Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
20.3.19 08:44
@Russell píše:
@Makca87 Možná právě proto. Od loňska si našel koníček, velice nákladný, že si hrozně plní sny z mládí, tak my dva jsme šli hrozně stranou a věnuje se jen závodění. Asi se prostě nechce dělit. Že nás prý nebude živit no… Však boží mlýny melou :srdce:

A není jedináček? :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.3.19 08:55
@Russell píše:
@unuděná Noo řekla sem mu, že si holt budu muset najít někoho, kdo mi udělá druhé dítě, že nechci jedináčka :D
A to si piš, že ho zapojim. Teď mi nepomáhá s ničím, nehlídá, doma nic neudělá, tak mu to začne až budu chodit do práce :D :)

A řekla jsi mu to jako argument? Ono je to sice jen odložení jeho „zapojení do procesu“ o pár let, ale chlapi na to obvykle slyšej 8) Ten můj by byl ochotný střihnout si to ještě potřetí, jen aby měl vždy teplou véču a vyžehleno a nemusel lítat do školy a školky :mrgreen: :mrgreen: Normálně na něj vybal, že pokud budete oba pracovat, tak si musíte rozdělit i domácí práce, klidně mu to sepiš, co je třeba kdy udělat. To uvidíš věci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.3.19 10:23

@Makca87 Není právě, má sestru, skvělou velkou rodinu…

@unuděná Ne ale řeknu, my to řešili před 2 dny právě, proto jsem navštívila tuto diskuzi. Ono říct mu, že se musí zapojovat a pomáhat mi je jedna věc, ale až přijde na věc,skutek utek. To se raději zdrží v práci, nutně odjede na úřady, k holiči třeba, cokoliv. Je fakt že on nikdy jako táta nefungoval. Lituji toho, že jsem prvnímu synovi nenašla pořádného tátu, který by mu dal sourozence a hlavně čas, protože tím že mu něco koupí mu čas s tátou nenahradí :,( Ale my si spolu sami užíváme (já a syn) skvěle, pořád něco vymýšlíme, bavíme se, lítáme někde :pankac: :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.3.19 10:51

@Russell No tak to ale nejsi v situaci, že bys s tímto mužem chtěla další dítě ne? Protože tím se to nezlepší ;) Zdržení v práci…no, tak ať ráno odvádí do školky. Ty si můžeš sehnat práci už třeba od 7mi a mít odpoledne pro syna. Manžel pak ještě cestou z práce nakoupí, ty uvaříš a můžete vesele fungovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
20.3.19 11:37

Já jsem překvapená, kolik diskutujících propaguje jedno dítě… Já sama jsem ze čtyř dětí, nejmladší, rodiče neměli nějaké superpozice v zaměstnání, přesto jsme hlady netrpěly, oblečení jsem v mladším věku dědila, pak už ne, šaty + sukně mi máma nebo babička hodě i šily. Na dovolené jsme sice nejezdili k moři ale po českých horách, všichni jsme vystudovali VŠ a zpětně vzato- moře a výbavu bych za sourozence nevyměnila. Možná bylo snadnější vyrůstat v 90. letech než nyní, ale přesto bych sama chtěla aspoň dvě děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
21.3.19 05:23

Ahoj, nečekala jsem, že se Vas tady sejde tolik. :) Každopádně jsem nechtěla vyvolat žádnou bouři, ohledně počtu dětí, peněz nebo pohodlnosti jak zde padlo. Každý ať si žije podle svého. Čistě mě jen zajimal pohled rodičů s jedním dítětem ať už z vlastní vůle nebo donucení. Sama mám syna, čekala jsem druhé o které jsme přišli, měla jsem namále tak řešíme zda se spojit s jedním dítětem a nebo to zkusit ještě jednou, mám strach to je jasné ale zase bych nerada aby syn vyrustal sám ale zase na druhou stranu si říkám, kolik lidí nemá deti žádné, já mám naštěstí zatím aspoň jedno a hlavně zdravé to je podstatné. :srdce: Ano samozřejmě si dokážu představit situaci kdy je syn sám, život je asi pohodlnější a můžu ho nadstandardne zabezpecit, dopřát mu vše ale zase na druhou stranu jestli clovek o to nejdůležitější ho nepřipravi tim, ze mu neda sourozence. I kdyz asi zalezi i na povaze, někomu to může vyhovovat at v detstvi nebo dospelosti, nekdo tim muze trpet ale zase kde je psano, ze spolu musi vychazet dobre, hlavne az tu jednou my nebudeme. Jsem v situaci kdy vaham jak to řešit. Každopádně díky za nazory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
21.3.19 05:27

@Annabela11 Ale nakonec jsi asi ráda,že máš dvě nebo ne ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
21.3.19 05:29
@Anonymní píše:
Protože dcera má od narození každý rok nějaký komplikovany zdravotní problém(díky bohu nic ohrožující na životě ,ale i tak ji to vyradilo z kolektivu,tudíž mě z práce,bylo to pokaždé extrémně náročné,k tomu neustále kontroly u lékařů,…).Je ji 6 a stále nejsem v práci…i když mě ukrutně mrzí ,že bude jedináček,já už nemám sílu.hlavne psychickou.

To samozřejmě plně chápu. Ať je v rámci možností co nejlépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
21.3.19 05:33

@unuděná to mi přijde hrozné aby si pořizovali dětí když na ně nemaji. :zed: a že takových je plno. Co potom ty děti mají ze života.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.3.19 09:28

@Lena.025 Jasně že ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.3.19 11:01
@Lena.025 píše:
@unuděná to mi přijde hrozné aby si pořizovali dětí když na ně nemaji. :zed: a že takových je plno. Co potom ty děti mají ze života.. :(

Co to je, nemít na děti? :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
21.3.19 11:09

@Makca87 Přesně no. Hlavně je spousta lidí, kteří ti řeknou, že ty děti mají mnohem víc, než mají jiné děti z bohatých rodin 8) A mnohdy to může být pravda. Všechno se za ty prachy zkrátka pořídit nedá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.3.19 11:14
@unuděná píše:
@Makca87 Přesně no. Hlavně je spousta lidí, kteří ti řeknou, že ty děti mají mnohem víc, než mají jiné děti z bohatých rodin 8) A mnohdy to může být pravda. Všechno se za ty prachy zkrátka pořídit nedá ;)

A když mi nevyhovují peníze, tak se začnu ohánět, ne? … v dnešní době, si i tu práci může každý vybrat jakou chce ;) .

• Citovat
  • Upravit
8288
21.3.19 11:40
@Makca87 píše:
A když mi nevyhovují peníze, tak se začnu ohánět, ne? … v dnešní době, si i tu práci může každý vybrat jakou chce ;) .

Každý nemůže být doktor a každý nemůže být bohatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 12:05
@Makca87 píše:
Co to je, nemít na děti? :think:

pro mě to je třeba situace, kdy bych díky dašlímu dítěti nemohla tomu prvnímu zajistit to, na co je teĎ zvyklý. Kdybych třeba musela obracet každou korunu, musela přemýšlet, jestli můžu dítěti zaplatit školu v přírodě, tábor apod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML