Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.3.19 15:47
@MartinaIrena píše:
Tak koukám, že tady je to u lidí, co mají jedináčka z vlastního rozhodnutí, samý anonym. Holky, vy se všechny stydíte za svůj názor?

Taky jsem zde přispěla jako anonym…ale to né z důvodu že mám jedináčka, ale protože jsem zmiňovala práci a něco o platu (chodí zde rodina a nemusí vědět vše :jazyk: ). S tím že právě i dobrá práce kterou mám, byla jeden z bodů při rozhodování, zda mít jedno dítě nebo dvě ;) Pak jsem zde přispěla i neanonymně, takže nehaž všechny do jednoho pytle že se za něco stydí. Taky chápu anonym u té, co psala že by šla na potrat. Téma diskuze nejsou potraty a já taky každému nemám chuť troubit na potkání co bych dělala kdyby…(něco)…takže každého věc ;)

• Citovat
  • Upravit
32119
18.3.19 15:48

@Bubla_Bučková já neříkám, že nebrat, ale že je to na nich poznat, jedináčci jsou prostě jiní ;) skoro snacha je jedináček, bude z ní zřejmě snacha :) , vycházíme spolu v pohodě, já proti jedináčkům nic nemám, jen říkám, že je to na nich poznat…
a to, že jim můžou dát vše je výmluva, já jim taky můžu dát vše /skoro ;) / a nedám , protože nechci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
18.3.19 15:50

@lucenka A tvůj syn by sourozence nechtěl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
18.3.19 15:51
@Anonymní píše:
Taky jsem zde přispěla jako anonym…ale to né z důvodu že mám jedináčka, ale protože jsem zmiňovala práci a něco o platu (chodí zde rodina a nemusí vědět vše :jazyk: ). S tím že právě i dobrá práce kterou mám, byla jeden z bodů při rozhodování, zda mít jedno dítě nebo dvě ;) Pak jsem zde přispěla i neanonymně, takže nehaž všechny do jednoho pytle že se za něco stydí. Taky chápu anonym u té, co psala že by šla na potrat. Téma diskuze nejsou potraty a já taky každému nemám chuť troubit na potkání co bych dělala kdyby…(něco)…takže každého věc ;)

Ale o těchto anonymech přece nemluvím. Tam je to samozřejmě pochopitelný. Nikoho jsem do stejného pytle neházela. Psala jsem o těch, co víceméně pouze píšou, že měli jedináčka z vlastního rozhodnutí. A těch je tu taky dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 15:52
@Monchichik píše:
@lucenka A tvůj syn by sourozence nechtěl?

Chtěl, ale už většího, aby si spolu mohli hrát a jezdit na výlety. Ideálně by chtěl stejně starého bráchu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32119
18.3.19 15:53

@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
18.3.19 15:56
@Monchichik píše:
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka :mrgreen:
? Víš kolik starších dětí chce doma miminko? … kor převážně holčičky, které si hrají s panenkami.
  • Citovat
  • Upravit
32119
18.3.19 15:58

@Makca87 Tak to nevím, protože holčičku nemám :( a můj starší syn sourozence rozhodně nechtěl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.19 16:00
@MartinaIrena píše:
Tak koukám, že tady je to u lidí, co mají jedináčka z vlastního rozhodnutí, samý anonym. Holky, vy se všechny stydíte za svůj názor?

psala jsem hned v úvodu. Mam jedno dítě z vlastního přesvědčení a i když si tu o tom povídáme, tak je mi v podstatě u zádele jaký na to kdo má názor. Je to moje rozhodnutí ( naše ) a za něj si budeme nést „následky“ sami at už dobré nebo špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
18.3.19 16:01
@Monchichik píše:
@Makca87 Tak to nevím, protože holčičku nemám :( a můj starší syn sourozence rozhodně nechtěl :mrgreen:

Tak to záleží na Vás, na rodičích, jak k tomu přistupujete, jak připravujete své dítě na to, že bude mít sourozence ;) .

• Citovat
  • Upravit
26747
18.3.19 16:01
@MartinaIrena píše:

Nepřijde mi ,že je tu víc anonymů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
18.3.19 16:03
@_.Emilyyy píše:
Vždy jsem chtela mít 2 deti. Bohužel 2.dite mi nevyslo kvuli zdravotnim duvodum. Ale rikam si , ze jsem i rada za jedno dite. Dceri he ted 15 let a neprijde mi , ze ji to vadi , ze je jedinacek. Byt jedinackem ma spoustu vyhod :D

Možná jedináček má vyhodu vtom , že mu patří všchna láska a péče od rodičů.Jedináčkovi dopřejes vse.Ale zase at není tva dcera moc rozmazlená..Hodne často jedináčci jsou v kolektivu tiché , nejsou zvykle na vrstevníky..to ale není pravidlem.

• Citovat
  • Upravit
15419
18.3.19 16:05
@MartinaIrena píše:
A proč anonymně? Stydíš se za to, že máš jen jedno dítě?

Možná i proto, že některé příspěvky tady opravdu vyznívají tak, že by se matky jedináčků měly stydět. Takové trochu jako " čím víc dětí, tím lepší matka" :nevim: Aspoň mě tak tahle a nejen tahle diskuze připadá…A to mám dvě děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
18.3.19 16:09

@Makca87 No on na to moc připravit nešel, protože od sebe mají rozestup 11 měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 16:10
@Monchichik píše:
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka :mrgreen:

Právě… Takže ho nebudu trápit řvoucím miminem :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí