Proč jsou leváci špatní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
397
14.4.14 13:49

@Zlobísek:)) bábě bych řekla, že na silnici se vždycky jezdilo vlevo, jízdu vpravo tady zavedl Hitler - ještě je na to hrdá? :pocitac:
Debilove jsou vsude, i u zaverecnych zkousek…

@74paja Protihrac treba na volejbale ceka, ze budes smecovat pravou rukou a skace na blok k ni jenze ty smecujes levou a jsi z dosahu jeho bloku. Takze i kdyz jsi mizerna smecarka, das bod :) A nez si na to zvyknou, tak je konec utkani :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.4.14 13:49

Muj manzel je preucenej levak, takze pise pravou, pribor drzi jako pravak, na kytaru i na housle hraje jako pravak, mys pouziva jako pravak, ale treba sekerou seka levou, nozem reze levou, vrta levou, skrabe brambory levou…

moje tchyne je taky preucenej levak, je to vicemen dtto co manzel, jen treba vubec nehraje na kytaru a nevrta vrtackou :mrgreen:

manzela bratr je pravak, ale oba nasi synovci jsou levaci (svygrova je pravak).

nas syn je levak, holcicka pravak ( ja jsem taky pravak).

takze u nas se genetika taky vyradila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.4.14 13:50

Tak holky :dance: :dance: Já jsem levák jak poleno, můj 19 letý syn je levák jak poleno a můj bratr je levák kteého se snažili přeučit na pravou.Už je to cca 35 let, takže tenkrát se to dělalo běžně. Nevím jestli to na něm zanechalo špatné stopy - spíš asi ne - co mu zůstalo je schopnost si obě ty ruce střídat dle potřeby, což v praxi znamená že činnosti na které se musí soustředit víc dělá levou, což je kupříkladu kreslení které ovládá bravurně(!!!)a takové ty obyčejné věci(praváci prominou ;)jako je psaní tak používá pravou.
Můj syn :think: :think: nevím jestli bych řekla že je manuelně zručný, spíš asi moc ne…ale zas mu to technicky myslí, je na těžké stavařské průmyslovce, kreslil vždy taky slušně, jednou i cosi vyhrál.
Ovšem já jakožto levák se považuji za osobu těžce zkoušenou v pravorukém světě plném nástrah v podobě nářadí které padne přesně do pravé ruky a kterému se já musím přizpůsobovat.
No jen si to představte - blbý otvírák na konzervy, ten otáčecí. Ten prostě do levé ruky nedáte kdyby jste se rozkrájeli. Pokračuje to nůžkami, nebo třeba otvírání a ovládání mikrovlnky..vpravo.
Kapitola sama o sobě jsou kabely trčící z přístrojů jako jsou kuchynské roboty a mixery. 8o 8o 8o Ty se sice dají vzít do jakékoli ruky, ale 8o pokud je vezmu do levé tak se mi motá pod rukama kabel, různě se kroutí a vnucuje se mi do ruky, takže stejně musím milý mixer vzít do pravé a dělat pravou. :zed: :zed:
Mně z toho vyplývá že milá studie se zaměřila blbým směrem. Měl by se zkoumat život leváků v pravorukém světě a ne že budou řešit jejich nešikovnost, ale naopak šikovnost, protože MY si denodenně musíme poradit se situacemi které běžný pravák nejenže neřeší, on ani neví že nějaká podobná situace existuje :mrgreen: Prostě bafne nástroj který mu jde samozřejmě do ruky a dělá si svoje.MY??? musíme napřed ten nástroj přizpůsobit levé ruce, všelijak se u toho nakroutit(odtud pramení ty kecy praváků"proboha já tě nemůžu vidět jak to děláš!!!) :mrgreen:
Takže milá zakladatelko máš syna sice leváka, ale troufám si tvrdit že ti z něj vyroste šikula který si poradí v každé situaci. :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
14.4.14 13:51

@Zlobísek:)) :lol: s těma kaňkama sem to měla taky tak, ale měli sme dobrou pančelku, teda v ´89 ještě soušku pančelku, která mi jako levačce dovolila v první třídě psát propiskou, tak sem pak byla za machra a praváci záviděli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.14 13:51

No, ja bych rekla, ze mezi pravakama bude tech deviantu taky par :mrgreen:
Jinak u nas tez genetika. Krome rozmazanyho inkoustu v prvni tride nepozoruju vyraznejsi problem v zadnym smeru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
14.4.14 13:52

Jsem taky levák. Ve škole jsem si užila jako dítě opravdu své. A doma, jakmile jsem vzala do ruky nůž či něco podobně nebezpečného, tak ke mně vždycky někdo přiskočil a vyrval mi to z ruky, abych se třeba nezapíchla apodobně :-))). Fakt nechápu. Jako levák mám problém vysvětlovat svým dětem pravákům a moje babička měla problém učit mě třeba plést :-)).

Jediné co nezvládám je klasický otvírák na konzervy pro praváky. Ale zvládám spoustu věcí pravou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.14 13:53

@jitkabokule No jo, vsak jsem uz davno cetla, ze levaci byvaji inteligentnejsi, protoze toho musi zvladnout vic, nez pravaci :lol: Tyhle studie proste miluju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Takže v podstatě se to dá shrnout tak, že je díra na trhu, že by se na tom dala postavit nějaká podnikatelská výrobní a obchodní aktivita. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868

sport tak u obojetnych her jako volej nebo basket je to plus minus jedno, jde o to, ktera ruka je silnejsi, smec musi umet davat obema rukama (manzel hraje volejbal), ale vyhodou je urcite levactvi v tenise, pincesu nebo u bedecu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

@Zlobísek:)) A já třebas vůbec nechápu, proč se u nás nejezdí vlevo! Přijde mi to mnohem bezpečnějsí a logičtější. Například systém kruhových objezdů. Zcela nelogicky dáváme přednost vozidlům přijíždějícím zleva, protože jsou v kruhovém objezdu a tudíž /většinou/ na cestě označené jako hlavní. Přitom kdyby se jezdilo vlevo… tak krásné fungují i vícepruhové kruháče, protože prostě pořád jen dáváš pozor na jednu věc… přednost z prava. Prostě tím jěžděním vpravo je to celé nesmysl a mělo by se to předělat :mrgreen: :lol: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.4.14 13:55

Co se kytary tyce, tak krome znamych pozeru jako byl Kurt Cobain, tak neznam levaka, ktery by hral na prehazeny struny - je to neprakticke, takova kytara se neda pujcit (zase jen levakovi, ktery hraje na prehozene struny). Sama na kytaru hraju jako pravak, protoze je to proste prakticky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.4.14 13:56
@eva valoi píše:
Takže v podstatě se to dá shrnout tak, že je díra na trhu, že by se na tom dala postavit nějaká podnikatelská výrobní a obchodní aktivita. :)

víš že mě to už taky napadlo? :lol: jen si to představ co možností to skýtá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.4.14 13:56

@obrazek ja se pravou rukou do balonu netrefim, ani kdyz lezi na stole… natoz pri smeci… Stejne tak kdyz drzim v prave ping-pongovou palku - vsechny micky konci za mnou - jsem bez sance :(
Nejsem teda zadnej extra hrac, ale volejbal jsem hrala cca 10 let a nikdy jsem se nenaucila smecovat pravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.4.14 13:58

Nebo 8o 8o v autoškole řadící páka na pravou ruku 8o BOŽE než jsem si na to zvykla.Ale ted si říkám, že pokud řadím, tak tu „lepší ruku“mám na volantu a jsem oproti pravákům ve výhodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
14.4.14 13:59

@eva valoi nevím teda jaké studie máš na mysli, ale já zase všude slýchám, že leváci jsou naopak šikovnější. Že na rozdíl od nás praváků umí používat obě ruce. To já mám levou opravdu levou. Synovi jsou dva a taky preferuje levou. Na svůj věk bych řekla, že hezky maluje (čmárá) a celkově je docela zručný. A jeden kamarád je také levák a mlíko pije, je neskutečně chytrý a sečtělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová