Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Russell To by mě teda pěkně naštval, nedivím se tvému zklamání. Na tvém místě bych ho víc zapřáhla v domácnosti a péči o dítě. Když máš chodit do práce, ať on pravidelně buď dítě vodí ráno do školky, nebo vyzvedává. Na střídačku něco uvařit, poklidit, nakoupit. Uvidíš, jak nakonec ještě rád přistoupí na další dítě a full servis, který určitě doma měl (jen si to neuvědomoval) ![]()
Jinak teda, pokud někdo myslíte na planetu, mějte míň dětí, uhlíková stopa vám poděkuje 
Příspěvek upraven 20.03.19 v 08:23
@unuděná píše:
@Makca87 Přesně tak. A zároveň všechny rodiny s více dětmi nedřou bídu s nouzíAle je fakt, že co tak vidím, tak většinou ti, co mají jen jedno dítě z důvodu, aby mu mohli dopřát vše, si žijí poměrně velmi nadstandartně a trocha „uskromnění“ by jim příliš neuškodila. A naopak ti, kteří horko těžko platí nájmy a školní výlohy, mívají dětí povícero.. Kdo je štastnější těžko hodnotit
Já osobně hledám v životě rovnováhu a jistou zlatou střední cestu a jsem moc ráda, že žijeme ve svobodné zemi, kde skutečně každý svého štěstí strůjcem
Přesně
. Taky znám jedináčky, kteří vyhazují peníze jen tak oknem, ale to až v dospělosti, většinou po 30-tce, do té doby žili skromně. A také znám jedináčka, který je introvert, bydlí v bytě, kde je pomalu jen gauč, skříň na oblečení a postel, nemá ženu, ani děti…
@Mango_Lassi píše:Jinak teda, pokud někdo myslíte na planetu, mějte míň dětí, uhlíková stopa vám poděkuje.Příspěvek upraven 20.03.19 v 08:21
Nebo taky, choď všude pěšky
a vrať se ke starým kořenům, nebo třeba do jeskyně
.
@Makca87 píše:
Nebo taky, choď všude pěškya vrať se ke starým kořenům, nebo třeba do jeskyně
.
Já jezdím na kole, auto nemáme. Co vy?
@Mango_Lassi Šiř to v zemích třetího světa
To máš jako s tříděním odpadu. My se tady můžeme přetrhnout s ekologií a pak ti támhle průměrnej američan vyhodí tunu plastu ročně a přijde mu to normální ![]()
@Mango_Lassi píše:
Já jezdím na kole, auto nemáme. Co vy?
Máme 6 aut, z toho 2 závoďáky, 4 kola,motorku,odrážedla, koloběžky… Jsme úplně mega zabijáci planety
!
@Makca87 píše:
Máme 6 aut, z toho 2 závoďáky, 4 kola,motorku,odrážedla, koloběžky… Jsme úplně mega zabijáci planety!
Neboj se, chcipnem všichni. Lidstvo si zasloužilo vymrit.
@Mango_Lassi píše:
No jednou určitě umře každý
.
@Mango_Lassi píše:
Souhlas. Teď je jen otázka, zda to zvládneme sami, nebo bude muset přijít „zásah zhůry“
Osobně si vybírám milostrdenství typu meteorit. Ráda budu druhým dinosaurem
![]()
@Makca87 píše:
Nebo taky, choď všude pěškya vrať se ke starým kořenům, nebo třeba do jeskyně
.
Ale však jo. Kdyby byli politici co proto, tak už by to začali řešit pořádně, ať se to konečně hne k lepšímu. Já bych byla jedině pro nějaké větší změny.
@unuděná píše:
Souhlas. Teď je jen otázka, zda to zvládneme sami, nebo bude muset přijít „zásah zhůry“Osobně si vybírám milostrdenství typu meteorit. Ráda budu druhým dinosaurem
![]()
Jenže do té doby, se přesuneme na jinou planetu, třeba na Mars a to už nám bude úplně jedno, že planeta Země bude zničena
. Budeme migrovat všichni
.
@unuděná Noo řekla sem mu, že si holt budu muset najít někoho, kdo mi udělá druhé dítě, že nechci jedináčka ![]()
A to si piš, že ho zapojim. Teď mi nepomáhá s ničím, nehlídá, doma nic neudělá, tak mu to začne až budu chodit do práce
![]()
@unuděná píše:
Souhlas. Teď je jen otázka, zda to zvládneme sami, nebo bude muset přijít „zásah zhůry“Osobně si vybírám milostrdenství typu meteorit. Ráda budu druhým dinosaurem
![]()
Anebo číňani vyvinou geneticky upraveného člověka, co bude schopen přežít v extrémních podmínkách typu atomova zima, při vysoké radiaci a málem množství kyslíku
Příspěvek upraven 20.03.19 v 08:43
@Makca87 Možná právě proto. Od loňska si našel koníček, velice nákladný, že si hrozně plní sny z mládí, tak my dva jsme šli hrozně stranou a věnuje se jen závodění. Asi se prostě nechce dělit. Že nás prý nebude živit no… Však boží mlýny melou ![]()