékař a cvičí tak, aby snížili riziko zranění na minimum. V reálu ale lidi sáhnou po činkách nebo začnou běhat, aniž by věděli, jestli si to mohou dovolit a pak to cvičení nebo běh dělají špatně. Nejde o ty lidi v tom pořadu, ale celkově o lidi, co začnou hubnout a jdou na to přes špatné stravování, hladovění a pohyb, který jim spíš uškodí, než pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:07

@sobospaly psala jsem to. Bylo to způsobeno velkým psychickým stresem. Nebylo to cílené.
Vím že to bylo špatně.
Chce to číst :wink:

Psala jsem, jen že výsledek mě motivoval pokračovat.

• Citovat
  • Upravit
854
18.6.25 14:12
@sobospaly píše: Více

Moc nechápu, proč se mnou polemizuješ. Já hladovění, špatné stravování ani špatný pohyb nepropaguju. Pohyb jako takový samozřejmě ano a ano, bavíme se o lidech, kteří se hýbou pod dohledem lékaře a profitrenéra. A upřímně, protože se v oboru pohybuju, tak znám daleko víc lidí, kteří to vzdali kvůli lenosti a nedostatku trpělivosti než se dostaví viditelné výsledky, než těch, kteří by to přehnali se sportem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 14:18
@Anonymní píše: Více

Pokračovat v čem? V tomtéž? To je pak blbě. Lidi spíš motivuje to, že jim jde hmotnost dolů a oni nemají hlad a nemusí pro to zas tolik dělat. Vidí, že to funguje a stačí jen ta úprava stravování. Po kterém se cítí lépe, zdravěji, plněji a je to dokonce i levnější často.

• Citovat
  • Upravit
4093
18.6.25 14:20

Kolik takovych lidi znas, kteri si nalozili prilis mnoho sportu a kvuli nadvaze si zpusobili zraneni? To je takovy mytus, ktery slouzi jako vymluva. Ono i ten beh - bububu, mas nadvahu, nebehej, znicis si kolena. Myslis, ze nekdo, kdo nikdy nebehal, se rozebehne a nejak vyznamne dlouho pobezi? Ona je i otazka, jestli kdyz se nekdo s nadvahou zrani pri sportu, jestli za to muze ta nadvaha, nebo spis fakt, ze tim, ze nikdy moc nesportoval, tak je jaksi nesikovny. Z dlouhodobeho hlediska je mnohem prospesnejsi se klidne cas od casu sportem znicit, nez sedet na gauci a rikat si, jak je dobre, ze setrim klouby. Nejlepsi lek pro klouby je pohyb. No, priznam se, ze ja povazuji pohyb za nejlepsi lek pro vsechno. Jediny spatny pohyb je ten, ktery clovek neudela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 14:23

@sobospaly nemá smysl se jakkoliv dohadovat.
Opět jsem nikde nenapsala, že pokračuji v tom že nejím.
Psala jsem že si hlídám co jím a kdy jím.
Zbytečně útočíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:24
@carsa494 píše: Více

Ale toho trenéra nemá k dispozici každý, kdo hubne. Proto není obecně dobrý nápad začít se hýbat. Chce to snížit hmotnost nejdřív, pomalu tělo zatěžovat a s během nebo posilováním začít až po několika měsících.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:25
@Anonymní píše: Více

Na nikoho neútočím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:32
@Hibou píše: Více

Neznám nikoho, ale to není tím, že by takoví lidé nebyli, ale že neznám lidi, co takto hubnou.

Na tohle upozorňují lidé, co se tomu věnují profesně, rehabilitační sestra mi to taky říkala (píšu v jiném komentáři), prostě se to děje. A je to logické, to tělo prostě tu zátěž nezvládne. Je úplně jedno, jestli se to děje u 10 % nebo 40 % lidí, jde o to, že v té skupině tlustých je riziko zranění nebo zdravotního problému vyšší než u toho zbytku, u kterého se taky nedoporučuje hupnout na nějakou aktivitu naplno hned.

Pohyb má mnoho podob a nepíšu, že by člověk neměl dělat nic, ale že by měl zatěžovat postupně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:34

V pohodě.
Někdy i špatný začátek nakopne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 14:46

Každopádně to stoji za to.
Ten pocit je úžasný když to dokážeš.
Každému kdo se do toho pustí držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3391
19.6.25 12:12

@Hibou Znam, potrhane slachy, prasknute kosti, rozdrtene chrupavky, vymenene klby, niekolko operacii…

Sa tu trosku pletiete v terminologii, „znicit“ sa pouziva vo vyzname ze na treningu som sa dobre znicil a to je OK vyznam. Pouziva sa aj vo vyzname znicil si klby/chrupavky/slachy nevhodnym pohybom - toto nieje OK, pretoze to samo nepominie, jedna sa o nevratny (vacsinou) proces.

Som velky zastanca pohybu a sportu, ale keby ku mne prisiel 120kg clovek ktory poslednych 5 rokov prelezal na gauci tak by som mu ako prvy trening urcite nedal behanie po schodoch (ako to ukazuju v tej popularnej TV relacii).

Omlouvat zranenie nesikovnostou je trosku mimo ked sa bavime o obeznom cloveku ktory sotva drzi rovnovahu, krvny obeh mu moc nefunguje, takze je rad ze neomdlie pri tom behu do schodov a potom samozrejme z nepozornosti/nesikovnosti zle doslapne a zlomi si kotnik… Je to jeho chyba, alebo chyba trenera? Opacny extrem je ked mas 5 sportovcov a 1 trenera na zavode, niekto sa zahrieva, niekto zavodi, niekto sa prezlieka a niekto blbne… no a potom skonci s otvorenou zlomeninou oboch ruk… je to jeho chyba alebo chyba trenera?

Nicmene sport by som zacinal plavanim, nasledne pridat bicykel (kludne stacionarny), k tomu pridat maly trening vo fitku (zamerany hlavne na prevedenie pohybu, dychanie, posilenie sliach, ziadne velke svalove skupiny), a postupne podla progresu, intenzity treningu sa dostaneme aj k tomu behaniu (co ma vacsina ludi ako modlu, ale nie kazdeho to nakoniec bavi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
19.6.25 12:44
@Hibou píše: Více

Není to mýtus. Když jsem začala hubnout, měla jsem 116 kg. jako pohyb jsem kromě fitka začala i běhat, nejprve pomaličku s C25K programem a pak postupně prodlužovala vzdálenost… a zlikvidovala si tím koleno. Komplet ruptura menisku, kde bylo nutné chirurgicky fragmenty odstranit.
Výrok mého ortopeda? Nadměrné zatížení při běhu s vysokou hmotností kombinované s nízkou sílou svalů stabilizujících práci kolene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
22.7.25 22:32

Doporučím začít s malými krůčky. Napr.
místo procházky začít třeba tím, že ujdes jednu dvě zastávky k busu a nastoupíš jinde. Pokud jezdíš autem, tak klidně 15-30 minut chůze. Zezacatku i to se může zdát hodně.. Ale hlava i tělo si zvyknou. A po nějakém čase už ti to ani nepřijde a můžeš prodlužovat vzdálenost. Pak třeba koupit kolo. Jedeš dál za min času. Nebo běh.
Místo energetaku zkus kafe a míň cukru. Limonády s umelym sladidlem. K bsfate nějakou zdravější alternativu, pokud existuje.
Hlavně nedělat vše najednou. Zvlášť pokud máš problém se stresem, tak při slabší chvilce do toho asi spadneš znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.25 06:20

Kdysi jsem četla takový zajímavý tip na dietu.
V podstatě to co popisuje @Amassakoul

Jeden týden začít chodit o zastávku dál a snížit porci jídla.
Další týden až si tělo zvykne jít o dvě zastávky dál. A vyřadit sladkosti.
Každý týden byl nějaký malý nenásilný úkol. A tělo si zvykalo postupně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková