Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
21.3.19 18:00
@Makca87 píše:
@lucenka když byl tvůj syn mladší, to jsi s ním nikam nejezdila? Do doby, než začal v 6-ti letech s tebou jezdit na motorce?

Jezdila. A cestování bylo právě relativně přizpůsobené jeho věku. Proto píšu, že by nás teď další dítě omezovalo. Museli bychom se vzdát toho, na co jsme teď zvyklí a co nás baví.

• Citovat
  • Upravit
31705
21.3.19 18:01
@lucenka píše:
S průvodcem se vzdálenější přírody nebojím. Ale sama bych si na některý místa netroufla. Stačilo mi, když v jedný etnický vesnici (kam se dalo dostat na motorce, kole a asi by to šlo i pěšky), cca 1.5 metru od mě spadl nějaký druh kobry :mrgreen:
Ááááááááááá, fuj, nesnáším hady, tím spíš velké a 1,5m ode mě :mrgreen: ale jakoby v těhle destinacích není problém potkat ani obřího varana a tomu je fakt jedno jestli je dítě 2 leté nebo 6 leté nebo je to dospělý měřící metr šedesát :lol: my většinou právě lezeme kam to jen jde bez průvodce, ale už mi taky došlo, že jsou místa, kde to není úplně ideálka :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 18:05
@Nimie píše: Ááááááááááá, fuj, nesnáším hady, tím spíš velké a 1,5m ode mě :mrgreen: ale jakoby v těhle destinacích není problém potkat ani obřího varana a tomu je fakt jedno jestli je dítě 2 leté nebo 6 leté nebo je to dospělý měřící metr šedesát :lol: my většinou lezeme kam to jen jde bez průvodce, ale už mi taky došlo, že jsou místa, kde to není úplně ideálka :lol: :lol:

Tady varani snad nejsou. Jediný problém jsou ti jedovatí hadi a pak potulní psi a v některých místech ještě zbytky munice. Ale hlavně nic mimo super turistický místa není značený a ani ty cesty nebo zajímavosti nejsou někde v mapách :zed:
Jinak já hady miluju. Když vím, že není jedovatý a nebo pak na talíři :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Makca87
21.3.19 18:09
@lucenka píše:
Jezdila. A cestování bylo právě relativně přizpůsobené jeho věku. Proto píšu, že by nás teď další dítě omezovalo. Museli bychom se vzdát toho, na co jsme teď zvyklí a co nás baví.

Takže jste se přizpůsobovali a nevadilo Vám to ;) . To budete dělat totiž celý život, s jedním, nebo třemi dětmi ;) .

• Citovat
  • Upravit
31705
21.3.19 18:14
@lucenka píše:
Tady varani snad nejsou. Jediný problém jsou ti jedovatí hadi a pak potulní psi a v některých místech ještě zbytky munice. Ale hlavně nic mimo super turistický místa není značený a ani ty cesty nebo zajímavosti nejsou někde v mapách :zed:
Jinak já hady miluju. Když vím, že není jedovatý a nebo pak na talíři :mrgreen:
:mrgreen: tak to máš ještě dobrý, mě vadí hmyz a hadi… ten varan je paradoxně ještě docela vítaný živočich :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.19 18:36

@lucenka Ja si take myslim,ze argumentujes presne tak,jak spousta lidi negativne vnima matky s jedinackem.Nemohla bych na narocnou dovolenou na kole/lodi/motorce ablabla,nesmysl.Mas-li Instagram,doporucuju sledovat Theexpeditioners ;) Nechci slevovat ze svych naroku a standardu (coz jsou dovolene,drahe krouzky atd).Myslim,ze by stacilo priznat si,ze dite nechces z pohodlnosti ;) A to by tu vsichni pochopili snaz.

Jinak ja te chapu uplne,taky proto jsme si druhe poridili s ani ne 3letym odstupem a zabrzdilo nas to v aktivitach maximalne na 4 roky celkove.Ted uz zvladame ty cyklodovolene vsichni ctyri a je to bozi.

Argument,ze syn by byl otraveny z dovolene s miminem?myslim,ze nebyl,pokud bys mu to nepodsouvala ;) Stejne tak by ho mohl zacit bavit jiny sporta nez tenis,kdybys ho dokazala spravne namotivovat,coz je ale v podvedomi proti tvemu presvedceni,takze to logicky nejde ;) Deti jsou na rodice (a jejich nalady) velmi uzce napojeny jeste v pomerne pozdnim veku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.19 19:04
@unuděná píše:
@lucenka Ja si take myslim,ze argumentujes presne tak,jak spousta lidi negativne vnima matky s jedinackem.Nemohla bych na narocnou dovolenou na kole/lodi/motorce ablabla,nesmysl.Mas-li Instagram,doporucuju sledovat Theexpeditioners ;) Nechci slevovat ze svych naroku a standardu (coz jsou dovolene,drahe krouzky atd).Myslim,ze by stacilo priznat si,ze dite nechces z pohodlnosti ;) A to by tu vsichni pochopili snaz.

Jinak ja te chapu uplne,taky proto jsme si druhe poridili s ani ne 3letym odstupem a zabrzdilo nas to v aktivitach maximalne na 4 roky celkove.Ted uz zvladame ty cyklodovolene vsichni ctyri a je to bozi.

Argument,ze syn by byl otraveny z dovolene s miminem?myslim,ze nebyl,pokud bys mu to nepodsouvala ;) Stejne tak by ho mohl zacit bavit jiny sporta nez tenis,kdybys ho dokazala spravne namotivovat,coz je ale v podvedomi proti tvemu presvedceni,takze to logicky nejde ;) Deti jsou na rodice (a jejich nalady) velmi uzce napojeny jeste v pomerne pozdnim veku ;)

Jsi úplně mimo. Klukovi nic nepodsouvám. A tedy hned od začátku jsem psala, že máme jedno dítě, protože s dalším bychom se museli omezovat. A instagram nemám.
A to s tím motivováním myslíš jako vtip? Už jsem to tu psala, že sem si pro něj vysnila fotbal, motivovala ho a nic. Nebudu ho lámat přes koleno jen proto, že bych pro něj chtěla levnější kroužek. Pro mě je totiž důležité, že může dělat to co ho baví.

• Citovat
  • Upravit
6445
21.3.19 19:21

Mam kluky po 6ti letech a na ty 4 roky nas to proste v cestovani a ruznych aktivitach zabrzdilo, nebudu rikat ze ne. Chtela jsem je mit driv po sobe, ale vyslo to takto, jsem rada ze je mam a vim ze do tretiho bych nesla a chapu a respektuju, ze nekdo ma stejny pocit uz po to prvnim. K poradnemu cestovani jsme se vratili az kdyz byly malemu 4 a vetsimu 10 a i tak to bylo a je dodneska o rade kompromisu. S miminem nebo batoletem jsem si troufla max autem do Italie nebo do Svycarska do hor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
21.3.19 19:30
@Makca87 píše:
@lucenka píše:
Jezdila. A cestování bylo právě relativně přizpůsobené jeho věku. Proto píšu, že by nás teď další dítě omezovalo. Museli bychom se vzdát toho, na co jsme teď zvyklí a co nás baví.
Takže jste se přizpůsobovali a nevadilo Vám to ;) . To budete dělat totiž celý život, s jedním, nebo třemi dětmi ;) .

Ale ona NECHCE tři děti a o tom to je. Nechápu co řešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.19 19:46

@lucenka Myslim,ze nejsem.Vsechny tve komentare jsem cetla a na spoustu z nich reagovala.Myslim,ze svym pristupem „nebudu dite omezovat v tom,co chce delat a co ho bavi“ mu prave podsouvas ten svuj nahled.Tve nazory bere za sve.Kdybys ho rozvijela doma za pomoci cteni,povidani,dokumentu; na dovolenych po CR v pomalejsim tempu…,tak by urcite nebyl nestastnej ze „zabrzdeni“ na rok,dva kvuli miminu.Ale to bys predne ty musela byt presvedcena,ze to tak chces-a to nejsi. mimino by bylo vetrelec,ktery neco sebere velkemu brachovi a nic mu neda :nevim: Takze neni co resit.jen si tak rikam,proc mas takovou potrebu obhajovat sve rozhodnuti a svuj zpusob zivota,ze jsi tu „prevzala“ diskuzi na polovine stranek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
21.3.19 20:38
@Anna766 píše:
Ale ona NECHCE tři děti a o tom to je. Nechápu co řešíte.

Chtějí dokázat, že je sobecká a proto má jem jedno dítě…Evidentně se kvalita chatakteru ženy odvíjí od počtu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
21.3.19 23:20
@ivašot. píše:
Chtějí dokázat, že je sobecká a proto má jem jedno dítě…Evidentně se kvalita chatakteru ženy odvíjí od počtu dětí.

Sama mám děti dvě a chtěla jsem tři, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty dvě jsem šťastná moc. Ale proč někoho tak dráždí že jiná/ý má děti pět, čtyři nebo jedno? Mě to netankuje, já jim je neživím.Dcera má dítě jedno a další neplánuje. Doslova se vyjádřila že se nechce vdávat a ani mít další dítě. Sama jí to nevymlouvám, je to její život, její věc. Ale každou chvíli ji někdo přesvědčuje o tom, jak jedno je málo, jak si to stejně rozmysli a kdesi cosi. Přitom oni se jí o ty možné budoucí děti starat nebudou přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6826
21.3.19 23:28
@Anna766 píše:
Sama mám děti dvě a chtěla jsem tři, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty dvě jsem šťastná moc. Ale proč někoho tak dráždí že jiná/ý má děti pět, čtyři nebo jedno? Mě to netankuje, já jim je neživím.Dcera má dítě jedno a další neplánuje. Doslova se vyjádřila že se nechce vdávat a ani mít další dítě. Sama jí to nevymlouvám, je to její život, její věc. Ale každou chvíli ji někdo přesvědčuje o tom, jak jedno je málo, jak si to stejně rozmysli a kdesi cosi. Přitom oni se jí o ty možné budoucí děti starat nebudou přece.

Asi tak, pěkně napsáno. Nemám ráda, když se někdo cizí, který nemá s tím nic společného plete do života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31705
21.3.19 23:29
@Anna766 píše:
Sama mám děti dvě a chtěla jsem tři, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty dvě jsem šťastná moc. Ale proč někoho tak dráždí že jiná/ý má děti pět, čtyři nebo jedno? Mě to netankuje, já jim je neživím.Dcera má dítě jedno a další neplánuje. Doslova se vyjádřila že se nechce vdávat a ani mít další dítě. Sama jí to nevymlouvám, je to její život, její věc. Ale každou chvíli ji někdo přesvědčuje o tom, jak jedno je málo, jak si to stejně rozmysli a kdesi cosi. Přitom oni se jí o ty možné budoucí děti starat nebudou přece.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.3.19 00:32
@unuděná píše:
@lucenka Myslim,ze nejsem.Vsechny tve komentare jsem cetla a na spoustu z nich reagovala.Myslim,ze svym pristupem „nebudu dite omezovat v tom,co chce delat a co ho bavi“ mu prave podsouvas ten svuj nahled.Tve nazory bere za sve.Kdybys ho rozvijela doma za pomoci cteni,povidani,dokumentu; na dovolenych po CR v pomalejsim tempu…,tak by urcite nebyl nestastnej ze „zabrzdeni“ na rok,dva kvuli miminu.Ale to bys predne ty musela byt presvedcena,ze to tak chces-a to nejsi. mimino by bylo vetrelec,ktery neco sebere velkemu brachovi a nic mu neda :nevim: Takze neni co resit.jen si tak rikam,proc mas takovou potrebu obhajovat sve rozhodnuti a svuj zpusob zivota,ze jsi tu „prevzala“ diskuzi na polovine stranek :think:

Ty děláš, jako bych mu doma nečetla, nepovídala si s ním, nejezdila po ČR.
Takže tím, že dítě rozvíjím a dopřávám mu zajímavé zážitky, o které on sám projeví zájem, tak mu podsouvám své myšlenky? 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML