Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:Ááááááááááá, fuj, nesnáším hady, tím spíš velké a 1,5m ode mě
S průvodcem se vzdálenější přírody nebojím. Ale sama bych si na některý místa netroufla. Stačilo mi, když v jedný etnický vesnici (kam se dalo dostat na motorce, kole a asi by to šlo i pěšky), cca 1.5 metru od mě spadl nějaký druh kobry
@Nimie píše: Ááááááááááá, fuj, nesnáším hady, tím spíš velké a 1,5m ode měale jakoby v těhle destinacích není problém potkat ani obřího varana a tomu je fakt jedno jestli je dítě 2 leté nebo 6 leté nebo je to dospělý měřící metr šedesát
my většinou lezeme kam to jen jde bez průvodce, ale už mi taky došlo, že jsou místa, kde to není úplně ideálka
![]()
Tady varani snad nejsou. Jediný problém jsou ti jedovatí hadi a pak potulní psi a v některých místech ještě zbytky munice. Ale hlavně nic mimo super turistický místa není značený a ani ty cesty nebo zajímavosti nejsou někde v mapách ![]()
Jinak já hady miluju. Když vím, že není jedovatý a nebo pak na talíři ![]()
Takže jste se přizpůsobovali a nevadilo Vám to
. To budete dělat totiž celý život, s jedním, nebo třemi dětmi
.
@lucenka píše:
Tady varani snad nejsou. Jediný problém jsou ti jedovatí hadi a pak potulní psi a v některých místech ještě zbytky munice. Ale hlavně nic mimo super turistický místa není značený a ani ty cesty nebo zajímavosti nejsou někde v mapách
Jinak já hady miluju. Když vím, že není jedovatý a nebo pak na talíři
@lucenka Ja si take myslim,ze argumentujes presne tak,jak spousta lidi negativne vnima matky s jedinackem.Nemohla bych na narocnou dovolenou na kole/lodi/motorce ablabla,nesmysl.Mas-li Instagram,doporucuju sledovat Theexpeditioners
Nechci slevovat ze svych naroku a standardu (coz jsou dovolene,drahe krouzky atd).Myslim,ze by stacilo priznat si,ze dite nechces z pohodlnosti
A to by tu vsichni pochopili snaz.
Jinak ja te chapu uplne,taky proto jsme si druhe poridili s ani ne 3letym odstupem a zabrzdilo nas to v aktivitach maximalne na 4 roky celkove.Ted uz zvladame ty cyklodovolene vsichni ctyri a je to bozi.
Argument,ze syn by byl otraveny z dovolene s miminem?myslim,ze nebyl,pokud bys mu to nepodsouvala
Stejne tak by ho mohl zacit bavit jiny sporta nez tenis,kdybys ho dokazala spravne namotivovat,coz je ale v podvedomi proti tvemu presvedceni,takze to logicky nejde
Deti jsou na rodice (a jejich nalady) velmi uzce napojeny jeste v pomerne pozdnim veku ![]()
@unuděná píše:
@lucenka Ja si take myslim,ze argumentujes presne tak,jak spousta lidi negativne vnima matky s jedinackem.Nemohla bych na narocnou dovolenou na kole/lodi/motorce ablabla,nesmysl.Mas-li Instagram,doporucuju sledovat TheexpeditionersNechci slevovat ze svych naroku a standardu (coz jsou dovolene,drahe krouzky atd).Myslim,ze by stacilo priznat si,ze dite nechces z pohodlnosti
A to by tu vsichni pochopili snaz.
Jinak ja te chapu uplne,taky proto jsme si druhe poridili s ani ne 3letym odstupem a zabrzdilo nas to v aktivitach maximalne na 4 roky celkove.Ted uz zvladame ty cyklodovolene vsichni ctyri a je to bozi.
Argument,ze syn by byl otraveny z dovolene s miminem?myslim,ze nebyl,pokud bys mu to nepodsouvalaStejne tak by ho mohl zacit bavit jiny sporta nez tenis,kdybys ho dokazala spravne namotivovat,coz je ale v podvedomi proti tvemu presvedceni,takze to logicky nejde
Deti jsou na rodice (a jejich nalady) velmi uzce napojeny jeste v pomerne pozdnim veku
Jsi úplně mimo. Klukovi nic nepodsouvám. A tedy hned od začátku jsem psala, že máme jedno dítě, protože s dalším bychom se museli omezovat. A instagram nemám.
A to s tím motivováním myslíš jako vtip? Už jsem to tu psala, že sem si pro něj vysnila fotbal, motivovala ho a nic. Nebudu ho lámat přes koleno jen proto, že bych pro něj chtěla levnější kroužek. Pro mě je totiž důležité, že může dělat to co ho baví.
Mam kluky po 6ti letech a na ty 4 roky nas to proste v cestovani a ruznych aktivitach zabrzdilo, nebudu rikat ze ne. Chtela jsem je mit driv po sobe, ale vyslo to takto, jsem rada ze je mam a vim ze do tretiho bych nesla a chapu a respektuju, ze nekdo ma stejny pocit uz po to prvnim. K poradnemu cestovani jsme se vratili az kdyz byly malemu 4 a vetsimu 10 a i tak to bylo a je dodneska o rade kompromisu. S miminem nebo batoletem jsem si troufla max autem do Italie nebo do Svycarska do hor.
@Makca87 píše:Takže jste se přizpůsobovali a nevadilo Vám to
@lucenka píše:
Jezdila. A cestování bylo právě relativně přizpůsobené jeho věku. Proto píšu, že by nás teď další dítě omezovalo. Museli bychom se vzdát toho, na co jsme teď zvyklí a co nás baví.
Ale ona NECHCE tři děti a o tom to je. Nechápu co řešíte.
@lucenka Myslim,ze nejsem.Vsechny tve komentare jsem cetla a na spoustu z nich reagovala.Myslim,ze svym pristupem „nebudu dite omezovat v tom,co chce delat a co ho bavi“ mu prave podsouvas ten svuj nahled.Tve nazory bere za sve.Kdybys ho rozvijela doma za pomoci cteni,povidani,dokumentu; na dovolenych po CR v pomalejsim tempu…,tak by urcite nebyl nestastnej ze „zabrzdeni“ na rok,dva kvuli miminu.Ale to bys predne ty musela byt presvedcena,ze to tak chces-a to nejsi. mimino by bylo vetrelec,ktery neco sebere velkemu brachovi a nic mu neda
Takze neni co resit.jen si tak rikam,proc mas takovou potrebu obhajovat sve rozhodnuti a svuj zpusob zivota,ze jsi tu „prevzala“ diskuzi na polovine stranek ![]()
@Anna766 píše:
Ale ona NECHCE tři děti a o tom to je. Nechápu co řešíte.
Chtějí dokázat, že je sobecká a proto má jem jedno dítě…Evidentně se kvalita chatakteru ženy odvíjí od počtu dětí.
@ivašot. píše:
Chtějí dokázat, že je sobecká a proto má jem jedno dítě…Evidentně se kvalita chatakteru ženy odvíjí od počtu dětí.
Sama mám děti dvě a chtěla jsem tři, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty dvě jsem šťastná moc. Ale proč někoho tak dráždí že jiná/ý má děti pět, čtyři nebo jedno? Mě to netankuje, já jim je neživím.Dcera má dítě jedno a další neplánuje. Doslova se vyjádřila že se nechce vdávat a ani mít další dítě. Sama jí to nevymlouvám, je to její život, její věc. Ale každou chvíli ji někdo přesvědčuje o tom, jak jedno je málo, jak si to stejně rozmysli a kdesi cosi. Přitom oni se jí o ty možné budoucí děti starat nebudou přece.
@Anna766 píše:
Sama mám děti dvě a chtěla jsem tři, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za ty dvě jsem šťastná moc. Ale proč někoho tak dráždí že jiná/ý má děti pět, čtyři nebo jedno? Mě to netankuje, já jim je neživím.Dcera má dítě jedno a další neplánuje. Doslova se vyjádřila že se nechce vdávat a ani mít další dítě. Sama jí to nevymlouvám, je to její život, její věc. Ale každou chvíli ji někdo přesvědčuje o tom, jak jedno je málo, jak si to stejně rozmysli a kdesi cosi. Přitom oni se jí o ty možné budoucí děti starat nebudou přece.
Asi tak, pěkně napsáno. Nemám ráda, když se někdo cizí, který nemá s tím nic společného plete do života
@Anna766 píše:
@unuděná píše:
@lucenka Myslim,ze nejsem.Vsechny tve komentare jsem cetla a na spoustu z nich reagovala.Myslim,ze svym pristupem „nebudu dite omezovat v tom,co chce delat a co ho bavi“ mu prave podsouvas ten svuj nahled.Tve nazory bere za sve.Kdybys ho rozvijela doma za pomoci cteni,povidani,dokumentu; na dovolenych po CR v pomalejsim tempu…,tak by urcite nebyl nestastnej ze „zabrzdeni“ na rok,dva kvuli miminu.Ale to bys predne ty musela byt presvedcena,ze to tak chces-a to nejsi. mimino by bylo vetrelec,ktery neco sebere velkemu brachovi a nic mu nedaTakze neni co resit.jen si tak rikam,proc mas takovou potrebu obhajovat sve rozhodnuti a svuj zpusob zivota,ze jsi tu „prevzala“ diskuzi na polovine stranek
Ty děláš, jako bych mu doma nečetla, nepovídala si s ním, nejezdila po ČR.
Takže tím, že dítě rozvíjím a dopřávám mu zajímavé zážitky, o které on sám projeví zájem, tak mu podsouvám své myšlenky? ![]()
Jezdila. A cestování bylo právě relativně přizpůsobené jeho věku. Proto píšu, že by nás teď další dítě omezovalo. Museli bychom se vzdát toho, na co jsme teď zvyklí a co nás baví.