Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
18.3.19 20:29
@MartinaIrena píše:
@Mar__tanka1983 No jasně, ale podle téhle logiky bych zase já, jako matka tří dětí měla psát anonymně, protože to taky některým lidem přijde zase už moc a že děti jsou chudáci. :nevim:
Pro mě za mě, ať má každý tolik dětí, na kolik se cítí.

Tak to každopádně, každej podle sveho…ale i tak bych řekla, že si víc ženských vyslechne kritiky k jedinackovi než je třem dětem…nevím, možná je to i prostředím. Já kecy o tom, že jedno je málo, poslouchám vlastně na každým rohu :roll:
Jinak tu anonymitu sem myslela spíš ohledně důvodů, PROČ mám jen jedno, než k té skutečnosti, ŽE mám jen jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
18.3.19 20:39

@Mar__tanka1983 to je typické slovní spojení pro jedináčka ,, jedno je málo" … To samé jako, když má někdo dceru a syna a všichni používají spojení, že ,, to je super, máte PÁREČEK" :lol: :zed: .

• Citovat
  • Upravit
13955
18.3.19 20:43

@Mar__tanka1983 posloucham to same a nejvic od lidi, kteri o nas maji minimalni zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
18.3.19 21:25

Já bych se bala mít jedináčka, je to sice hnusny uvažování, ale když se s dítětem něco stane… Je lepší mít dvě děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.19 21:27
@lucenka píše:
Ale on nemá vše, na co si ukáže, ani jako jedináček. Dělit se umí velmi dobře. Řekla bych, že mnohem líp než mnoho dětí, které mají sourozence.

No,ver,ze ma vse minimalne v jednom ohledu-ma tvou a partnerovu PLNOU pozornost.

A to je prave to,co dela jedinacky jedinackami-ne drahe hracky,obleceni,dovolene,krouzky.To mohou mit i deti s mnoha sourozenci z dobre situovanych rodin.Jde o fakt,ze od utleho detstvi az po dospelost je jim od rodicu projevovana pozornost nedelena dvema/tremi/ctyrmi…Ze kdyz mluvi,rodice slysi a vnimaji jen jeho.Kdyz neco chteji,nemusi cekat,az sourozenci domluvi,proste si o to reknou ted hned.Casto nesnesou,ze v centru deni je nekdo jiny,nez oni,zkratka proto,ze na to nejsou zvykli.Smekam pred vsemi rodici jedinacku,kteri vychovali nesebestredne a obetave osoby,bohuzel nikoho takoveho neznam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
18.3.19 22:09

@Kačka5991 Fuj, to nesmíš, to je hnusný, to se nedělá …

Já jenom, ať zas nemusí psát to samé, co na tohle napsali mně … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
18.3.19 22:12

Mimochodem, většině zdejších „gerojů“, co si chce užívat život, svobody a svému dítěti dopřát co nejvíce vhodných věcí, je kolem 25-30 let. Rád bych znal jejich názor tak za 20 - 30 let, ale to se už asi toho nedožiji … :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.3.19 22:31
@jege píše:
Mimochodem, většině zdejších „gerojů“, co si chce užívat život, svobody a svému dítěti dopřát co nejvíce vhodných věcí, je kolem 25-30 let. Rád bych znal jejich názor tak za 20 - 30 let, ale to se už asi toho nedožiji … :jazyk:

Hele na tohle už nehraju… Jedno dítě se ti vda do Austrálie, druhý „přejede vlak“ a třetímu zaveli snacha, že tchánovci jsou fuj…a jakej si byl :lol: nic není záruka ničeho :nevim: každý dle svého svědomí a vědomí, kdyby všichni měli jedináčky, byla by to nuda a kdyby každej pět dětí, tak se tu umlátime čepicema. Prostě jen jsme napsali důvody, svoje osobní důvody, do diskuze „je lepší mít sourozence, víc dětí“ se nemá cenu pouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106083
18.3.19 22:59
@jege píše:
Mimochodem, většině zdejších „gerojů“, co si chce užívat život, svobody a svému dítěti dopřát co nejvíce vhodných věcí, je kolem 25-30 let. Rád bych znal jejich názor tak za 20 - 30 let, ale to se už asi toho nedožiji … :jazyk:

A v čem by měl být jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6825
18.3.19 23:01
@Venetia píše:
A v čem by měl být jiný?

Taky nechápu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 23:10

Nebudu tu psát proč mám jedno dítě, protože jsem zatím bezdětná. Ale dělám chůvu u rodiny s jedináčkem, maminka doktorka, tatínek pracuje z domu. Holčičce je 6 let, vodím ji do školy, vyzvedávám ze školy, vodím na kroužek, dělám s ní úkoly, hraju si s ní atd. Jsem s ní každé odpoledne do 7 hodin, rodiče pracují dlouho. Upozorňuji, že je to v zahraničí, takže ráno s rodiči je a chodí spát až kolem 10. hodiny, tak i s rodiči tráví čas. Její mamince je už 48, měla ji tedy ve 42 po dlouhém snažení se stal zázrak :srdce:
Proč to tu vlastně píšu? Do doby než jsem malou poznala jsem myslela jak jsou jedináčkové rozmazlení, ale ona mi úplně změnila myšlení. Je úžasná, strašně ráda se dělí (hlídala jsem i ve vícečetné rodině a že by se rádi dělili a mysleli nějak na ostatní, to se opravdu říct nedá :roll: ) a je komunikativní, veselá. Opravdu si nemyslím, že to dětem uškodí být jediným v rodině. Jediné co bych možná povznesla je fakt, co tu psala tuším @unuděná s tím musím souhlasit, má v domě hlavní slovo :mrgreen: ale jinak musím říct, že mě pěkně zbořila předsudky :palec:
Za mě? Ať si má každý dětí kolik chce.

• Citovat
  • Upravit
9025
18.3.19 23:12

Tohle škatulkování jedinacku je pěkně trapný. :? Můj chlap je jedinacek z dobře situované rodiny. Pomáhá důchodcům u nás v baraku. U nich ve třídě doučuje zadarmo holky statistiku a další předměty. Mymu nejlepšímu kamarádovi pomáhal na baráku, když jsme spolu byli chvíli. Širokému okolí dělá zadarmo práci, za kterou v zaměstnání bere dost peněz. Je trochu zabržděný co se vztahů s zenskyma týče díky jeho ex, ale jinak nejhodnejsi kluk co znám. Mimochodem největší zmetci co znám mají všichni sourozence, to fakt o ničem nevypovídá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
18.3.19 23:25

Mamky kamarádka prohlásila, že chce jen jedno a dost. Bohatě to stačí a nesnesla by, aby holka nedostala všechno, co potřebuje (rozuměj chce).

Dneska je holka v mém věku a prohlásila, že děti nikdy a ani náhodou. A její máma teď brečí, že nikdy nepochová vnoučata. Takže asi tak. Jinak mladá holka je hezká, šikovná, má přítele a dům. A ráda cestuje a nebude se omezovat :nevim: Jako za mě ok, pokud jednou nebude litovat, že neměla děti, pak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6825
18.3.19 23:38
@Modesta píše:
Mamky kamarádka prohlásila, že chce jen jedno a dost. Bohatě to stačí a nesnesla by, aby holka nedostala všechno, co potřebuje (rozuměj chce).Dneska je holka v mém věku a prohlásila, že děti nikdy a ani náhodou. A její máma teď brečí, že nikdy nepochová vnoučata. Takže asi tak. Jinak mladá holka je hezká, šikovná, má přítele a dům. A ráda cestuje a nebude se omezovat :nevim: Jako za mě ok, pokud jednou nebude litovat, že neměla děti, pak je to v pořádku.

To ale neovlivníš. Hele, já mám třeba víc sourozenců a z toho mám jediná dítě já. Ségra má zdravotní problémy, brácha také, další sourozenec si žije v jiném světě a na děti nemá pomyšlení. Nebo třeba moje kamarádka má ségru a ta je lesba, která dětmi opovrhuje. Kamarádka se třeba na dítě necítí, je prostě cestovatelská. To samé i neplatí, že čím víc dětí, tím tě opatří v důchodu a postarají se. Ženská s chlapem obětují celý život dětem a pak na ně hodí bobek. Nehledě na to, že je taky psycho hádat se o dědictví. Něco podobného jsme zažili v rodině a bylo mi z toho špatně, jak se sourozenci hádali i kvůli každé kravině, co zbylo po tátovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.19 00:35
@unuděná píše:
No,ver,ze ma vse minimalne v jednom ohledu-ma tvou a partnerovu PLNOU pozornost.A to je prave to,co dela jedinacky jedinackami-ne drahe hracky,obleceni,dovolene,krouzky.To mohou mit i deti s mnoha sourozenci z dobre situovanych rodin.Jde o fakt,ze od utleho detstvi az po dospelost je jim od rodicu projevovana pozornost nedelena dvema/tremi/ctyrmi…Ze kdyz mluvi,rodice slysi a vnimaji jen jeho.Kdyz neco chteji,nemusi cekat,az sourozenci domluvi,proste si o to reknou ted hned.Casto nesnesou,ze v centru deni je nekdo jiny,nez oni,zkratka proto,ze na to nejsou zvykli.Smekam pred vsemi rodici jedinacku,kteri vychovali nesebestredne a obetave osoby,bohuzel nikoho takoveho neznam :nevim:

Promiň, ale tohle je dost mimo. Rodiče totiž tu pozornost nedávají jen dítěti, ale i sobě navzájem, příbuzným, přátelům. Takže i jedináček si musí počkat, než někdo domluví, nejsou vždy v centru dění.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML