Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.3.19 17:50
@Anonymní píše:
Když už mám jedno dítě, uživým i druhé a vlastně můžu mít i třetí jelikož vše podědí. A čtvrté bude úplně zadarmo. 😁 😁Hlavně aby se moc dobře neučily a nechtěly hrát tenis nebo hokej 😁Potom tu vznikají ty diskuze kde brát a nekrást. Jak ušetřit za jídlo, jak uživit rodinu s 500 Kč na týden, jakou půjčku si vzít na vánoce nebo jak vysvětlit dítěti že nemáme peníze jako jejich kamarádi a nemůžou mít to co ony. Každé dítě je jen jedno a tím že si pořídím druhé tak nemá nárok na vše nové a pěkné jako první? Nechci dělat to co mí rodiče.
Řeknu ti jiný příklad. Moje sestřenice, která má čtyři děti, jim taky nedopřávala první poslední. Klidně je nechala běhat v poděděném oblečení. Argument, že kamarádi mají mobily a tablety nebo kdoví co, ji nezajímal. Dětem vždy vysvětlovala, že jim to nekoupí ne proto, že by na to neměli, ale proto, že chtějí s tatínkem, až budou jednou odcházet z domova, aby nešlo s holýma rukama. A ejhle. Nejstarší dcera, když čekala miminko, dostala od nich s manželem být, jednomu z prostředních synů zaplatili komplet nábytek a zařízení do bytu, co si vzal na hypotéku, dalšímu pomohli s financováním rekonstrukce podkroví u babičky. Poslední ještě nebyl na řadě ale určitě ho neošidí. Takže diskuse, že není na jídlo pro rodinu svědčí často spíš o tom, že ti lide neumí hospodařit a je to i o prioritách. Ono totiž taky platí, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody
  • Citovat
  • Upravit
25111
19.3.19 17:54
@jege píše:
A protože se nechci omezovat, stejně jako nechci, aby se jakkoliv omezovalo moje jediné dítě, ale současně uvnitř cítím, že je to asi sobecké a konzumní, tudíž si to nedokážu omluvit ani sama před sebou, nemluvě o veřejné diskuzi, tak jsem proto raději anonymní! :mrgreen:

Ty to asi schytáš. Všichni se určitě budou dušovat, že to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 18:03

No nevím jestli to je o hospodaření. Když tu v některých diskuzí píšou že jim po zaplacení zbydou 3 tisíce na měsíc na jídlo. Ale stejně by nejraději měli ještě jedno mimčo. S tím by uměl hospodařit málokdo. Je strašně krásné když se rodiče postarají o budoucnost svých dětí jak píšete byt, pomoc s hypotékou. Ale kdo na to se 4 dětmi má? Samozřejmě jsou výjimky. Mí rodiče pracovali celý život ale bohužel nic takové očekávat nemůžu protože jsme byly 3 děti a neušetřili na to, což jim určitě za vinu nedávám ale chtěla bych já dopřát to co jsem mít nemohla. Toť vše. A bohužel pokud v této době nemá v určitém věku dítě mobil je považován mezi dětmi za outsidra a děti umí být velmi zlý. Taky jsem neměla vše co ostatní a pamatuji si to doposud.

• Citovat
  • Upravit
36055
19.3.19 18:19
@Anonymní píše:
Anonymní sem proto že každému může být fuk kdo jsem. Sobecká si nepřijdu a každý má nárok na svůj názor.

Takže můžem být anonymní všichni a bude tady milion různých kytiček. Kdo Ti brání si zvolit neutrální nick? Sobecká si nepřijdeš a svůj názor tu hrdě odprezentuješ, ale pro jistotu anonymně … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36055
19.3.19 18:20
@MartinaIrena píše:
Ty to asi schytáš. Všichni se určitě budou dušovat, že to tak není.

JJ, ale zase jenom anonymně … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36055
19.3.19 18:29
@Anonymní píše:
Mí rodiče pracovali celý život ale bohužel nic takové očekávat nemůžu protože jsme byly 3 děti a neušetřili na to, což jim určitě za vinu nedávám ale chtěla bych já dopřát to co jsem mít nemohla.

Tak pokud nejsi prvorozená, tak se stejnou logikou bys od rodičů nedostala ani život! Co by sis raději přála, pokud by sis před narozením mohla vybrat - život bez pomoci s hypotékou nebo raději nic? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 20:08

Nejsem prvorozena :D A kdyby mi rodiče měli jedinačka tak se to ani nedozvím jelikož bych tu nebyla. A proč by tu nemohlo být milion kytiček? Mně je jedno jestli si čtu příspěvek od Petry nebo Lucky nebo kopretiny 😁Důležitý je obsah zprávy a možnost vložit svůj názor.

• Citovat
  • Upravit
36055
19.3.19 20:32
@Anonymní píše:
Nejsem prvorozena :D A kdyby mi rodiče měli jedinačka tak se to ani nedozvím jelikož bych tu nebyla. A proč by tu nemohlo být milion kytiček? Mně je jedno jestli si čtu příspěvek od Petry nebo Lucky nebo kopretiny 😁Důležitý je obsah zprávy a možnost vložit svůj názor.

Myslíš svůj anonymní názor? :mrgreen:

Takže když Ti rodiče nepomohou s hypotékou a/nebo nemohli Ti dát vše, co chceš dát Ty svému dítěti, tak bys raději vůbec nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 05:32

To už se tu filozofuje. Jsem na světě ráda ale kdyby se rodiče rozhodli pro jedno asi bych to nevěděla :lol: Tak budeme každý rodit do vyčerpání těla aby náhodou jedno s těch dětí co jsem mohla mít a neměla z důvodu svých možností a pohodlnosti nepřišlo v niveč. :mrgreen: To se pak nebudeme muset bát přistěhovalců, jelikož tu pro ně nebude místo. A já budu zápasit s 1000 Kč na týden a přemýšlet co uvařit.

• Citovat
  • Upravit
245
20.3.19 06:27

Hm, tak já jsem ze tří dětí nejmladší a rodiče museli samozřejmě počítat, ale ničím jsme nestradali. Ale bylo to proste o prioritách, nekoupili nám každou blbost, na kterou jsme ukázali, ale na kroužky (i drahé) a prázdniny bylo vždycky (ale nejelo se stylem - u moře musíme být každý rok). Za to všem nám vyznamne pomohli s bydlením, podpořili ve VŠ i v zahraničních stážích a teď pomáhají s logistikou dětí.

Horší je to s naší rodinou, taky máme tři a když vidím, kolik utratime, tak se mi protaci panenky. Podle mne je to tím, že všichni teď musí mít všechno a hned a v nejlepší kvalitě. Každý rok se musí k moři a aby náhodou někdo nebyl frustrovaný, že má sourozence. :roll: S rozpočtem problémy nemáme, ale je mi líto těch peněz, mohly by jít na šetření. A přijde mi, že to není výchovné, snažím se teď brzdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.3.19 07:59

Všechno je to o prioritách a výchově. Všichni jedináčci nemají od narození všechno a všichni nejsou rozmazlení ;) .

• Citovat
  • Upravit
107
20.3.19 08:10

Já chtěla dvě děti, ale s věkovým rozestupem 3-4 roky. Synovi byli 3 v lednu, ideál teď počít, ale partner mi nakonec řekl, že chce abych šla do práce, že chce abych vydělávala (a to on vydělává hodně, peněz máme dost) a neválela se doma další 4 roky s dítětem. Dost mi zklamal a musím říct, že se i změnilo něco v našem vztahu. Takže mam jedno vlastně proto, že musím. Ale beru na tom teď ty pozitiva, můžu mu dát vše co bude potřebovat, né co bude chtít ovšem, dovolené výlety atp. jsou též jednodušší s jedním dítětem, hlídání, vše. Vždy hledám na tom špatném (že budu mít jen jedno dítě) pouze pozitiva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.3.19 08:13

@Makca87 Přesně tak. A zároveň všechny rodiny s více dětmi nedřou bídu s nouzí 8)

Ale je fakt, že co tak vidím, tak většinou ti, co mají jen jedno dítě z důvodu, aby mu mohli dopřát vše, si žijí poměrně velmi nadstandartně a trocha „uskromnění“ by jim příliš neuškodila. A naopak ti, kteří horko těžko platí nájmy a školní výlohy, mívají dětí povícero.. Kdo je štastnější těžko hodnotit ;) Já osobně hledám v životě rovnováhu a jistou zlatou střední cestu a jsem moc ráda, že žijeme ve svobodné zemi, kde skutečně každý svého štěstí strůjcem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.3.19 08:14

@Russell ty jo, to je od něj podpásovka. Ale toto je od něj srabáctví a sobeckost :? , kor když je bohatý.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
20.3.19 08:16
@jege píše:
Tak pokud nejsi prvorozená, tak se stejnou logikou bys od rodičů nedostala ani život! Co by sis raději přála, pokud by sis před narozením mohla vybrat - život bez pomoci s hypotékou nebo raději nic? :think:

A co je na tom? Nedostala by život - nevěděla by, že nějaký život vůbec je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML