Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte baby, môžem sa k Vám pridať?! My sa tiež s mužíkom snažíme už dlhší čas a lekár mi povedal na základe niekoľkých grafov bazálnej teploty, že mám asi anovulačné cykly a poslal ma do centra. Teraz čakám na laproskopiu! ![]()
Petro - IUI už bylo v plánu, brala jsem Clostilbegyt, ale 10 dc na utz jen cysta 4 cm a folíky malé..
Ale asi před rokem jsem měla clostil na 4 měsíce a když jsem ho brala 5-9.dc, tak ovu byla!!! ale když 3-7.dc tak nebyla.. Teď (už v CARu) jsem ho zas dostala od 3-7 dc, takže se ani nedivím, že žádné folíky nenarostly.. Možná je to blbost, ale teď až dostanu ms, tak ho chci užívat až od 5 dne a je mi úplně jedno, co mi říká dr.. už moc šancí nemám.. manža s IVF nesouhlasí.. byla jsem ráda, že jsem ho vůbec přemluvila k inseminaci a k těm vyšetřením kolem toho.. nebyl nadšen.. A pořád mi říká, ať to neřeším, že když to nejde, tak to nejde..
![]()
Ahoj Kico - přidej se… no jo.. ty anovulační cykly, jak proti nim bojovat, když to nejde,co? Ale máš šanci po laparoskopii, možná ti to vaječníky nastartuje. Já byla jen na histeroskopii kvůli průchodnosti a ta dopadla dobře.. Dívala jsem se na tvůj graf, mívám ho podobný…
No posledné dva grafíky i ovu testy ukázali, že som mala ovu, ale budem si istejšia po laparoskopii. Lekárka z centra vravela, že mám možno PCO, je to u mňa, tak 50 na 50.
kico vítej..lapárka to není tak hrozný..apak se prej líp tehulí..me po nem naskočila ovu z levé strany
..a výsledek nevím zatím…
deny..tak to memu manžovi nevadí, ani ty spermio, a vubec to celkové vyšetření, ale oni to ti chlapi berou každej jinak…stím clostíkem to skus stejne je to bud a nebo že
lindo vítej..koukám že máš jít na ivf..taky sem mela začít stimulovat ale nechám to asi až na červen..no uvidím…pro injekce mám ješte čas bežet
ahoj Peti: no já to furt zvažuji, jestli jít nebo nejít, nebo jít na IUI nebo to nechat až na pozdějc, kartářka mi minulý rok tvrdila, že mimi bdue přirozeně v červnu červenci a co teď,že? ![]()
lindo a me řekla březen- duben a kluk
tak sem po insemce tak čekám zda jí to výjde ale pochybuju
..já spíš přemíšlím zda mesíc nedát pauzu bylo toho ted moc..lapárka , vyšetření, insemka…
No ja sa na laparku priam teším, len môj mužík má z toho hrôzu!
kico to nic není..jen te pak stoho plynu mohou bolet ramena..a me bolely šílene nemohla sem ani stát…sedet..ale sou fígle co sem se dočetla a pomohlo to..třeba ..lehnout na rovný a nohy nahoru a ležet…nekolik hodin…to už pozznáš v nemocnici jestly te bolí nebo ne…a pak čaj s citronem…ale hodne citronu..nekolikrát za den a co nejteplejší..a to pomáhá pak i na prdení.....což je teda taky umemí po lapárce když se ti tam honí prdík a ne a ne ven ![]()
Petra, takže prdík
No mne to budú robiť na jednodňovej chirugii, ráno prídem a na druhú deň ráno odchádzam. Zostanem asi chvíľu doma z práce a budem oddychovať! Už nech je to tu a viem, čo mi je!!
petra.lovosice píše:
lindo a me řekla březen- duben a kluktak sem po insemce tak čekám zda jí to výjde ale pochybuju
..já spíš přemíšlím zda mesíc nedát pauzu bylo toho ted moc..lapárka , vyšetření, insemka…
No jo, a přesto jsi šla na umělko? No a u vás je manža zdravý? Mě taky řekla kluk
, ale ty jsi přece měla čárečku, třeba to opravdu vyšlo… ![]()
lindo ne ne já mám zatím inseminaci umelé bych mela jít ted v kvetnu…čárku mám ale po pregnylu
kico..tak k nečemu to je..ale ne vždy ani lapárka nepomuže…jako že nekdy problém odtsraní a nekdy to nejde
petra.lovosice píše:
lindo ne ne já mám zatím inseminaci umelé bych mela jít ted v kvetnu…čárku mám ale po pregnylukico..tak k nečemu to je..ale ne vždy ani lapárka nepomuže…jako že nekdy problém odtsraní a nekdy to nejde
a nevíte jestli na IUI a na IVF je jiné schválení pojišťovnou?
lindo já docházím na genett a tam sem za iui neplatila nic…budeme platit až ivf 12 tis..s prodlouženou kultivací- tam se pojištovna žádá…žádaly si to sami na genetu..a už to máme schválené