Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavellina tak jasně, o prospěšnosti znalosti vlastně čehokoliv bychom asi neměli pochybovat, ale psát švabachem je vážně unikát, to teda
je to jako učit se tiskopis, ale lepší ![]()
@smurfka píše:
Jsem levák a tyto studie mě uráží..to jsem jako nějaký mimozemštan že se na to musí dělat studie? proč se nedělají na praváky
( na základce jsem si zlomila levou ruku, takže jsem se naučila dělat věci i pravou - i psát, takže jsem obouruč, ale prioritně dělám vše levou )
na nějaké studie se víš co..
Naprostý souhlas. Je to pro mě diskriminace jako hrom. Nepochopitelné!
A levačka nejsem. ![]()
@eumedon píše:
Proč to řešíš? Co takhle změnit doktorku? V kterém století žije ta, ke které chodíš?
Proč ty to řešíš po pěti letech? ![]()
K tomu mléku - já jsem pravák a trávím ho blbě. Osobně by mě fakt nenapadlo hledat souvislost v levorukosti a metabolické poruše, ale fakt jsem to včera četla (může to být blbost, oni to tam brali statisticky).
Jsem levák a taky mě tyhle kecy (nepíšu studie) uráží. PPředpokládaný poměr leváctví a praváctví je cca 50:50, čím delší doba uplývá od doby, kdy se leváci přeučovali, tím vyrovnanější ten poměr je. Nejsem úchyl, nemám dysfunkce, IQ mám (věřte nebo ne
) nadprůměrné, dokonce i píšu se sklonem do prava a tužku držím tak, jak by ji držel pravák (tedy nekroutím zápěstí, jako to dělá třeba kamarádka). Nemám problém žít ve světě praváků s pomůckami pro praváky, už mi nevadí ani ty poštovní propisky na špagátu, kterej se levákům motá do podpisu.
Shrnu-li to, nemám žádný mentální ani zdravotní problém. Doufala jsem, že už jsou tyhle teze překonané podobně jako to, že Země není placka.
Predsudky vuci levakum tu jeste nejakou dobu budou, ale uz ne dlouho
Dnes uz je slycham spis od starsich lidi, kteri, kdyz se divi, jak muzu vysivat levou, jak muzu to a to delat levou a jak to, ze me rodice nenechali preucit a nesnazili se.(Jsem z mezidobi, kdy se ucitelka ptala rodicu, jestli si preji dite preucit). Tak rikam, ze na preucovani rodice nemeli trpelivost a ze me chteli jit hodit jako vadny kus ze skaly, ale ze prselo, tak radsi zustali doma.
Takze levak a jeste drza!
Jsem taky levák, deviant nejsem ani nemám žádné úchylky, mlíko miluju..ale jinak mi příjde že mám snad obě ruce levé.. furt mi něco padá, moje mamka jednou ve vzteku řekla že na co sáhnu to zku*vím když jsem zase něco rozbila
no ale je to tak, zručná rozhodně nejsem, ale jestli to lze svádět na to, že jsem levák to nevím
jinak škaredě píšu a špatně držím průpisky..
jinak naši taky furt přendávají mojí malé věci do pravé ruky, prý aby nebyla levák..
můj tatka byl taky levák, ale musel se naučit psát pravou..
Příspěvek upraven 14.04.14 v 13:28
@ncc1701 píše:
Jsem levák a taky mě tyhle kecy (nepíšu studie) uráží. PPředpokládaný poměr leváctví a praváctví je cca 50:50, čím delší doba uplývá od doby, kdy se leváci přeučovali, tím vyrovnanější ten poměr je. Nejsem úchyl, nemám dysfunkce, IQ mám (věřte nebo ne) nadprůměrné, dokonce i píšu se sklonem do prava a tužku držím tak, jak by ji držel pravák (tedy nekroutím zápěstí, jako to dělá třeba kamarádka). Nemám problém žít ve světě praváků s pomůckami pro praváky, už mi nevadí ani ty poštovní propisky na špagátu, kterej se levákům motá do podpisu.
Shrnu-li to, nemám žádný mentální ani zdravotní problém. Doufala jsem, že už jsou tyhle teze překonané podobně jako to, že Země není placka.
@ncc1701 Já bych zase výzkum úplně nezatracovala, protože je fakt, že levák zapojuje více pravou polovinu mozku a z toho mohou vyplývat určité závěry. Nemyslím tím ale nic špatného. Naopak já znám leváky a jsou to lidé úspěšní, citliví, kreativní, proto mě včera ta studie spíše překvapila.
Opravdu nic ve zlém.
Pokud vím, tak leváci jsou nejlepší tenisti na světě. Zkuste ho dát na tenis:-)
@smurfka to já si teda písmo rozmazávám každou chvíli a mám pak celou modrou ruku ![]()
@syselinka píše:
Jsem taky levák, deviant nejsem ani nemám žádné úchylky, mlíko miluju..ale jinak mi příjde že mám snad obě ruce levé.. furt mi něco padá, moje mamka jednou ve vzteku řekla že na co sáhnu to zku*vím když jsem zase něco rozbilano ale je to tak, zručná rozhodně nejsem, ale jestli to lze svádět na to, že jsem levák to nevím
jinak škaredě píšu a špatně držím průpisky..
jinak naši taky furt přendávají mojí malé věci do pravé ruky, prý aby nebyla levák..
můj tatka byl taky levák, ale musel se naučit psát pravou..Příspěvek upraven 14.04.14 v 13:28
Tak to máš spíš obě ruce pravé, ne? ![]()
@eva valoi
Taky nezatracuju výzkumy. Ale výzkumy s takovými výsledky z nás zbytečně dělají delikventy, kterým je radno se vyhýbat.
@syselinka píše:
@smurfka to já si teda písmo rozmazávám každou chvíli a mám pak celou modrou ruku
no jo..musíš si na to najít fígl..jak říkám když mě někdo vidí psát tak si asi tuká na čelo, ale ruce mám čisté..navíc v době počítačů už píšu na papír fakt málo:o)