Problémy s osmiletou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
13.6.16 10:16

@LenkaN26 ono vesnice, menší městečko, je fakt ěco jiného jak město.. Tady fakt vidím, děti běhají venku v 6letech s kamarády sami..
Mám známou v Praze a ta mi řekla, že ho nepustí samého ani v 5třídě.. možná bydlet ve velkém městě, tak taky všude vozim, ze školy, domů, max kroužek a venku samotné ne, ale tak žijem tak jak žijem a jsem ráda..
Každý to má nějak..podle prostředí

Příspěvek upraven 13.06.16 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.6.16 10:17

Prostredni je sice jen 4,5r, ale ma na haku taky vsechno. Jo, je malinka, ale obcas mam pocit, ze jeji ulety nejsou schvalnost, ale ze to jinak neumi. Kdyz neco udela schvalne, chova se proste jinak. Neco ji rikam, kouka mimo, v pulce vety me prerusi nadsenym vykrikem ohledne motyla, nejakou cast tela musi mit neustale v pohybu. Mala je, ale citim ze to neni ono. Nejsem zastancem diagnoz a Vsichni se z myho decka ted poferte, ale nejaky vysetreni nas mozna jednou ceka. A mozna z toho vyroste. Taky ji musim byt za zadkem a pocitam s tim, ze jeste dlouho budu. Zakladatelko, to musis poznat ty, jestli to dela naschval nebo ne, jestli ne, nema cenu se rozcilovat, nepomuzes si. Co ji napsat na nastenku domaci ukolnicek, bude si sama odskrtavat, jesti ma nachystanou tasku, vycisteny zuby..Vyzvedavani ze skolky mi neprijde prehnany, to zas dnesni moderni doba, aby decko nemelo kvuli sourozenci vycitku. Nase deti si normalne pomahaji, prostredni nejde zapnout zip, nejstarsi pomuze. Sama rada svlika nejmensi, sama od sebe se ji venuje na hristi. Uklizeny pokoj taky musi holky mit a to jsou mensi, v osmi letech budou delat mnohem vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 10:17

@herinkoj mladší se na starší kouká povětšinou jak na bohyni takže ji poslechne. Jdou celou cestu po chodníku a cestu přecházejí jednou a aut tam jezdí mininum. Nicméně tohle matky z města asi nepochopí, tady je to zcela normální. Holky chodí i samy ven. Hřiště máme kousínek od domu takže je v pohodě pouštím a zcela běžně chodí samotné děti ven tak od 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
13.6.16 10:19

@LenkaN26 nejsi strašná matka, naopak, umět vykompenzovat povinnosti a zábavu umí dnes málokdo, chodíme kolem nich po špičkách a pak jsou z nich jen vzteklý dětičky, kterým se bojíme něco říct… chceš na počítač? ano ale máš hotový povinnosti?? nemáš? tak nic, až to bude hotové… povinnostmi je učíme zodpovědnosti, copak tobě dá někdo výplatu jen tak? taky musíš pracovat… ano, neříkám aby vařili, prali, uklízeli atd. ale proboha vyndat myčku nebo vynést odpadky mají hotov za 10 min., naprosto s tebou souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 10:26

@1sun u nás počítač nefrčí, holky ho nemají. Starší má mobil, ale především na volání a hru si na něm zahrát může až má vše hotovo. Holky beztak raději chodí ven a starší strašně baví koně a to je pro ni velký strašák, že by nesměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
13.6.16 10:40

@LenkaN26 tak to je super a v dnešní době pjedinělé. My měli PC až když bylo holkám kolem 10ti ale taky je to nějak netáhlo, mladší taky miluje koně a jezdí, do toho psa a tréninky a starší hodně čte, tak jsem ráda, přítel má kluka 10 a to je hrozný, vydrží na PC x hodin :cert: :cert: máme ho jednou za 14dní, přítel nechce zakazovat, na jednu stranu chápu, na druhou bych ten pc nejradši vyhodila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 10:44

@1sun já ji teď chci zaúkolavat aby měla povinnost se starat o psy. Dávat jim granule a vodu. Strašně chce kočku, kterou kvůli rekonstrukci chceme až příští rok tak ji zkusim namotivovat, že jestli se bude starat o psy, pořídíme příští rok v létě kotě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 10:47

@zuzouš to je přesně ono, bez toho aniž by ty úkoly měly se nenaučí, že nutné si je i plnit. To starší pomáhá malé s bundou, boty je u nás taky samozřejmé.

Jen jak tu někdo psal o vyklízení té myčky. Já je nechávám mi podávat nádobí, ale do linky to raději dávám sama, je to vysoko a musely by kvůli tomu lozí na židli což se sklinkama a talířema není stav ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.6.16 10:48
@Bersaba píše:
Přece od rodičů. 8) Ale ne stylem „skoč a plav a já budu stát tamhle na břehu a kdyby něco, tak zaječ“ - aspoň tak na mě ten tvůj přístup působí. A ne, nebudeš dělat ze svého dítěte blbečka, když třeba zavedeš každodenní kontrolu věcí do školy. To jest ne, že se zeptáš, ale že opravdu půjdete a tu aktovku spolu zkontrolujete.

přesně tak… minimálně v té první třídě… zejména, když vidím, že dítě na to samo není zralé a nezvládá to… tak prostě jdu a s tím dítětem to udělám… klidně, ať to udělá dítě samo, třeba odkontroluje věci podle rozvrhu a zápisu v deníčku přede mnou, ale prostě jednu věc po druhé… a když něco zapomene nebo přehlédne, tak ji upozorním a udělá to správně a všechno… tím, že dítě rodič nechá, ať to udělá samo a nedohlédne, jak to provádí, se to dítě nenaučí… děti se nejvíc učí příklady… ukázat, jak se to dělá, dohlédnout na to, než se to naučí opravdu zodpovědně a samostatně… a pak občas prověřit, že to funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.6.16 10:51

Je dobře, že ji učíš zodpovědnosti. Dítě tohoto věku zvládne vyzvednout sourozence ze školy a mělo by zvládnout v rozumné míře i samostatnost do školy.
Ale jsou děti, které jsou pořádné a jsou děti, které jsou roztěkanější.
Ty roztěkanější potřebují více kontroly.
Já to doma nastavila tak, že kontrola nastala v okamžiku, kdy se ukázalo, že není na dítě spoleh.
Mít více zodpovědnosti přináší i více volnosti a více volnosti si nezaslouží, pokud mi neukážou zodpovědnost.
Tvoje dcera chce chodit sama z družiny? Může, ale jen když ti dokáže, že si to zaslouží. Chce vyzvedávat mladší z družiny? Můžete se domluvit na nějaké pravidelnosti, když ti dokáže, že si to zaslouží.
Do té doby bych jí tvrdě kontrolovala vše, já to nesnášela a hodně rychle jsem se naučila mít vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
13.6.16 10:54

@ivik21 Myslela jsem, že by jí měla pochválit když něco udělá dobře. Já nevím, jestli by radši zakladatelka nechtěla slyšet, že má neschopný dítě! :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
13.6.16 11:41
@elot píše:
@ivik21 Myslela jsem, že by jí měla pochválit když něco udělá dobře. Já nevím, jestli by radši zakladatelka nechtěla slyšet, že má neschopný dítě! :nevim: :zed:

Chtěla :nevim: Ale ona ji k tý samostatnosti dokope, má na to :palec:

• Citovat
  • Upravit
4497
13.6.16 12:05

@elot dceru jako normální matka chválím, za známky, když doma s něčím pomůže, když namaluje hezký obrázek, něco vyrobí… a na tenhle stupidní sarkasmus jsem celkem alergická. Své děti mám ráda a rozhodně nejsou neschopné, jen jsem chtěla radu. Nicméně jak je zde vidno tak některým dělá víc dobře jen pindat nesmysly.

@Tunrida výborný nápad, hned dnes ji začnu kopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.6.16 12:10

@LenkaN26 já myslím, že rad jsi dostala dost. Ale když všechno děláš správně tak je asi chyba v dceři, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.6.16 12:13

@LenkaN26 já ti rozumím jak to myšlíš.. je fakt, že každý má nastavěné jinak co s etýká samostatnosti a zodpovědnosti, ale třeba jak si psala o tom uklidu hraček nebo jak to bylo na uvodu, tka to mě taky naštve, když jednoduché, zvládnutelné základní věci se čirou náhodou zapomenou..
Určitě nekřiknu, když klukovi nejde vysávat např. nebo něco, pomůžu mu, ale když mu 2 řeknu odnes si talíř po sobě a jdu a nic.. tak to mě naštve. křiknu a už jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí