Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Makca87 píše:
Tak né každý má šílené dítě, nebo řvoucí mimino. Já si dovolené s dětmi užívám v každém období, nikdy to nebylo peklo.
Jenže ono jde o typ dovolené. Teď jezdíme už poměrně dost náročné poznávačky, cyklodovolené na těžko. To si s malým dítětem nedovedu představit, byť by bylo sebehodnější. Nejsem si jistá, že by kluk ocenil, že by o tohle přišel ![]()
@lucenka píše:
Jenže ono jde o typ dovolené. Teď jezdíme už poměrně dost náročné poznávačky, cyklodovolené na těžko. To si s malým dítětem nedovedu představit, byť by bylo sebehodnější. Nejsem si jistá, že by kluk ocenil, že by o tohle přišel
To já bych si dovedla představit úplně v pohodě a nikdo by o nic nepřicházel
.
@Makca87 píše:
@belladonna @lucenka a jako vy chcete být milionáři? je rozdíl bohatý a bohatý. Někdo má normální plat a může si dovolit, co chce. Když nemůžete zaplatit dvěma, třeba dětem tábor, změňte práci, kde budete mít víc peněz, ať ji změní manžel a nesedí doma na gauči… všechno se dá, jen to nechce mít výmluvy. To je to stejné, jako, když někdo řekne, že je tlustý, ale zhubnout mu nejde.
To je prostě kravina. Jsem zdravotní sestra, plat mám pevně daný a nějak nevím, kde mám vydělat dalších třeba 20 000. U nás na venkově vlastně ani 10 na víc k plnému úvazku. Každý bohatý být nemůže a každá lépe placenou práci taky nesežene se svým vzděláním. Nebo moje kamarádka, co nemá dokončené ani učiliště, nedovedu si představit, kdo by ji zaměstnal, aby si nějak výrazně polepšila. Na studování nemá kapacitu, každý na větší výdělek prostě nemá.
@Makca87 Je, to já neříkám,sama mám děti moc hodné,ale i když oni to třeba zvládnou, tak pro rodiče je to obrovský záhul a už bych to dovolenou nenazývala a to samé pro ten zbytek"výpravy" , protože i když jsou děti zlaté , tak se jim ten plán přizpůsobit prostě chce nechce alespoň trochu musí, rozhodně při takto akčních dovolenkách o kterých píše @lucenka . O válení u moře a procházkách po kolonádě nemluvím.
@Makca87 píše:
A nevím jak vy, ale já se rozhodla pro děti úplně z jiného důvodu, než abych počítala, kolik mě budou v budoucnosti stát.
To jsme dvě.
@belladonna Tobě nezvedali plat za posledních třeba 5 let? Mám v rodině 4 zdravotníky a všem jo + za odsloužená léta, atd. A to bydlíme na vesnici. Zdravotní sestry se opravdu nemají špatně! Můj přítel nemá maturitu a má o polovinu více peněz jak já. Taky to není jen o vzdělání, když má v dnešní době každý druhý titul Bc. , Ing., Mgr., Dis. …
@Makca87 píše:
To já bych si dovedla představit úplně v pohodě a nikdo by o nic nepřicházel.
Takže si dovedeš představit, že povezeš téměř 400 km cyklovozík s miminem, k tomu stan, spacáky, obleceni a bude spát pod stanem třeba ve 3°? Já si tedy nedovedu představit, kam bych to dala a jak bych to utáhla.
30 hodin ve vlaku si taky nedovedu představit. Stejně tak ani poznávací dovolený, kde se většinou na jednom místě zdrzime 2 noci a přesouváme se dál.
@lucenka píše:
Takže si dovedeš představit, že povezeš téměř 400 km cyklovozík s miminem, k tomu stan, spacáky, obleceni a bude spát pod stanem třeba ve 3°? Já si tedy nedovedu představit, kam bych to dala a jak bych to utáhla.
30 hodin ve vlaku si taky nedovedu představit. Stejně tak ani poznávací dovolený, kde se většinou na jednom místě zdrzime 2 noci a přesouváme se dál.
Měsíční mimino ne, ale třeba roční klidně. Ale jestli ti dělá problém, být třebas rok méně aktivní, zatímco syn s manželem by si jeli po svém…
. Nebo nemáš manžela? Kamarády, co jezdí s Vámi?
@lucenka 30 hodin ve vlaku mimino ani nepozná
, vždyť skoro pořád spí, ne?
@Makca87 píše:
Měsíční mimino ne, ale třeba roční klidně. Ale jestli ti dělá problém, být třebas rok méně aktivní, zatímco syn s manželem by si jeli po svém…. Nebo nemáš manžela? Kamarády, co jezdí s Vámi?
Chlapa třeba ta cyklodovolená nebaví. Stačilo mu to jednou. A tedy fakt bych tě chtěla vidět, jak bys zvládla vézt cyklo vozík s dítětem, které by bylo obložené věcmi
radši si nechci představit ti váhu. Vloni jsem vozila kolem 20 kg náklad a bylo to hodně znát, víc bych asi nedala.
@Makca87 píše:
@belladonna Tobě nezvedali plat za posledních třeba 5 let? Mám v rodině 4 zdravotníky a všem jo + za odsloužená léta, atd. A to bydlíme na vesnici. Zdravotní sestry se opravdu nemají špatně! Můj přítel nemá maturitu a má o polovinu více peněz jak já. Taky to není jen o vzdělání, když má v dnešní době každý druhý titul Bc. , Ing., Mgr., Dis. …
Píšeš přeci o něčem jiném. Psala jsi:„A když mi nevyhovují peníze, tak se začnu ohánět, ne? … v dnešní době, si i tu práci může každý vybrat jakou chce“.
A na to jsem reagovala, že ne, každý si nemůže vybrat, jakou práci chce, viz moje kamarádka a viz já. Má to strop. Já neovlivním, jestli mi vláda zvýší plat, či ne, to je úplně jiná diskuze, přece. Psala jsi, že to můžeme my ovlivnit, každý. Tak já píšu, že každý rozhodně ne. U nás je jedna nemocnice, kde jsem zaměstnaná a další místa jsou už jen v sociální sféře či pod doktorem, kde je výdělek o dost nižší, takže já bych si opravdu sama od sebe polepšit nemohla, nebo mě nic rozumného nenapadá. A moje nedovzdělaná kamarádka, bohužel taky ne, a takových ženských je..