Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
21.3.19 17:32

Dítě může někdo pohlídat, nebo se pojistí tak, aby když zůstane s dítětem doma, nepřišla o peníze, atd.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
21.3.19 17:34
@lucenka píše:
Takže omezovali. Protože by ses nemohla podívat na zajímavý místa a třeba byste se několik dnů neviděli, pokud bys chtěla jezdit s kočárkem a oni na motorce.

Proč bych se s kočárkem nemohla podívat na zajímavá místa? Proč bychom se neviděli? Vždycky můžu někam dojet vlakem autobusem, i s kočárkem :think:

• Citovat
  • Upravit
8288
21.3.19 17:34
@Nimie píše:
Mám za to, že tu bylo zmíněno, že malé mimino samozřejmě ne, ale cca od toho roku. To už není řvoucí kojenec :nevim:

ok. Já bych klidně doplnila i toho ročního rok a půl starého uřvaného náročného kňouru, mě by právě ohromě kazil zážitky z dovolené.. Já bych si to neužila. Raději počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 17:36
@Makca87 píše:
Proč bych se s kočárkem nemohla podívat na zajímavá místa? Proč bychom se neviděli? Vždycky můžu někam dojet vlakem autobusem, i s kočárkem :think:

A pak s tím kočárkem budeš kličkovat mezi motorkama? :think:

• Citovat
  • Upravit
31700
21.3.19 17:37
@lucenka píše:
To ano… Ale co uděláš s tím kočárkem ;)
A tedy asi mám potřebu víc ochraňovat malé miminko než relativně velkého kluka. U něj jsem taky nebyla nadšená z přítomnosti švába, ale u mimča už by mi to hodně vadilo a netahala bych ho 30 hodin vlakem.

Podle destinace, ale stávalo se, že jsme jezdili i bez kočáru. Nicméně tady asi opravdu záleží o jaké věkové kategorii se bavíme, protože malé miminko je dítě tak do půl roku věku, ale tu bylo zmíněno, že to samozřejmě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.3.19 17:39
@lucenka píše:
A pak s tím kočárkem budeš kličkovat mezi motorkama? :think:

ne, předpokládám, že po kulturních památkách se chodí pěšky :). Nebo jezdíš na motorce na hory, do chrámů, hradů, zámků a tak? Motorka, autobus, nebo vlak, slouží jen k přepravě, ne?

• Citovat
  • Upravit
31700
21.3.19 17:41
@belladonna píše:
ok. Já bych klidně doplnila i toho ročního rok a půl starého uřvaného náročného kňouru, mě by právě ohromě kazil zážitky z dovolené.. Já bych si to neužila. Raději počkat.

Okey, jasně. To je samozřejmě naprosto logické, ale tam už je to na nějaké individuálním „nastavení“ dítěte. Stejně tak můžeš mít otráveného 6 letého, který bude vyšilovat a bude schopen zkazit celou dovolenou. U menšího dítěte máš samozřejmě riziko mnohem vyšší, ale je spousta dětí, kteří s tím fakt nemají problém. Tím spíš když je člověk postupně zvyká. A zrovna třeba někteří cyklisti jsou magoři, ti jsou schopni s prckem zdolávat opravdu celé dny :lol:

Mě šlo jen o to, že byť nepopírám, že občas je to vcelku komplikované, tak mi připadá, že ale obecně převládá ten druhý extrém - dítěti jsou 2 - 3 a celá rodina trčí doma, protože „přeci máme dítě“ 8o dítě v tomto věku je schopno plavat, lyžovat, absolvovat delší cestu a koneckonců s jistými omezeními spát i pod tím stanem. Ale člověk musí předně překonat tu překážku v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 17:43
@Makca87 píše:
ne, předpokládám, že po kulturních památkách se chodí pěšky :). Nebo jezdíš na motorce na hory, do chrámů, hradů, zámků a tak? Motorka, autobus, nebo vlak, slouží jen k přepravě, ne?

Je vidět, že jsi zvyklá na Evropu ;)
A ano po památkách se chodí pěšky, ale ty které teď většinou navštěvujeme si s kočárkem představit nedokážu a hlavně se k nim musí člověk nějak dostat. A v přírodě, kam jezdíme na výlety, si ten kočárek taky nedovedu představit.

• Citovat
  • Upravit
31700
21.3.19 17:45

Já upřímně moc nechápu proč řešíte kočár :mrgreen: jako na sopku třeba taky nepolezu s kočárem, nejsem blázen :lol: dítě přijde na záda manželovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 17:47
@Nimie píše:
Já upřímně moc nechápu proč řešíte kočár :mrgreen: jako na sopku třeba taky nepolezu s kočárem, nejsem blázen :lol: dítě přijde na záda manželovi ;)

Kočár řeším proto, že ho @Makca87 doporučovala do vlaku na spaní pro dítě. Tak jsem se ptala, co s ním dál, když se pak člověk přesunuje dál na motorce.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
21.3.19 17:47
@lucenka píše:
Je vidět, že jsi zvyklá na Evropu ;)
A ano po památkách se chodí pěšky, ale ty které teď většinou navštěvujeme si s kočárkem představit nedokážu a hlavně se k nim musí člověk nějak dostat. A v přírodě, kam jezdíme na výlety, si ten kočárek taky nedovedu představit.
:lol: . Jako, že jsem cestovala jen po Evropě? … ale no tak, nebudu ti psát, kde všude jsem byla, ale jen Chorvatsko to nebylo :lol: … Do přírody je to stokrát jednodušší ;) . Kočárek necháš někde na hotelu, uvážeš dítě do šátku, nebo na nosítko a jdeš ;) . Ještě nějaký problém?
  • Citovat
  • Upravit
31700
21.3.19 17:50
@lucenka píše:
Kočár řeším proto, že ho @Makca87 doporučovala do vlaku na spaní pro dítě. Tak jsem se ptala, co s ním dál, když se pak člověk přesunuje dál na motorce.

Aha, chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
21.3.19 17:53
@Makca87 píše: :lol: . Jako, že jsem cestovala jen po Evropě? … ale no tak, nebudu ti psát, kde všude jsem byla, ale jen Chorvatsko to nebylo :lol: … Do přírody je to stokrát jednodušší ;) . Kočárek necháš někde na hotelu, uvážeš dítě do šátku, nebo na nosítko a jdeš ;) . Ještě nějaký problém?

Já myslím, že Lucence jde o trochu něco jiného. Ono hlavně ne vždycky cestuješ po hotelech, to je prostě cesta na x dnů. Resp. netuším jaké přesně cesty absolvuje Lucenka, ale když to mám zasadit do toho prostředí které má na mysli, tak to opravdu není tak jednoduché.

@lucenka na druhou stranu do přírody bych se tam s dítětem trochu bála i kdyby mu bylo 10 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.3.19 17:55

@lucenka když byl tvůj syn mladší, to jsi s ním nikam nejezdila? Do doby, než začal v 6-ti letech s tebou jezdit na motorce?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.3.19 17:58
@Nimie píše:
Já myslím, že Lucence jde o trochu něco jiného. Ono hlavně ne vždycky cestuješ po hotelech, to je prostě cesta na x dnů. Resp. netuším jaké přesně cesty absolvuje Lucenka, ale když to mám zasadit do toho prostředí které má na mysli, tak to opravdu není tak jednoduché.@lucenka na druhou stranu do přírody bych se tam s dítětem trochu bála i kdyby mu bylo 10 :lol:

S průvodcem se vzdálenější přírody nebojím. Ale sama bych si na některý místa netroufla. Stačilo mi, když v jedný etnický vesnici (kam se dalo dostat na motorce, kole a asi by to šlo i pěšky), cca 1.5 metru od mě spadl nějaký druh kobry :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML