Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
19.3.19 12:51
@Makca87 píše:
Tak ale to tě nemusí zajímat, ne? Žiješ tady s teď pro svého syna :jazyk: . Mě taky nezajímají gorily, palmový olej, přistěhovalci, muslimáci a jiné, médií nafouknutá problematika …

Tohle ale píšeš ironicky doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
19.3.19 12:52
@jege píše:
Jak na běžícím páse nemusí, stačí 2-3, abychom nevymřeli. A když budeme rodit 0-1, tak se nic nezmění, Afrika a Asie to za nás doženou, akorát že za pár desetiletí to tady zaplní namísto nás. :jazyk:Příspěvek upraven 19.03.19 v 12:20

A s tím stejně nic nenadelas.. To už pak bude jejich boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124

@lucenka neříkám, že je to málo, ale čekala jsem víc z toho důvodu, že píšeš, že bys to nemohla dopřát dvěma dětem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Monchichik píše:
@unuděná no nepřijde mi to tolik, abych kvůli tomu nemohla mít druhé dítě :think: psala 7 tisíc na čtvrtletí, o prázdninách kroužek není, takže to je něco přes dvacet tisíc …

Jenže čtvrtletí jsou v roce 4, i přestože přes prázdniny kroužky nejsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.3.19 12:53

@unuděná no víc už ani náhodou, první dva už jsou naštěstí dospělí, poslední je v pubertě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.19 12:54
@Monchichik píše:
@unuděná no nepřijde mi to tolik, abych kvůli tomu nemohla mít druhé dítě :think: psala 7 tisíc na čtvrtletí, o prázdninách kroužek není, takže to je něco přes dvacet tisíc …

no tak mně tedy 21 tisíc za rok za jedno dítě přijde za kroužek dost :nevim: A to je jen platba za kroužek a u relativně malého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
106160
19.3.19 12:54
@MartinaIrena píše:
@lucenka A proto budeme radši dobrovolně vymírat a uvolňovat místo různým černouškům, aby jim moje děti tady jednou musely sloužit. :zed:

Tak nedělat děti, když víš jaký osud je čeká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.19 12:55
@Monchichik píše:
@lucenka neříkám, že je to málo, ale čekala jsem víc z toho důvodu, že píšeš, že bys to nemohla dopřát dvěma dětem :)

no tak u dvou dětí by to bylo 42 tisíc a to už bych měla problém zaplatit, aniž bychom se někde nemuseli omezovat.

• Citovat
  • Upravit
53190
19.3.19 12:56
@Monchichik píše:
@lucenka neříkám, že je to málo, ale čekala jsem víc z toho důvodu, že píšeš, že bys to nemohla dopřát dvěma dětem :)

Nojo, ale tak to není jediný výdaj té rodiny, no ne? Jako pokud vím, že třeba teď vycházíme tak akorát, abychom vše poplatili a šetřili řekněme 5tis/měsíčně bokem pro strýčka příhodu či na tu dovču, tak zcela realisticky druhé dítě už by rozpočet zatížilo natolik, že někde by se šetřit muselo. A těžko to bude na bydlení, pojištění nebo školních záležitostech. Pak logicky nezbývá než seškrtat kroužky, aquaparky a herny, dovolené, nové telefony, oblečení atd. dle preferencí dané rodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.3.19 12:59

@lucenka no tak pokud nejsi dcera Onasise nebo není tvůj manžel ředitelem Čezu, tak se asi musí omezit v něčem někdy každý :mrgreen: a je to fakt podle každého, protože 21 tisíc za rok mi nepřijde za kroužek úplně moc, když si představíš, že by chodil třeba do soukromé školky za 8 tisíc měsíčně, to mi přijde hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36025
19.3.19 13:00
@lucenka píše:
těch přistěhovaných, co se do toho počtu počítají zase až tak moc nebude, neb nemají občanství a těch s trvalým pobytem není zase nějaké závratné číslo ;)

Nemají? Ano, v absolutních hodnotách je jich méně než narozených, ale je to právě ten přírůstek, co nás drží nad vodou, bez nich jsme většinou v mínusu: https://www.idnes.cz/…4_domaci_bur (zapnout v grafu přirozený přírůstek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.3.19 13:03
@Monchichik píše:
@lucenka no tak pokud nejsi dcera Onasise nebo není tvůj manžel ředitelem Čezu, tak se asi musí omezit v něčem někdy každý :mrgreen: a je to fakt podle každého, protože 21 tisíc za rok mi nepřijde za kroužek úplně moc, když si představíš, že by chodil třeba do soukromé školky za 8 tisíc měsíčně, to mi přijde hrozné…

Je to 28tis, (4×7000,– pokud máš problém si to představit) :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36025
19.3.19 13:03
@Venetia píše:
Tak nedělat děti, když víš jaký osud je čeká

Právě že naopak, když je dělat budeme, tak se ten osud nenaplní nebo minimálně ne u naších dětí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.3.19 13:04

@unuděná No vždyť to říkám, že každý musí vědět, co si může dovolit. Jestli máš pocit, že když si pořídíš další dítě, tak to první nebude mít na kroužky, tak ho prostě neměj. Já jsem takhle nikdy nepřemýšlela, protože nikdy nevím, co bude zítra, třeba vyhraju ve sportce :mrgreen: a kdybych přemýšlela nad financema, tak si nepořídím dítě asi žádné :mrgreen: . Prostě když uživím jedno, tak uživím i dvě a koupí se jim to, na co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.3.19 13:05

@unuděná o prázdninách kroužky nejsou , tak je to 25 tisíc, no :mrgreen: ;)

Příspěvek upraven 19.03.19 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect