Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ncc1701 vlastně jo, to mě nikdy nenapadlo
mám obě ruce pravé ![]()
@syselinka moji rodice neco takoveho delat memu diteti, tak jim asi durazne vysvetlim, ze timhle to nezmeni a at toho nechaji, jeste ji uzenou koktani nebo pocuravani, coz se nekterym preucovanim stava… (jinak doufam, ze ji to prendavaji pravou rukou!).
Nastesti u nasich nic takoveho nehrozi - kdyz to nedelali mne…
@Pavellina @andice Ano, leváci jsou prý vynikající sportovci, to jsem také četla.
Jsem levak, nikdy jsem s tim problemy nemela. Celou ZS jsem chodila do „lidusky“ kreslit a musim se celkem pochvalit.
Na VS jsem mela mezi spoluzaky hodne levaku, takze zas tak debilni nebudeme.
Deviant nejsem a mleko miluju.
Mame levorukost v rodine (tata, babicka). Jo a lepe nez propiskou se mi pise perem.
Urcite bych to nebrala jako handicap nebo neco divneho. Dnes uz se to nikde moc neresi. No co, tak je decko levak. ![]()
Musím si tu jakožto levačka postěžovat
vždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně
ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne ![]()
Já jsem teda taky levák a nemám s ničím žádný problém, ba naopak si myslím, že jsme obdařeni něčím navíc, než praváci
Nechápu a uráží mě, proč se rozlišuje pořád, jestli je někdo pravák a někdo levák?? Nění to přece plně jedno??? A ty hloupé připomínky na leváky
Jinka většina amerických a velmi známých lidí co něco udělalo pro svět byli a jsou leváci ![]()
@jita99 píše:
Musím si tu jakožto levačka postěžovatvždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně
![]()
ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne
hihi to je fakt..si musíš nechat dělat svoje
![]()
@eva valoi píše:
@Pavellina @andice Ano, leváci jsou prý vynikající sportovci, to jsem také četla.
Spíš bych to formuloval, jako obtížní protihráči v míčových hrách (volejbal, košíková), tenise, badmintonu, apod. A to proto, že hráči jsou zvyklí a nacvičení na protihráče, který je pravák. Když je protihráčem levák, tak je to něco, na co nemají cvik.
@Pavellina dělají to jen občas a už jsem jim říkala, že se to nemá dělat, že už to je stejně dané jestli bude pravák nebo levák..jen jsem tím chtěla říct, že někteří lidi prostě mají zafixované z mládí, že psát levou rukou je špatné..
@smurfka jo já co jsem opustila školní lavice tak taky moc na papír nepíšu o to je to větší pohroma když se mi do ruky dostane tužka s papírem - výsledek vypadá jak by to načmáralo dítě z první třídy ![]()
@eumedon píše:
Spíš bych to formuloval, jako obtížní protihráči v míčových hrách (volejbal, košíková), tenise, badmintonu, apod. A to proto, že hráči jsou zvyklí a nacvičení na protihráče, který je pravák. Když je protihráčem levák, tak je to něco, na co nemají cvik.
A v čem je to obtížnější pro praváka?
Přeci úder od praváka levákovi vyjde leváka nastejno, jako praváka úder od leváka… Prostě levák, který nesoupeří s levákem je na tom úplně stejně jako pravák, který nesoutěží s pravákem.
To už je mazec, tak za prvé sem levák, za druhé mám děti a za třetí já i děti a dokonce i manžel žije bez ujmy na zdraví. takže deviací asi netrpím
mě třeba dokáže naštvat, že vše je dělané pro praváky
např. zajdeš do restaurace a příbor obráceně pak na mě čučí jak na idiota, že měním příbor
a byla sem tenkrát kupovat pro psa hřeben na vyčesávání a paní mi nabízela skvělej a já na ní, že jsem levák že to neklapne a nakonec sme zjistili že vůbec pro leváka nevyráběj, jak kdyby sme byly nějakej odpad či co
to mi připomíná jednu mistrovou z učňáku když jsem dělala závěrečky jí říkam jak mám vykostit rybu, když nůž je pro praváka. prej poraď si. v tu chvíli sem myslela že jí prohodím oknem a pěkně sme se zeštěkaly, a víte co mi řekla? na silnici se prej taky nejezdí v levo
co tam s… silnici baba jedna. každopádně si myslím, že teď je to o hodně jednodušší než bylo za mě. když to vemu s nástupem do školy. různý ty pera blbé co dělaly kaňky a leváčci si to pěkně rozmazávaly a učitelky nadávaly, no asi sme za to mohly že to děláme schválně, teď si myslím že přeci jen na nás je jiný pohled, zaplať pán bůh
![]()
@jita99 píše:
Musím si tu jakožto levačka postěžovatvždycky, když piju kafe z hrnečku s potiskem, je ten obrázek na druhý straně
![]()
ale jinak bych neměnila, ´levá´ rozhodně nejsem a deviant taky ne
jé, nejsem sama komu to vadí
dávám palec nahoru
![]()
@smurfka taky že jo
já vždycky když na tuhle diskriminaci přijde řeč, tak se v tom vyžívám, jen tak ze srandy… co si taky nepostěžovat, že! A tak - je velmi nepohodlné vytahovat kartu z bankomatu levou rukou. Všechny tyhle mašiny se dělaj pro praváky. No, a kde už sranda končí, to je práce se šicím strojem… tam už jde o končetiny!