Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Hanka1 Já bych na tohle asi neměla zavolat na policii a udat jí.
pres to, ze sedne do auta zjevne opila a chce odjet? Kdyby neprijel tvuj manzel, tak ji nechas odjet a nekoho treba zabit ci zmrzacit?
Zakladetelko, tak za prvé bych řekla manželovi, aby jí to řekl a né ty.
a za druhé policajty je zbytečné volat, akorát by z toho byla ostuda, jak je napsané výše.
a za třetí pokud ona sama nebude chtít, tak s ní nic nenaděláte, bohužel
Já mám schizofrenika bráchu a abych ho dostala k obvodní tak jsem mu řekla, že musí na přeočkování na tetanus, ale to se ti povede jednou, pak ti na to neskočí
@Hanka1 Kdyby fakt odjela tak bych radši skočila do auta a jela za ní. Neumím si vážně představit tu situaci že bych na ní volala policii. ![]()
@Daša 2 no buď nějakou takovou výmluvu taky prubnem nebo se to řekne narovinu, ale to proberu s chlapem až se vrátí domů. To je právě to, on jí skoro nic neřekne když už tak hned řve, ona se sesype a pak ani nevnímá. On není schopný jí nic v klidu říct, popovídat si s ní nabídnout pomoc. On jen vyčítá a to fakt nikam nevede
@Anonymní píše:
Nebo až bude mít tchýně světlejší chvilku, promluv si s ní. A hlavně kuj železo dokud bude žhavé, když přizná problém, jednej hned, neodkládej to!!! Oni rádi slibují, ale druhý den už o tom neví. X
tak s tím taky souhlasím. A to, že slibují zítra, zítra si to rozmyslí a neuděláš nic.
A s tou záchytkou nevyřešíte vůbec nic.Ona se vyspí a bude pokračovat.
Dnes to fakt není jednoduché dostat někoho na léčení, pokud sám nechce, ale to už jsem psala.
Když ten manžel, je takový jak píšeš tak sai budeš muset s ní promluvit sama, ale s tím, že jí pak hned, ale hned nejlépe okamžitě budeš mít možnost odvézt na to léčení a mít v ruce doporučení od doktorky třeba bez data, které pak dopíšeš, až to bude aktuální. Tam skoro nic nepotřebuje, dostane erární prádlo. Akorát dudou chtít peníze na cigára a nějaké drobnosti. A když tak jí tam pak drobnosti dovezete.
@Daša 2 Ona nekouří…
Jenže na léčení ona nikdy nepojede… Dneska jsem o tom mluvila i s tou doktorkou. Staráme se o její rodiče (tchýniny) ona se bojí, že než by se vrátila tak jeden z nich už tady nemusí být. Jsou to oba ležáci přes 80 let dost nemocní.. v tomhle jsem jí musela dát trochu za pravdu, že by jí asi hodně bolelo být od nich bez kontaktu na ty 3 měsíce… S doktorkou jsme se bavili o tom, že je nejdůležitější jí dostat k psychiatrovi, že ona může na léčení docházet ambulantně a kdyby to porušila, že ti psychiatři mají dobré páky na to jak jí pak dostat na stálé léčení.
Já jsem s ní už o jejím problému mluvila, povídali jsme si nabídla jsem jí společné výlety, posezení, s maličkou aby jsme někam vyrazili všechno mi odkývala. PObrečela si, postěžovala snažila jsem se jí vyslechnout a poradit, pomoci. Jenže druhý den se chovala jak ona tak celá rodina jak kdyby jsme den před tím nic neřešili
Prostě asi brali, že je vyřešeno nebo nevím. Ona mi slíbila a dala mi ruku na to, že tak jak přestala ze dne na den kouřit tak přestane pít… Vydržela to dva dny, takže úplně závislá taky nebude jinak by to nevydržela… si zas myslím já… jenže já furt nedokážu pochopit co jí k té flašce táhne když to bez ní jde a ví co potom dělá když pije ![]()
Zlato tady je fakt, každá rada drahá a pokud nebude spolupracovat celá rodina a né jen ty, tak nevím. No skus tedy ji aspoň dostat na tu ambulanci. A tu právě sama vidíš jak jeden den slíbí a druhý den už dělá jak kdyby se nechumelilo. Přeji ti aby se ti to podařilo a ona byla lepší.
Ty bohužel nemáš žádné právo ji k něčemu nutit, zjišťovat u doktorů atd. Už to, že se s tebou její ošetřující lékařka bavila, je nestandardní.
Žel bohu, ani psychiatr ji v tomto stavu nepřijme. Nasnadě je jedině léčebna a tam musí chtít. Přeju pevný nervy, já se s tímto potýkala u obou rodičů od dětství, máma zemřela a otec fungoval ještě hůř než Tvá tchýně ještě dalších 15 let…2× absolvoval léčebnu, ovšem jen se tvářil, že chce, po druhém léčení se na tejden vylil a přišel o bydlení - to poslední co měl. U psychiatra jsem nakonec skončila já, ale díky spolupráce s nim jsem zablokovala veškeré lítosti a strach vůči němu. Znamenalo to buď a nebo…u nás to má po těch desetiletích prozatím šťastný konec, otec nepije a my máme klid…
Nalákala bych ji tam na ty prášky, buď počkáte až dojdou nebo seberete co má. Možná bych si třeba vymyslela, že dr. volala v době její nepřítomnosti a chce ji vidět. Musíte jednat dle situace