Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
22.3.19 06:57

@lucenka Nevim,jestli se nechapeme,nebo me chapat nechces.Ten zivotni standart,jak zminujes,jsi ho naucila ty..a stejne tak verim,ze bys ho dokazala naucit se na rok,dva uskromnit kvuli sourozenci.A mohlo by mu to dat mnohem vic,nez zmeskana cyklodovolena v Alpach na tezko.Tak byste jeli na lehko a mimino vozili ve vozicku :nevim: Takze myslim,ze to proste neni o tvem soucasnem diteti (to jsou ty vymluvy,jak tu padlo),ale o tobe a manzelovi.Rozhodne te nepresvedcuju k porizeni dalsiho ditete,ono by vlastne bylo chudak,protoze byste ho dost mozna vnimali jako prekazku vasi zabave,jen rikam,ze tohle jsou presnety ty argumenty,ktere mohou okoli popudit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.19 09:25
@Makca87 píše:
@lucenka ze všeho děláš velký problém a to je ten tvůj zakopaný pes :mavam: .

Já se bavím… Lucenka, která se přiříti do každé diskuze, kde někdo zmíní, že s dětmi už není cestování jak bylo za mlada bez dětí, aby se do krve hádala, že to není pravda. Ta stejná Lucenka opravdu teď uznává, že mít malé děti opravdu znamená překážku v cestování 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.3.19 09:46

Já se teda nestačím divit, jak se tahle diskuse zase zvrhla :nevim: Zakladatelka se ptala na důvody, proč mají lidi jedno dítě. A ejhle, o třicet stran dále už jsou z důvodů výmluvy a zase to tu ve finále vyznívá tak, že prostě mít plánovaně jedináčka je něco špatnýho. A pak se divte, že tu dost žen píše anonymmně, když chtěj být upřímný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.3.19 09:50
@Bubla_Bučková píše:
Já se bavím… Lucenka, která se přiříti do každé diskuze, kde někdo zmíní, že s dětmi už není cestování jak bylo za mlada bez dětí, aby se do krve hádala, že to není pravda. Ta stejná Lucenka opravdu teď uznává, že mít malé děti opravdu znamená překážku v cestování 8o :lol:

Překrucuješ. Nikde tady nepíšu, že se s dítětem nedá cestovat. S dítětem cestujeme víc než před tím, než se narodil. Ale když byl mrňavý, tak jsme se mu trochu přizpůsobovali.

• Citovat
  • Upravit
155
22.3.19 09:54

S mužem jsme jeli 5let na ostro, než se zadarilo. Teď se snažíme 6 let a nejde to, navíc mě bude letos 41,takže už s tím nepočítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.19 09:55
@krtek93 píše:
Já se teda nestačím divit, jak se tahle diskuse zase zvrhla :nevim: Zakladatelka se ptala na důvody, proč mají lidi jedno dítě. A ejhle, o třicet stran dále už jsou z důvodů výmluvy a zase to tu ve finále vyznívá tak, že prostě mít plánovaně jedináčka je něco špatnýho. A pak se divte, že tu dost žen píše anonymmně, když chtěj být upřímný :roll:

Asi tak a prej sobec ještě jsem… Líná, pohodlná, mamonska mrcha jsem a dítěti bez sourozence zkazím život :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.3.19 09:56

Jinak svoje důvody jsem tu psala už anonymně. A mohla bych vypsat znovu a zcela konkrétní věci - a na většinu z nich by se mi dostalo odpovědi ve stylu „všechno jde, když se chce“. A víte co? Já prostě nechci. Ve finále mi z toho vychází, že ty důvody pro jedno dítě jsou v podstatě jen dva - „nemůžu“ (ze zdravotních důvodů - to je ještě zcela legitimní a „omluvitelné“) a „nechci“ - a to je teda strašnej průser, jak si tohle někdo může dovolit rozhodovat se podle sebe, takový sobectví :zed: 8) A proto tyhle debaty většinou zcela postrádaj smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.3.19 09:56
@Bubla_Bučková píše:
Asi tak a prej sobec ještě jsem… Líná, pohodlná, mamonska mrcha jsem a dítěti bez sourozence zkazím život :nevim:

I já :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
22.3.19 09:57
@krtek93 píše:
Jinak svoje důvody jsem tu psala už anonymně. A mohla bych vypsat znovu a zcela konkrétní věci - a na většinu z nich by se mi dostalo odpovědi ve stylu „všechno jde, když se chce“. A víte co? Já prostě nechci. Ve finále mi z toho vychází, že ty důvody pro jedno dítě jsou v podstatě jen dva - „nemůžu“ (ze zdravotních důvodů - to je ještě zcela legitimní a „omluvitelné“) a „nechci“ - a to je teda strašnej průser, jak si tohle někdo může dovolit rozhodovat se podle sebe, takový sobectví :zed: 8) A proto tyhle debaty většinou zcela postrádaj smysl.
:palec: bohužel na nemůžu existuje odpověď „adopce“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.3.19 10:01
@Makca87 píše:
@lucenka 30 hodin ve vlaku mimino ani nepozná ;) , vždyť skoro pořád spí, ne?

Jé, tohle pobavilo, díky :mrgreen: Spacím vlakem jsem nejela, stačila hodina a půl v letadle s rok a půl starým batoletem, myslim, že spolucestující vzpomínají dodnes (a ne zrovna v dobrém 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.3.19 10:17
@unuděná píše:
@lucenka Nevim,jestli se nechapeme,nebo me chapat nechces.Ten zivotni standart,jak zminujes,jsi ho naucila ty..a stejne tak verim,ze bys ho dokazala naucit se na rok,dva uskromnit kvuli sourozenci.A mohlo by mu to dat mnohem vic,nez zmeskana cyklodovolena v Alpach na tezko.Tak byste jeli na lehko a mimino vozili ve vozicku :nevim: Takze myslim,ze to proste neni o tvem soucasnem diteti (to jsou ty vymluvy,jak tu padlo),ale o tobe a manzelovi.Rozhodne te nepresvedcuju k porizeni dalsiho ditete,ono by vlastne bylo chudak,protoze byste ho dost mozna vnimali jako prekazku vasi zabave,jen rikam,ze tohle jsou presnety ty argumenty,ktere mohou okoli popudit ;)

Hurá, konečně něco rozumnýho a k věci. Jo, takhle přesně to je. Dokážu vychrlit x důvodů, proč bych druhým dítětem vlastně „ublížila“ tomu prvnímu (a bylo to to první „proti“, co mě napadalo, když jsem o druhým čistě teoreticky uvažovala). A taky jsme to tak vnímala. A až postupně jsem si tak nějak musela přiznat, že prostě druhý dítě nechci. I třeba kvůli tomu, že nesnesu pomyšlení, že bych jim oběma (třem, čtyřem… deseti :mrgreen: ) možná nemohla dopřát to, co můžu jednomu (ty děti by se s tím nejspíš srovnaly líp než já). Ale vadí mi ta nálepka „sobce“ (pohodlnýho, línýho, co radši peníze než děti… stačí si tu počíst, čouhá to tu mezi řádky docela pěkně ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
22.3.19 11:08
@krtek93 píše:
Hurá, konečně něco rozumnýho a k věci. Jo, takhle přesně to je. Dokážu vychrlit x důvodů, proč bych druhým dítětem vlastně „ublížila“ tomu prvnímu (a bylo to to první „proti“, co mě napadalo, když jsem o druhým čistě teoreticky uvažovala). A taky jsme to tak vnímala. A až postupně jsem si tak nějak musela přiznat, že prostě druhý dítě nechci. I třeba kvůli tomu, že nesnesu pomyšlení, že bych jim oběma (třem, čtyřem… deseti :mrgreen: ) možná nemohla dopřát to, co můžu jednomu (ty děti by se s tím nejspíš srovnaly líp než já). Ale vadí mi ta nálepka „sobce“ (pohodlnýho, línýho, co radši peníze než děti… stačí si tu počíst, čouhá to tu mezi řádky docela pěkně ;) )
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
22.3.19 17:56
@Bubla_Bučková píše:
Asi tak a prej sobec ještě jsem… Líná, pohodlná, mamonska mrcha jsem a dítěti bez sourozence zkazím život :nevim:

Stejně tak my, co máme více dětí, jsme vlastně chudáci, protože se vlastně ve všem omezujeme a nedopřejeme svým dětem to nej ;) :D .

• Citovat
  • Upravit
26747
22.3.19 18:09
@Makca87 píše:
Stejně tak my, co máme více dětí, jsme vlastně chudáci, protože se vlastně ve všem omezujeme a nedopřejeme svým dětem to nej ;) :D .

Ještě jednou a pomalu… Tak je to u mě doma. Někdo zvládne 5 děti a bez problémů, někdo uživi a nebo prostě chce pouze jedno. Paní se ptala na názory s jedináčky, nevím, proč jste sem přišli kopat za „velké“ rodiny a začít napadat, že neudržíme korunu, jsme pohodlný, trestame doživotně to dítě atd. Založte si diskuzi Proč je super mít více dětí a tam se placejte po ramenou a litujte jedináčky a nechoďte do diskuze o tom, jaké je to mít jedináčka, cpát matkám, že dělají životní chybu. Ano, začala to „vaše“ strana s tím, proč některé píšou anonymně a už se to vezlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.3.19 18:11

Necetla jsem diskuzi. Mam jedno dite, protoze vic bych psychicky nezvladla. A jeste k tomu chci mit pohodu, cas na sebe a nejsem zrovna matersky typ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí