Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Burj Chalifa píše:
Nejhorší je omlouvat se za úspěch. Za ním velmi často stojí dřina, ale to se už blbě poslouchá, že.
A to mi podsouváš proč? To je přesně ono.Nic jsem o omluvě za úspěch nepsala.To píšeš ty, úplně zbytečně.
Tak se asi stykas s divnymi lidmi, já bydlím také v domě v Praze, v drahé čtvrti, máme teda jedno auto / po Praze se v něm stejně jezdit nedá. Hospodyni která by s námi bydlela teda fakt nemám
tam dělá co? Když tam nemáte ani dítě? Sorry za tu vsuvku, ale fakt by mě to zajímalo. Paní na úklid mám, zahradníka taky. Normální kamarádky mám taky. Většina bydlí v bytě, někdo svůj, někdo nájem. Normální člověk vidí co je za tím práce, kolik jsme toho museli s manzelem obětovat / obetujeme. Nikdo se mě neptá kolik staly boty, kabát, rifle. 😂 Máme jiné téma k hovoru.
asi se pohybujes mezi divnyma lidma, nebo…
Moje kamarádka má nadupanější auto než máme my, bude se stěhovat do domu, který mi si nikdy nekoupíme a přesto se bavíme o úplně obyčejných věcech a nenapadlo by mě jí to závidět. Maká dost, aby si na takové věci vydělala. Takže nějaké generalizování o závistivých Češích je celkem mimo ![]()
Myslím, že chyba bude asi v tobě… Znám dost hodně bohatých lidí a prezentují se jinak, prostě skromneji a vyjde s nimi bez problémů každý
Hele jestli ma zakladatelka auto za 4 mega, tak si umim predstavit, ze to nema mezi lidma jednoduche… ale na druhou stranu zakladatelko ten dum z americkeho filmu asi nemate v chudinske ctvrti, ze ne? Snaz se najit pratele, kteri jsou na tom jako vy, nebo jeste lip, nebudou ti nic zavidet a budete spolu v pohode. ![]()
@Burj Chalifa píše:
okatě najevo se věci dávají tady. Třeba automobilové značky na přání. Čím větší de-bil, tím výmluvnější značka. Čím větší nula, tím víc se prezentuje pseudostatusovými předměty. Nositelé Nobelovy ceny, majitel FB, Goggle či Bill Gates chodí v obyčejných tílkách a svetrech.Jen český řepák dává na odiv svůj mobil pořízený na splátky.
hele, tohle je vsude na svete, nejenom u nas. Ja zila na zapade dlouhou dobu a tam pleb taky dava na odiv status symboly, nemysli si. To patri do lidske natury.
Achjo, holky řešíte blnosti ![]()
Jaky ma kdo auto, dům, boty, tak to me fakt nechává klidnou ![]()
Promin, mne ta diskuse prijde usmevna.Na to, ze je teprve na dvou strankach, tak uz vime, ze mas hospodyni, barak jako krava, auto cca za tri mega atd atd. Jestli takovou rychlosti pred ostatníma prezentujes svoji skromnost, pak se neni cenu divit.Ja osobne to nemam rada, vadi mi to.Ja mam rada uspech a vzdelani, to kolikrat ciste pratelsky a obdivne zavidim i nekterym zde.Zeny,co se prezentuji jako ty, jsou mi taky neprijemny, tak na me pusobis, protoze resis vlastne jen materialismus, jeste od tebe nepadlo vlastne nic, v cem nejsou penize. Presto muzes byt fajn holka o tom zadna, jen to chce nejak vyvazit. A ver mi, ze nemluvim ze zavisti.Ja mam kolem sebe, sve socialni bubline, lidi financne rozmanity a muzu rict, ze kolikrat chudsi clovek, o to vic bohatsi na dusi a nebo prave naopak, potkavame se na urcitych organizacich, kde penize nehraji roli a ty lidi jsou moc fajn, ale vic ti, co si to vydreli. Mozna te muj prispevek necim urazi, ale jakoby si chtela byt mezi slepými jednookým králem. Nicmene, preji krasne a spokojene Vanoce
BTW.Mela jsem driv podobny sklony, nez jsem zjistila, ze bohatstvi spociva trochu v necem jinym. Mozna bych se zamerila i na to, jestli ti neco nechybi po dusevni strance, protoze lidi jsou uzasni, ne kazdy je previt a ne kazdy pred spanim mysli na to, jakym autem pojedes nakoupit.Zkus pohledat ve stejnych vodach, nejakych charitach, uvidis, ze bohatych lidi je mraky a neni to az tak neco zvlastniho.Nebo zde je i diskuse,,zelene vdovy,,..Hodne stesti ve hledani pratel ![]()
@_.Emilyyy píše:
Achjo, holky řešíte blnosti
Jaky ma kdo auto, dům, boty, tak to me fakt nechává klidnou
ty ale nepatris do nizko prijmovych kruhu, ze?
@wildcherry píše:Promin, mne ta diskuse prijde usmevna.Na to, ze je teprve na dvou strankach, tak uz vime, ze mas hospodyni, barak jako krava, auto cca za tri mega atd atd. Jestli takovou rychlosti pred ostatníma prezentujes svoji skromnost, pak se neni cenu divit.Ja osobne to nemam rada, vadi mi to.Ja mam rada uspech a vzdelani, to kolikrat ciste pratelsky a obdivne zavidim i nekterym zde.Zeny,co se prezentuji jako ty, jsou mi taky neprijemny, tak na me pusobis, protoze resis vlastne jen materialismus, jeste od tebe nepadlo vlastne nic, v cem nejsou penize. Presto muzes byt fajn holka o tom zadna, jen to chce nejak vyvazit. A ver mi, ze nemluvim ze zavisti.Ja mam kolem sebe, sve socialni bubline, lidi financne rozmanity a muzu rict, ze kolikrat chudsi clovek, o to vic bohatsi na dusi a nebo prave naopak, potkavame se na urcitych organizacich, kde penize nehraji roli a ty lidi jsou moc fajn, ale vic ti, co si to vydreli. Mozna te muj prispevek necim urazi, ale jakoby si chtela byt mezi slepými jednookým králem. Nicmene, preji krasne a spokojene Vanoce
BTW.Mela jsem driv podobny sklony, nez jsem zjistila, ze bohatstvi spociva trochu v necem jinym. Mozna bych se zamerila i na to, jestli ti neco nechybi po dusevni strance, protoze lidi jsou uzasni, ne kazdy je previt a ne kazdy pred spanim mysli na to, jakym autem pojedes nakoupit.Zkus pohledat ve stejnych vodach, nejakych charitach, uvidis, ze bohatych lidi je mraky a neni to az tak neco zvlastniho.Nebo zde je i diskuse,,zelene vdovy,,..Hodne stesti ve hledani pratel
jinými slovy - tvůj majetek Ti bude zdejšími odpuštěn, pokud budeš činná v charitě. Nikoli, není povinnost tak povinně činit. Již prostým odváděním nemalých daní činíš pro veřejné blaho dost.
@veria píše:
Hele jestli ma zakladatelka auto za 4 mega, tak si umim predstavit, ze to nema mezi lidma jednoduche… ale na druhou stranu zakladatelko ten dum z americkeho filmu asi nemate v chudinske ctvrti, ze ne? Snaz se najit pratele, kteri jsou na tom jako vy, nebo jeste lip, nebudou ti nic zavidet a budete spolu v pohode.
V autech se naprosto nevyznám. Mohli by mi tvrdit, že to stálo půl mega a já jim to budu věřit. Plechovky na kolách mě fakt neuchvacují.
@Burj Chalifa píše:
jinými slovy - tvůj majetek Ti bude zdejšími odpuštěn, pokud budeš činná v charitě. Nikoli, není povinnost tak povinně činit. Již prostým odváděním nemalých daní činíš pro veřejné blaho dost.
Nemluvila jsem o odvadeni dani, ani o vylepsovani karmy
.Ani nechodim v kostymku nalevat bezdomovcum polevku o Vánocích, aby to vypadalo skvele.To co delam, si s dovolenim necham pro sebe, snad mi bude odpusteno, ze to delam zdarma, protoze proste…chci.Ze tak moc jednoduche to je.
Bude to sociální bublinou. My vládkyně second handů a škodovek z bazaru tohle fakt nerešíme a máme se upřímně rády ![]()
@wildcherry píše:Promin, mne ta diskuse prijde usmevna.Na to, ze je teprve na dvou strankach, tak uz vime, ze mas hospodyni, barak jako krava, auto cca za tri mega atd atd. Jestli takovou rychlosti pred ostatníma prezentujes svoji skromnost, pak se neni cenu divit.Ja osobne to nemam rada, vadi mi to.Ja mam rada uspech a vzdelani, to kolikrat ciste pratelsky a obdivne zavidim i nekterym zde.Zeny,co se prezentuji jako ty, jsou mi taky neprijemny, tak na me pusobis, protoze resis vlastne jen materialismus, jeste od tebe nepadlo vlastne nic, v cem nejsou penize. Presto muzes byt fajn holka o tom zadna, jen to chce nejak vyvazit. A ver mi, ze nemluvim ze zavisti.Ja mam kolem sebe, sve socialni bubline, lidi financne rozmanity a muzu rict, ze kolikrat chudsi clovek, o to vic bohatsi na dusi a nebo prave naopak, potkavame se na urcitych organizacich, kde penize nehraji roli a ty lidi jsou moc fajn, ale vic ti, co si to vydreli. Mozna te muj prispevek necim urazi, ale jakoby si chtela byt mezi slepými jednookým králem. Nicmene, preji krasne a spokojene Vanoce
BTW.Mela jsem driv podobny sklony, nez jsem zjistila, ze bohatstvi spociva trochu v necem jinym. Mozna bych se zamerila i na to, jestli ti neco nechybi po dusevni strance, protoze lidi jsou uzasni, ne kazdy je previt a ne kazdy pred spanim mysli na to, jakym autem pojedes nakoupit.Zkus pohledat ve stejnych vodach, nejakych charitach, uvidis, ze bohatych lidi je mraky a neni to az tak neco zvlastniho.Nebo zde je i diskuse,,zelene vdovy,,..Hodne stesti ve hledani pratel
S tím začátkem naprosto souhlasím, taky to tak vnímám.. Já peníze, oblečení apod tolik neřeším, ale vím, že lidé, pro které je třeba móda hodně důležitá, nosí značky, které většina lidí nezná, takže netuší cenu, nebo nakupuje přímo od návrhářů a ne v konfekci.. Proflaknute dražší značky pak nosí ti, co chtějí upozornit na to, kolik to stálo..
@Beckyttine5 píše:
S tím začátkem naprosto souhlasím, taky to tak vnímám.. Já peníze, oblečení apod tolik neřeším, ale vím, že lidé, pro které je třeba móda hodně důležitá, nosí značky, které většina lidí nezná, takže netuší cenu, nebo nakupuje přímo od návrhářů a ne v konfekci.. Proflaknute dražší značky pak nosí ti, co chtějí upozornit na to, kolik to stálo..
Ano, tak to je.Za me, krasny veci se daji koupit kdekoli a sladit to. A chodit hezky oblecena i za malo. Podle me nejvic zalezi na tom, jak se clovek /zena citi. A co z ni vyzaruje.Kdyz se ohakne znackama od hlavy k pate, ze to bije do oci na kilometr daleko, svedci o nejakem rozpolozeni, nejistote, davat neco na obdiv. Nelibi se mi to proste.
Příspěvek upraven 23.12.19 v 22:45