Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bubla_Bučková já neříkám, že nebrat, ale že je to na nich poznat, jedináčci jsou prostě jiní
skoro snacha je jedináček, bude z ní zřejmě snacha
, vycházíme spolu v pohodě, já proti jedináčkům nic nemám, jen říkám, že je to na nich poznat…
a to, že jim můžou dát vše je výmluva, já jim taky můžu dát vše /skoro
/ a nedám , protože nechci …
@Anonymní píše:
Taky jsem zde přispěla jako anonym…ale to né z důvodu že mám jedináčka, ale protože jsem zmiňovala práci a něco o platu (chodí zde rodina a nemusí vědět vše). S tím že právě i dobrá práce kterou mám, byla jeden z bodů při rozhodování, zda mít jedno dítě nebo dvě
Pak jsem zde přispěla i neanonymně, takže nehaž všechny do jednoho pytle že se za něco stydí. Taky chápu anonym u té, co psala že by šla na potrat. Téma diskuze nejsou potraty a já taky každému nemám chuť troubit na potkání co bych dělala kdyby…(něco)…takže každého věc
Ale o těchto anonymech přece nemluvím. Tam je to samozřejmě pochopitelný. Nikoho jsem do stejného pytle neházela. Psala jsem o těch, co víceméně pouze píšou, že měli jedináčka z vlastního rozhodnutí. A těch je tu taky dost
@Monchichik píše:
@lucenka A tvůj syn by sourozence nechtěl?
Chtěl, ale už většího, aby si spolu mohli hrát a jezdit na výlety. Ideálně by chtěl stejně starého bráchu ![]()
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka ![]()
@Monchichik píše:? Víš kolik starších dětí chce doma miminko? … kor převážně holčičky, které si hrají s panenkami.
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka
@Makca87 Tak to nevím, protože holčičku nemám
a můj starší syn sourozence rozhodně nechtěl ![]()
@MartinaIrena píše:
Tak koukám, že tady je to u lidí, co mají jedináčka z vlastního rozhodnutí, samý anonym. Holky, vy se všechny stydíte za svůj názor?
psala jsem hned v úvodu. Mam jedno dítě z vlastního přesvědčení a i když si tu o tom povídáme, tak je mi v podstatě u zádele jaký na to kdo má názor. Je to moje rozhodnutí ( naše ) a za něj si budeme nést „následky“ sami at už dobré nebo špatné.
@Monchichik píše:
@Makca87 Tak to nevím, protože holčičku nemáma můj starší syn sourozence rozhodně nechtěl
Tak to záleží na Vás, na rodičích, jak k tomu přistupujete, jak připravujete své dítě na to, že bude mít sourozence
.
@MartinaIrena píše:
Tak koukám, že tady je to u lidí, co mají jedináčka z vlastního rozhodnutí, samý anonym. Holky, vy se všechny stydíte za svůj názor?
Nepřijde mi ,že je tu víc anonymů ![]()
@_.Emilyyy píše:
Vždy jsem chtela mít 2 deti. Bohužel 2.dite mi nevyslo kvuli zdravotnim duvodum. Ale rikam si , ze jsem i rada za jedno dite. Dceri he ted 15 let a neprijde mi , ze ji to vadi , ze je jedinacek. Byt jedinackem ma spoustu vyhod
Možná jedináček má vyhodu vtom , že mu patří všchna láska a péče od rodičů.Jedináčkovi dopřejes vse.Ale zase at není tva dcera moc rozmazlená..Hodne často jedináčci jsou v kolektivu tiché , nejsou zvykle na vrstevníky..to ale není pravidlem.
@MartinaIrena píše:
A proč anonymně? Stydíš se za to, že máš jen jedno dítě?
Možná i proto, že některé příspěvky tady opravdu vyznívají tak, že by se matky jedináčků měly stydět. Takové trochu jako " čím víc dětí, tím lepší matka"
Aspoň mě tak tahle a nejen tahle diskuze připadá…A to mám dvě děti
@Makca87 No on na to moc připravit nešel, protože od sebe mají rozestup 11 měsíců ![]()
@Monchichik píše:
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka
Právě… Takže ho nebudu trápit řvoucím miminem ![]()
Taky jsem zde přispěla jako anonym…ale to né z důvodu že mám jedináčka, ale protože jsem zmiňovala práci a něco o platu (chodí zde rodina a nemusí vědět vše
). S tím že právě i dobrá práce kterou mám, byla jeden z bodů při rozhodování, zda mít jedno dítě nebo dvě
Pak jsem zde přispěla i neanonymně, takže nehaž všechny do jednoho pytle že se za něco stydí. Taky chápu anonym u té, co psala že by šla na potrat. Téma diskuze nejsou potraty a já taky každému nemám chuť troubit na potkání co bych dělala kdyby…(něco)…takže každého věc