Problém jíst

Anonymní
9.12.14 17:11

problém jíst

Ahojka holky, chtěla bych se Vám svěřit. Mám ted velký problémy s váhou,112kg,167cm.Ted jsem byla u doktorky a začíná to odnášet srdíčko, a vzhledem k tomu že mi je 22let, tak si začínám uvědomovat že jsem hrozná :(
Ale můj problém je hladovění, já přes den nedokážu nic sníst, a večer po práci se teprve najím. V práci jsem ve stresu, a když jsem ve stresu tak nemám na jídlo ani pomyšlení, a doktorka říkala že musím jíst víc. nemáte někdo nějákou radu? děkuji a omlouvám za anonymitu, ale stydím se za to jaká jsem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
9.12.14 17:16

Pres den tekutou stravu do kelimku, brcko a vypit to pri praci? Kremove polevky, smoothies, sem tam nejaky nutridrink? At ti pres den normalne funguje metabolismus a nedohanis vecer.
A pokud uz je problem se srdcem v tak mladem veku, takbych zvazila vypoved a sla klidne nekam uklizet nebo balit hamburgery, hlavnebyt psychicky v pohode. Zdravi je jen jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.14 17:18

Ahoj, důležité je, že s tím chceš něco udělat, jde především o tvé zdraví! :-) Pravidelná strava opravdu dělá hodně, taky mám někdy problém se celé dopoledne najíst, pak jen oběď a zase není čas, chuť a pak stlačím večer vše na co přijdu, ale pak hodně rychle cítím, že mi to nedělá vůbec dobře a je třeba si to vážně hlídat. Ráno si udělat třeba nějakou ovesnou kaši, dopoledne svačit ovoce, v práci se určitě naobědvat! Alespoň třeba těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou. Večer pak třeba chleba s lučinou nebo tvarohem a hodně zeleniny k tomu. A taky hodně pít vodu. Ta pravidelnost je důležitá a uvidíš, že bude mít brzy výsledky. Jen je třeba si na to zvyknout a pak to půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 17:31

Děkuji za rady :) zkusím se polepšit, u mně je největší problém že nemám pohyb, v práci celý den sedím, dělám v kanceláři, ale budu jezdit po práci plavat

• Citovat
  • Upravit
30408
9.12.14 17:32

Máš jenom dvě možnosti - buď začneš normálně jíst, pít, hýbat se a zhubneš, nebo se budeš vymlouvat na stres - a nezhubneš. Jinou radu nedostaneš, na zázraky nevěř. Musíš chtít a to doopravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
9.12.14 17:50
@Anonymní píše:
Děkuji za rady :) zkusím se polepšit, u mně je největší problém že nemám pohyb, v práci celý den sedím, dělám v kanceláři, ale budu jezdit po práci plavat

Já si myslím, že jezdit plavat po práci nebudeš. Pojedeš tak 2-3 x a pak se ti nebude chtít. Pohyb potřebuješ, s tím souhlasím, ale hlavní důraz by u tebe měl být na stravování.
Pokud máš v práci tak velký stres, že nedokážeš ani jíst, tak by to možná chtělo zauvažovat, zda není na místě změnit práci, když tak moc a negativně ovlivňuje tvůj život.
A víc než plavání by ti dle mého pomohly pravidelné drobnější změny - např. přestat používat výtah anebo jen na 1/2 trasy, vystoupit o zastávku dřív a dojít to…těch „fíglů“ je řada…
Snad se ti to podaří… je škoda, když jídlo tak moc omezuje tvůj život a ničí tě.
Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
9.12.14 17:57

Ahoj, zaklad je určitě to jidlo pres den - u tebe teda spis nejidlo.
Manzel ma taky psych. náročnou praci, ale tahá si sebou do prace kila mrkve a jablek (mimo jogurtu apod.) a i diky tomu zhubnul.
(Ale lidi v openspace kanceláři musi byt z jeho kroupani plesati:))
Důležité je uz to, ze jsi rozhodnuta s tim neco delat :kytka: moc držím pěsti, abys sis našla neco, co pres den dostaneš do zaludku ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková