Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zakladatelko, chapu Te. Vubec to od te neberu jako vychlubovani, ale bohuzel tady jenom napises neco o svém majetku a hned se podle některých vychlubujes
.Navic ty si odpovídala na otazky..
Uprimne nevim, co ti lidi tak zavidi
, obzvlášť kdyz zijes v Praze ![]()
@warita píše:
Edit, ale jo zavidela jsem. Zavidela jsem lidem spokojeny vztah. Citila jsem se strasne osamela a taky jsem chtela mit hodneho pritele, chtela jsme byt milovana. Zdalo se mi, ze kolem mne jsou vsichni stastni, jenom ja ne. Ale nebyla to takova ta zavist, ze bych se uzirala a nedokazala to vydychat. Spis mi to bylo neskutecne lito.
Ja kdyz jsem byla delsi dobu single, tak jsem si opuštěna nepřidala, protoze jsem mela malou holcicku. Chlapa jsem cíleně nehladala. Ale nasla jsem si muze, s kterym se mame dobre, práva laska prijde nečekaně..
A kdyz jsem byla sama, tak mi hlavne teda neskutečné bylo lito, ze dcera nemela otce. Ted uz ho ma..
@Anonymní píše:
Prosím o lepší vysvětlení.. Děkuji
Já jsem nad tebou včera večer přemýšlela…
To, co Ti napíšu, neber jako osobní útok, neznám Tě. Možná jsi prima ženská, ale na mě jsi už tím psaním zapůsobila fakt nesympaticky.
Byla tady před pár měsíci jiná diskuze, paní psala, že si s manželem uvědomili, že nemají žádné přátele, taky to byla vysokopříjmová rodina. A přátele neměli. Ta paní působila úplně jinak, než Ty. Tak nějak lidštěji, příjemněji. ![]()
Myslím si, že hodně narážíš na předsudky. A to na takové, že když máš majetek a spoustu peněz, tak se Ti řada lidí vyhne. Budou přesvědčení, že si nebudete mít co říct. Že nebudete mít podobná témata. Podobné starosti. Prostě nic k hovoru.
Jinak já moc fandím úspěšným lidem. A ještě víc fandím úspěšným ženám. Za mě, kdybys včera napsala mezi prvními, že šéfuješ bandě chlapů, asi by všechny Ty informace, co jsi napsala, pro mě osobně vyzněly úplně jinak a napsala bych Ti úplně něco jiného.
Já ráda čtu příběhy úspěšných žen a mužů. Je mi jasné, že když šéfuješ mužům, musíš se chovat jako oni, aby Tě respektovali. Napadlo mě, jestli se k těm ostatním ženám nechováš stejně, jako k těm mužům. Nevím, jestli mi rozumíš. Nevystupuješ vůči ženám tak, jako bys vystupovala vůči mužům? Jako že nerozlišuješ, s kým mluvíš? Že nevystoupíš z role?
Tvoje další odpovědi, co jsi psala pak později, se mi taky teda moc nelíbily. Ale ve světle vysvětlení Tvé pracovní pozice získávají jiný nádech. Prostě musíš umět ty chlapy umlátit argumenty, Ty musíš být tvrdá, logická a korektní.
Fakt si myslím, že u Tebe bude chyba v komunikaci. Jako v tónu řeči, v řeči těla atd. Nevím proč, ale pořád mě napadá film Ďábel nosí Pradu.
![]()
@Anonymní píše:
@ka2ka Ano, cvičím jógu a chodím do fitka. Ale zrovna na té hodině jógy jsem poznala příjemnou holcinu a když přišla ke mě na kafe, skoro přestala mluvit, pořád se osivala a nakonec z ní vypadlo:Pani já myslela, že tohle existuje jen v amerických filmech
No a co smysluplného, něco co tě přesahuje děláš? Co tě skutečně zajímá, čemu se opravdu věnuješ?
V té oblasti hledej přátele. U náhodné známosti z fitka se těžko dá čekat že statisticky bude sedět k tobě, která se pobyhuješ spíše v pravém okraji různých gaussových křivek,
Pokud se točíš v kruhu mezi prací, která tě ale nenaplńuje z hlediska blízkosti lidských setkán (to je úplně v pořádku a běžné - je to práce), domácností, jogou a fitkem, tak je to furt jen rutina, byť pohodlná a dobře placená a s dopomocí.
Zároveň pokud si se z prostředí kde byli všichni profesně orientovaní a víceméně úspěšní (tipuju že ta známost z výtahu se kterou si šla na kafe nebyla lationamerická ilegálka co živí rodinu unich doma prací pro američan, že?) přestěhovala do příměstského gheta pro zelené vdovy, tak se úplně nediv, že tedy do nového hejna jsi zařazována podle statusových znaků. Tedy majetku. A pokud najednou jako nová máš lepší statusové znaky, než dosavadní členky hejna, tak na tebe nevraží…
Když najdeš něco smysluplného čemu se začneš věnovat, tak najdeš lidi, co se věnují tomu samému a to že prostě jsi vzdělaná, kompetentní a finančně zajištěná nebude hlavní téma.
(vyhni se seminářům z oblasti ezo-duchovního byznysu. Jsi ideální klient pro nejrůznější guruy, kněžky a šamany - co ti budou slibovat instantní osvícení a štěstí či mnohonásobný orgasmus. Za spoustu prachů)
Příspěvek upraven 24.12.19 v 09:54
A zakladatelko, ja si myslim, ze ti moc nejdou spis navázat přátelské vztahy
.
Ja nikomu nezavidim, vubec bych neresila, co mate. Ale pusobis tvrde, musis. Moje zkusenost je, ze deti cloveka polidsti, zmekci…
Jinak teda jen v NY metropolitan area žije dvojnásobek lidí, než v celé ČR.
Pokud tvůj svět je teď pracovní kolektiv a nějaký urban sprawl tak holt si lidi tobě blízké skutečně musíš aktivně hledat, čistě statisticky je nemáš šanci náhodně potkat.
A ano - jakkoliv jsou třídní rozdíly v ČR vlastně menší, než v USA, tak když se objeví, tak bývají komentované, případně to ovlivňuje vztahy víc, než v zemích, kde nerovnost je stabilním prvkem společnosti a tudíž okolo ní je dostatek společenských pravidel, aby příadná závist nebyla zřejmá.
Z mého pohledu, pokud je někdo osamělý, tak si za to můževětšinou sám.
Celkem by tě nemělo urážet, že ti někdo poradí, ať si hledáš kamatády mezi sobě podobnými.
Já si popovídám s leckým, ale více času a příjemně ho trávím s někým, s kým mám podobné zájmy a kdo má názory, které jsem schopna tolerovat.
Mohla bych se tvářit jako člověk, který je hrozně tolerantní a velmi rozdílné věci ho obohacují.
Ano, jsou rozdíné věci a životní styly, které člověku můžou z určitého hlediska přijít zajímavé.
Ale jsou prostě i věci a životní styly, které nejen, že mi nepřijdou zajímavé, ale vidím je ve velice negativním světle.
Takové věci můžou zahrnovat lidi, kteří v podnělí koupí krabičku cigare a 6 losů, řetízek, nábytek a ve středu brečí, že nemají na jídlo a na opačné straně i lidi, kteří řeší jen obchody, peníze, akce se sponozory a svoji majetkovou převahu.
To druhé nevztahuji na sebe, ale to, že mi nejsou příjemní, neznamená, že jim závidím.
Stejně tak asi nebudu blízká kamarádka s člověkem, který má úplně jiný životní styl a já si s ním nemám o čem povídat a defakto se v jeho prostředí ani necítím dobře.
Já nemám extra volného času a pokud můžu, tak ten co mám, budu trávit v místech a prostředí, které mi vyhovuje a cítím se tam uvolněně.
Měla jsem tu čest přečíst si předtím celou diskuzi a nepůsobíš příjemně. Snad proto, že tě ta situace mrzí a frustruje.
@Sany80s píše:
Z mého pohledu, pokud je někdo osamělý, tak si za to můževětšinou sám.
Celkem by tě nemělo urážet, že ti někdo poradí, ať si hledáš kamatády mezi sobě podobnými.
Já si popovídám s leckým, ale více času a příjemně ho trávím s někým, s kým mám podobné zájmy a kdo má názory, které jsem schopna tolerovat.
Mohla bych se tvářit jako člověk, který je hrozně tolerantní a velmi rozdílné věci ho obohacují.
Ano, jsou rozdíné věci a životní styly, které člověku můžou z určitého hlediska přijít zajímavé.
Ale jsou prostě i věci a životní styly, které nejen, že mi nepřijdou zajímavé, ale vidím je ve velice negativním světle.
Takové věci můžou zahrnovat lidi, kteří v podnělí koupí krabičku cigare a 6 losů, řetízek, nábytek a ve středu brečí, že nemají na jídlo a na opačné straně i lidi, kteří řeší jen obchody, peníze, akce se sponozory a svoji majetkovou převahu.
To druhé nevztahuji na sebe, ale to, že mi nejsou příjemní, neznamená, že jim závidím.
Stejně tak asi nebudu blízká kamarádka s člověkem, který má úplně jiný životní styl a já si s ním nemám o čem povídat a defakto se v jeho prostředí ani necítím dobře.Já nemám extra volného času a pokud můžu, tak ten co mám, budu trávit v místech a prostředí, které mi vyhovuje a cítím se tam uvolněně.
Měla jsem tu čest přečíst si předtím celou diskuzi a nepůsobíš příjemně. Snad proto, že tě ta situace mrzí a frustruje.
Myslím, že jsi to dobře shrnula a mám podobný pocit.
Buď jim prostě něčím nesedís, a to bez ohledu na majetek a případnou závist, a pak tedy hledej lidi, se kterými si sednes (prece jen, lidi se meni a vyviji, taky uz si s kamaradkou ze střední nemam co rict), a nebo je tam ten druhý faktor a tím pádem zase nezbyde, než hledat jiné lidi na prateleni. Takove, kteří mají dost intelektu na to, aby dokázali budovat vztahy bez ohledu na materialni stranku. Hele, taky jsem měla spolužačku, která si po škole našla mamlase, co ve 30 furt neměl dostudovano, nemel praci, vsechny prachy, co dostal od rodicu prochlastal. A musim se přiznat, ze jsem z jejiho chovani taky mela pocit, ze mi zavidi. A to jsem rozhodně nezila nijak bohate. Ani zdaleka
. Ale já si nasla práci, partner též začínal, nastěhovali jsme se doti hezkeho bytu, koupili si auto, sem tam nekam vycestovali. A kdykoliv, cokoliv, tak nezapomnela tak pejorativne zminit,,nojo, vy mate auto, to ja se trmacim autobusem" (a to jsem měla 10 let stareho forda
), případně,,nojo, vy si jedete na dovolenou, to ja budu cely leto v Praze", apod. Naopak mám další kamarádku, která je hodně finančně zajištěna a v životě nas nenapadlo to resit
. Když se nad tím ted zamyslím, ani zdaleka nemám tak krásne bydlení, dobré auto, ani lyžovacky v Alpach 2× za sezónu. Nebudu zastirat, ze bych to brala, ale rozhodně vuci tomu necitim nejakoi zlobu, doteď jsem o tom ani nijak nepřemýšlela. Ona je fajn holka, která je nadšená i z fotek od Macháče ![]()
Jeste dodam, ze je rozdil, zda se nekdoti sam od sebe chlubi a maty potrebu to zminovat, a rozdil, kdyz se nekdo zepta. To jsi tu ostatne sama psala. To byl priprad te prvni kamaradky - zeptala se me,,jsem slysela, ze sis koupila auto/ze pojedes na dovolenou/ty mas macbook jo?„… Jak kdybych si koupila nekde briliant
. Pak nasledovalo to,,hm, nojono, to se tak nekdo ma“ a otraveny obličej. Tak kdyz me to tak drazdi, tak se neptam ![]()
Holky, všem vám děkuji za postřehy a názory, opravdu.. Omlouvám se, že nenapisu každé jedné z vás.. Jen chci vysvětlit, že mám v podstatě dvě tváře, jednu pracovní a soukromou. V práci musím být tvrdá, až bezohledně, bohužel… Jsem blondýnka a k tomu velmi drobná, tudíž jsem se musela vždy dvakrát snažit, aby jsem budila respekt. V soukromí se ráda smeju ptakovinam a sportuji. Je možné, že po těch letech už nedokážu tak lehce přepínat mezi těmi tvářemi.. Zkusím na tom zapracovat, děkuji..
Zapracuj i na gramatice, spravne je abych, nikoli aby jsem.
@Anonymní píše:
Holky, všem vám děkuji za postřehy a názory, opravdu.. Omlouvám se, že nenapisu každé jedné z vás.. Jen chci vysvětlit, že mám v podstatě dvě tváře, jednu pracovní a soukromou. V práci musím být tvrdá, až bezohledně, bohužel… Jsem blondýnka a k tomu velmi drobná, tudíž jsem se musela vždy dvakrát snažit, aby jsem budila respekt. V soukromí se ráda smeju ptakovinam a sportuji. Je možné, že po těch letech už nedokážu tak lehce přepínat mezi těmi tvářemi.. Zkusím na tom zapracovat, děkuji..
Ať se Ti daří
.