Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bábrdl píše:
Já vím. Ale tady se řeší mít či nemít druhé dítě…To byla jen má reakce na tvrzení 'ze nikdo nelituje a vždy je to skvělé".
Ale tenhle případ je fakt extrém. To já vím.
K psychologům všichni pochopitelně chodí už roky. Ale co.. Ona sama mi říkala, ze je polituje a co. Jde o ten každodenní život. Ten za ně nikdo neodzije. Psycholog nabada otce, že nesmí na kluka řvát, že ten to absolutně nechápe. On to odkyve a pak mu zas rupnou nervy, pak vyletí ona a furt dokola
Teď je to prostě extrém, protože nefunguje ani denní stacionář.![]()
![]()
Denni stacionare uz snad brzy otevrou(v Praze pro dospele 25.5.). Nemuzete jim nabidnout pomoc(hlidani), at si oddechnou? Existuji dobrovolnici, kteri takove deti hlidaji-delaji s nimi to, co rady delaji. Pro tu rodinu je to strasne narocne. Nejlepe, kdyz se semkne i sirsi rodina/kamaradi/komunita.
@Oriseka píše:
Tohle me taky napadlo. Downi jsou vetsinou socialne zdatni. Casto nekomfliktni a kamaradsti. Zato PAS s tezkou MR je neco uplne jineho. Agresivita, sebeposkozovani, nezvladatelnost atd.
Je to tak. Dítě s Downem je prostě člověk s nižší inteligencí.
@Oriseka píše:
Denni stacionare uz snad brzy otevrou(v Praze pro dospele 25.5.). Nemuzete jim nabidnout pomoc(hlidani), at si oddechnou? Existuji dobrovolnici, kteri takove deti hlidaji-delaji s nimi to, co rady delaji. Pro tu rodinu je to strasne narocne. Nejlepe, kdyz se semkne i sirsi rodina/kamaradi/komunita.
Něco jsem zařídila. Ale je to dočasné řešení, které víc než dítěti pomůže rodičům, aby se nadechli a trochu se sebrali. Tohle prostě dobré řešení nemá. ![]()
@Bábrdl píše:
Něco jsem zařídila. Ale je to dočasné řešení, které víc než dítěti pomůže rodičům, aby se nadechli a trochu se sebrali. Tohle prostě dobré řešení nemá.
Super. Za mesic ty stacionare otevrou, tak i docasne reseni pomuze. Co pomuze rodicum, tak pomuze potazmo i diteti. Jak stare je to ditko? Treba by pak byl resenim nejaky dobry tydenni stacionar. Pondeli az patek ustav a vikend/svatky doma. Moje pribuzna dela v ustavu socialni pece a maji tam bezva program, akce, vylety a pracuji tam lidi, kteri to delaji radi
.
Ja mam jedno 8mi lete dite. Chtela sem vzdy deti 2,ale bohuzel. Neslo mi dlouho otehotnet, pak bylo mimodelozni…Casem vztah s pritelem sel do kelu.Ted sem rok se synem sama.Mam co delat, abych nas uzivila. Chlap v nedohlednu, ani nemam ma nej cas.Je mi 34let, uz sem smirena s jedinackem.Ne vzdy je to planovane… ![]()