Proč jsou leváci špatní?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2429
14.4.14 13:31

@ncc1701 vlastně jo, to mě nikdy nenapadlo :think: mám obě ruce pravé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.4.14 13:32

@syselinka moji rodice neco takoveho delat memu diteti, tak jim asi durazne vysvetlim, ze timhle to nezmeni a at toho nechaji, jeste ji uzenou koktani nebo pocuravani, coz se nekterym preucovanim stava… (jinak doufam, ze ji to prendavaji pravou rukou!).
Nastesti u nasich nic takoveho nehrozi - kdyz to nedelali mne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.4.14 13:32

@Pavellina @andice Ano, leváci jsou prý vynikající sportovci, to jsem také četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
14.4.14 13:33

Jsem levak, nikdy jsem s tim problemy nemela. Celou ZS jsem chodila do „lidusky“ kreslit a musim se celkem pochvalit. :D Na VS jsem mela mezi spoluzaky hodne levaku, takze zas tak debilni nebudeme. :D Deviant nejsem a mleko miluju. :D Mame levorukost v rodine (tata, babicka). Jo a lepe nez propiskou se mi pise perem.

Urcite bych to nebrala jako handicap nebo neco divneho. Dnes uz se to nikde moc neresi. No co, tak je decko levak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
14.4.14 13:35

Musím si tu jakožto levačka postěžovat :D vždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně :lol: :mrgreen: ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

@jita99 Jsou i hrnečky, které mají potisk z obou stran. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348

Já jsem teda taky levák a nemám s ničím žádný problém, ba naopak si myslím, že jsme obdařeni něčím navíc, než praváci :P Nechápu a uráží mě, proč se rozlišuje pořád, jestli je někdo pravák a někdo levák?? Nění to přece plně jedno??? A ty hloupé připomínky na leváky :zed: Jinka většina amerických a velmi známých lidí co něco udělalo pro svět byli a jsou leváci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.4.14 13:36
@jita99 píše:
Musím si tu jakožto levačka postěžovat :D vždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně :lol: :mrgreen: ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne :P

hihi to je fakt..si musíš nechat dělat svoje :jazyk:  :palec:

• Citovat
  • Upravit
348
14.4.14 13:36

Amerických prezidentů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.4.14 13:37
@eva valoi píše:
@Pavellina @andice Ano, leváci jsou prý vynikající sportovci, to jsem také četla.

Spíš bych to formuloval, jako obtížní protihráči v míčových hrách (volejbal, košíková), tenise, badmintonu, apod. A to proto, že hráči jsou zvyklí a nacvičení na protihráče, který je pravák. Když je protihráčem levák, tak je to něco, na co nemají cvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
14.4.14 13:45

@Pavellina dělají to jen občas a už jsem jim říkala, že se to nemá dělat, že už to je stejně dané jestli bude pravák nebo levák..jen jsem tím chtěla říct, že někteří lidi prostě mají zafixované z mládí, že psát levou rukou je špatné..
@smurfka jo já co jsem opustila školní lavice tak taky moc na papír nepíšu o to je to větší pohroma když se mi do ruky dostane tužka s papírem - výsledek vypadá jak by to načmáralo dítě z první třídy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
@eumedon píše:
Spíš bych to formuloval, jako obtížní protihráči v míčových hrách (volejbal, košíková), tenise, badmintonu, apod. A to proto, že hráči jsou zvyklí a nacvičení na protihráče, který je pravák. Když je protihráčem levák, tak je to něco, na co nemají cvik.

A v čem je to obtížnější pro praváka? ;) Přeci úder od praváka levákovi vyjde leváka nastejno, jako praváka úder od leváka… Prostě levák, který nesoupeří s levákem je na tom úplně stejně jako pravák, který nesoutěží s pravákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327

To už je mazec, tak za prvé sem levák, za druhé mám děti a za třetí já i děti a dokonce i manžel žije bez ujmy na zdraví. takže deviací asi netrpím :mrgreen: mě třeba dokáže naštvat, že vše je dělané pro praváky :zed: např. zajdeš do restaurace a příbor obráceně pak na mě čučí jak na idiota, že měním příbor :mrgreen: a byla sem tenkrát kupovat pro psa hřeben na vyčesávání a paní mi nabízela skvělej a já na ní, že jsem levák že to neklapne a nakonec sme zjistili že vůbec pro leváka nevyráběj, jak kdyby sme byly nějakej odpad či co :cert: to mi připomíná jednu mistrovou z učňáku když jsem dělala závěrečky jí říkam jak mám vykostit rybu, když nůž je pro praváka. prej poraď si. v tu chvíli sem myslela že jí prohodím oknem a pěkně sme se zeštěkaly, a víte co mi řekla? na silnici se prej taky nejezdí v levo :cert: co tam s… silnici baba jedna. každopádně si myslím, že teď je to o hodně jednodušší než bylo za mě. když to vemu s nástupem do školy. různý ty pera blbé co dělaly kaňky a leváčci si to pěkně rozmazávaly a učitelky nadávaly, no asi sme za to mohly že to děláme schválně, teď si myslím že přeci jen na nás je jiný pohled, zaplať pán bůh :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
14.4.14 13:47
@jita99 píše:
Musím si tu jakožto levačka postěžovat :D vždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně :lol: :mrgreen: ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne :P

jé, nejsem sama komu to vadí :hug: dávám palec nahoru :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
14.4.14 13:48

@smurfka taky že jo :D já vždycky když na tuhle diskriminaci přijde řeč, tak se v tom vyžívám, jen tak ze srandy… co si taky nepostěžovat, že! A tak - je velmi nepohodlné vytahovat kartu z bankomatu levou rukou. Všechny tyhle mašiny se dělaj pro praváky. No, a kde už sranda končí, to je práce se šicím strojem… tam už jde o končetiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová