Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
19.3.19 13:38
@unuděná píše:
Fakt jo? My taky platíme fočus čtvrtletně, ale je to dle čtvrtletí školních. Čili teď už máme zaplaceno 3× a ještě jednou do prázdnin nás to čeká ;)

jo tady ty kroužky máme po cca 3 kalendářních měsících. Koukám, že mám ještě štěstí :D A to jsem nadávala, že ty kroužky nejsou na pololetí.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.3.19 13:38
@lucenka píše:
a proto všichni hydrologové upozorňují, že je vody nedostatek. Jo záplavy každoročně jsou, protože půda je natolik suchá, že nedokáže tu vodu vstřebat. Ale to není známka toho, že by byl vody dostatek.

Každoročně upozňují :palec: . I když jedno léto nejsou třešně a druhé jich je takový nadbytek, že je lidí vyhazují po kilech , či nechají shnít.

• Citovat
  • Upravit
8288
19.3.19 13:45
@Makca87 píše:
Každoročně upozňují :palec: . I když jedno léto nejsou třešně a druhé jich je takový nadbytek, že je lidí vyhazují po kilech , či nechají shnít.

A už to ovlivňuje některé vesnice v ČR nyní, když jim vyschly studny, nemohli si napustit bazén a ještě jim jezdila cysterna s pitnou vodou, protože z kohoutku nic neteklo. Nejde před tím zavírat oči, když jsme to v ČR loni prožívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.3.19 13:49
@Makca87 píše:
Za chvíli to bude běžné, asi tak, jako má každý auto ;) . Kolik zemí..... To bylo vždycky, náš černý kontinent, jen se o tom tak nemluvilo, nebyly média ;)

Aspoň by se dělalo konečně něco užitečnějšího, než sponzorovat v cenách energií solární uhlobarony a zamořovat půdu roundupem kvůli řepkové biomase, jejíž výroba je asi 10× víc neekologická než výroba benzínu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.3.19 13:49

@lucenka takže je to 21 tisíc? :mrgreen: měla jsem pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.19 13:54

@Monchichik jj je to 21 tisíc. Ale ani tak mi to nepřijde jako malá částka za jeden kroužek pro jedno dítě. A to máme štěstí, že je trenér do toho zažraný a jednu hodinu týdně se dětem věnuje zdarma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.19 17:03

Když už mám jedno dítě, uživým i druhé a vlastně můžu mít i třetí jelikož vše podědí. A čtvrté bude úplně zadarmo. 😁 😁Hlavně aby se moc dobře neučily a nechtěly hrát tenis nebo hokej 😁Potom tu vznikají ty diskuze kde brát a nekrást. Jak ušetřit za jídlo, jak uživit rodinu s 500 Kč na týden, jakou půjčku si vzít na vánoce nebo jak vysvětlit dítěti že nemáme peníze jako jejich kamarádi a nemůžou mít to co ony. Každé dítě je jen jedno a tím že si pořídím druhé tak nemá nárok na vše nové a pěkné jako první? Nechci dělat to co mí rodiče.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.3.19 17:21
@Anonymní píše:
Když už mám jedno dítě, uživým i druhé a vlastně můžu mít i třetí jelikož vše podědí. A čtvrté bude úplně zadarmo. 😁 😁Hlavně aby se moc dobře neučily a nechtěly hrát tenis nebo hokej 😁Potom tu vznikají ty diskuze kde brát a nekrást. Jak ušetřit za jídlo, jak uživit rodinu s 500 Kč na týden, jakou půjčku si vzít na vánoce nebo jak vysvětlit dítěti že nemáme peníze jako jejich kamarádi a nemůžou mít to co ony. Každé dítě je jen jedno a tím že si pořídím druhé tak nemá nárok na vše nové a pěkné jako první? Nechci dělat to co mí rodiče.

Jedináček taky může dědit věci po starším bratranci ;) . Naopak mladší brácha asi nebude nosit šatičky a růžové bundy po starší sestře ;) .

• Citovat
  • Upravit
36025
19.3.19 17:27
@Anonymní píše:
Každé dítě je jen jedno a tím že si pořídím druhé tak nemá nárok na vše nové a pěkné jako první? Nechci dělat to co mí rodiče.

A protože se nechci omezovat, stejně jako nechci, aby se jakkoliv omezovalo moje jediné dítě, ale současně uvnitř cítím, že je to asi sobecké a konzumní, tudíž si to nedokážu omluvit ani sama před sebou, nemluvě o veřejné diskuzi, tak jsem proto raději anonymní! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 17:30

Já bych Teda oblečení po rodině nechtěla. Dítě jsem chtěla tak se o něj postarám. To mi připomíná mé dětství a to co mě trápilo jako malou. To pak můžu dostat ještě kočárek od tety, vaničku od ségry...... Nechápu. Chci si koupit vše dle svého vkusu a možností a za druhé je to pěkné chodit a nakupovat na mimčo.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.3.19 17:34
@Anonymní píše:
Já bych Teda oblečení po rodině nechtěla. Dítě jsem chtěla tak se o něj postarám. To mi připomíná mé dětství a to co mě trápilo jako malou. To pak můžu dostat ještě kočárek od tety, vaničku od ségry...... Nechápu. Chci si koupit vše dle svého vkusu a možností a za druhé je to pěkné chodit a nakupovat na mimčo.

Já třeba i prvorozené dceři kupovala věci z druhé ruky, nebo dědila po kamarádkách. Udělalo mi to stokrát větší radost, než dát za jednu kombinézu litr. To mimino to dvakrát obleče a vyroste z toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.19 17:38

Anonymní sem proto že každému může být fuk kdo jsem. Sobecká si nepřijdu a každý má nárok na svůj názor. Pokud tu mají 2 a více dětí a můžou jim vše dopřát nemám stim problém a fandím jim ale pokud se tu řeší že botičky dostane od starší ségry, tenis je moc drahý a další věci tak toto mi přijde sobecké udělat si děti na úkor jejich potřeb ale i koníčků. A mně je upřímně jedno jestli čtu příspěvek jako anonym nebo ne :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25111
19.3.19 17:38
@jege píše:
Právě že naopak, když je dělat budeme, tak se ten osud nenaplní nebo minimálně ne u naších dětí …

Já jsem asi fakt velká výjimka, ale cítím se být vlastencem a usiluji o to, aby Čechy patřily pořád Čechům. Nějak neumím mávnout rukou nad tím, že naši předci po staletí pokládali svoje životy za naši suverenitu v bojích proti Turkům a jiné verbeži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 17:40

To máte pravdu že z toho rychle vyroste. Ale jsou i pěkně věci a nemusí stát litr.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.3.19 17:46
@Anonymní píše:
To máte pravdu že z toho rychle vyroste. Ale jsou i pěkně věci a nemusí stát litr.

Stejně tak jsou pěkné věci po někom ;) . Ale každý své peníze vráží do něčeho jiného. Někdo kupuje svým dětem drahé oblečení, ale v životě nevytáhl paty z paneláku, někdo investuje do drahého a kvalitního jídla, ale jezdí starým autem a někdo jde zlatou střední cestou a investuje zdravě tak nějak do všeho…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML