Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kruel píše:
A co potom když zemřou obě děti…
Jak ten epileptik nacouval do dvou kloučku na přechodu ![]()
@Monchichik píše:
@otesarova a proč by dítě mělo mít všechno?
A proč by nemělo?
@Alushka.S Nechyběl, protože nevíš, co to je mít sourozence… ať už dobrého, či špatného.
@Monchichik píše:
@otesarova a proč by dítě mělo mít všechno?
a proč by nemohlo mít všechno, co pro něj uznám za přínosné? ![]()
@Makca87 Já taky znám. A je to hodně o tom, jak jako dítě trávilo čas. Většinou z těch aktivních rodin si na sourozence nedělalo pomyšlení. To samé i v dospělosti. A teď je tolik možností, že prostě to tomu dítěti kolikrat nepřijde, že sourozence nemá
@Makca87 to je stejný argument, jako kdybych ti já říkala, že ty zase nikdy nepochopíš, jaké je to super být jedináček ![]()
@Makca87 píše:
@Alushka.S Nechyběl, protože nevíš, co to je mít sourozence… ať už dobrého, či špatného.
Co je tohle za argument. Ty zase nevíš, jaké je to být jedináček…
@lucenka píše:
a proč by nemohlo mít všechno, co pro něj uznám za přínosné?
Asi tak, to je většinou alibismus rodičů, kteří nemají na úkor dětí
@Mango_Lassi a proč mělo? Já teda nejsem proto, aby dostalo dítě všechno, na co si ukáže. A v penězích to teda není…
@lucenka no ale to co ty uznáš…to už není všechno… a proč by teda nemohly mít všechno dvě a více dětí?
@ivašot. píše:
Co je tohle za argument. Ty zase nevíš, jaké je to být jedináček…
Nejsem jedináček, ale protože s nimi sdílím svůj život, vím, co je trápí.
@Monchichik píše:
@lucenka no ale to co ty uznáš…to už není všechno…
ale kdybych měla víc dětí, tak bych jim to dopřát nemohla. A řekla bych, že stejně to myslely i ostatní uživatelky. A ne že dítěti pořídí vše, na co si dítě ukáže.
@Makca87 píše:Škoda, že nevíš, co trápí mě na mém bráchovi…
Nejsem jedináček, ale protože s nimi sdílím svůj život, vím, co je trápí.
@Monchichik píše:
@lucenka no ale to co ty uznáš…to už není všechno… a proč by teda nemohly mít všechno dvě a více dětí?
Tady se ale bavíme o tom, že se někdo pro jedno dítě rozhodne s finančních důvodů, tak proto…
@lucenka napsala, že mu chce koupit všechno, tak jsem to tak pochopila…já teda nejsem zastáncem jedináčků / z finančních důvodů /, je to na nich prostě poznat…ale každého věc…