Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
19.3.19 13:05
@Monchichik píše:
@lucenka no tak pokud nejsi dcera Onasise nebo není tvůj manžel ředitelem Čezu, tak se asi musí omezit v něčem někdy každý :mrgreen: a je to fakt podle každého, protože 21 tisíc za rok mi nepřijde za kroužek úplně moc, když si představíš, že by chodil třeba do soukromé školky za 8 tisíc měsíčně, to mi přijde hrozné…

tak my si teď s jedním dítětem můžeme dopřát, co tak nějak potřebujeme a chceme si dopřát (samozřejmě v rozumných cenových relacích) bez toho, aniž bychom nad tím nějak museli přemýšlet. S druhým dítětem už by to bylo jinak a byl by to zásah do rozpočtu.

• Citovat
  • Upravit
8288
19.3.19 13:10
@Makca87 píše:
Za sto let ti to může být fuk, ne? :P

ale právě jde o ty naše děti a vnoučata, ne? To je snad jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
19.3.19 13:12

@lucenka ale v pohodě, to musíte vědět vy, kolik chcete dětí ;)
já chtěla taky jedno a mám 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.3.19 13:13
@Monchichik píše:
@unuděná o prázdninách kroužky nejsou , tak je to 25 tisíc, no :mrgreen: ;)Příspěvek upraven 19.03.19 v 13:06

To není pravda. Jestli ti tři děti prošly povinnou školní docházkou, tak snad víš, že čtvrtletí jsou čtyři, dvě září-leden a dvě únor-červen. Když něco platíš čtvrtletně, tak to neznamená za 3 měsíce ;)

@Monchichik Já nad tím taky takhle neuvažovala, ale jen proto, že nemusím :nevim: Manžel se naštěstí stará nadstandartně, ale pokud bych věděla, že dalším dítětem budu postavena například do pozice, že budu muset jít po mateřské do práce, nebo nebudu moct jezdit o víkendech na vodu, tak nevím nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.19 13:14

@unuděná tak u nás jsou ty kroužky skutečně jenom 3 čtvrtletí. Přes prázdniny ne. Ale to jsou zase jiné aktivity a časem k tomu asi přibude tenisový camp/tábor :D

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.3.19 13:15
@Monchichik píše:
@lucenka ale v pohodě, to musíte vědět vy, kolik chcete dětí ;)
já chtěla taky jedno a mám 3 :mrgreen:

no a právě proto máme jedno dítě.

• Citovat
  • Upravit
106134
19.3.19 13:16
@jege píše:
Právě že naopak, když je dělat budeme, tak se ten osud nenaplní nebo minimálně ne u naších dětí …

ale kdo by je delal ? Mas uz vytvorenou nejakou agitku ?
deti likviduji vztahy , spousta lidi na to nema penize …samozivitelek tuny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@lucenka píše:
@unuděná tak u nás jsou ty kroužky skutečně jenom 3 čtvrtletí. Přes prázdniny ne. Ale to jsou zase jiné aktivity a časem k tomu asi přibude tenisový camp/tábor :D

Fakt jo? My taky platíme fočus čtvrtletně, ale je to dle čtvrtletí školních. Čili teď už máme zaplaceno 3× a ještě jednou do prázdnin nás to čeká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123

@unuděná já beru prostě, že rok má 4 čtvrtletí, jinak to neumím a ze školy si to nepamatuju ;) ale jestli 28 tisíc nebo míň, to zase takový rozdíl není…já nad tím taky uvažovat nemusím, dneska, kdysi jsem musela, a stejně jsem si ty děti pořídila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36012
19.3.19 13:19
@Venetia píše:
ale kdo by je delal ?

Dobrovolně se hlásím!

Mohu 5× týdně, 2× budu odpočívat. To by byl čert v tom, aby se nám porodnost nezvedla! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.3.19 13:21
@belladonna píše:
ale právě jde o ty naše děti a vnoučata, ne? To je snad jasné.

Co když děti do té doby zemřou, žádné vnoučata nebudou, co když příjde evoluce a všichni se budou mít dobře, co když za 5 let do nás ťukne meteorit a všichni vymřeme… Co by kdyby ;) .

• Citovat
  • Upravit
8288
19.3.19 13:24
@Makca87 píše:
Co když děti do té doby zemřou, žádné vnoučata nebudou, co když příjde evoluce a všichni se budou mít dobře, co když za 5 let do nás ťukne meteorit a všichni vymřeme… Co by kdyby ;) .

No, kdyby ty problémy nepřišly, tak by bylo jen dobře. Ale vzhledem k tomu, co vidím, že se děje, tak obavy mám, to je vše. Nějaká sladká voda udělaná ze slané, jak píšeš to nespasí, na to jsem reagovala. ČR bohužel tu slanou vodu ani nemá, i když bych ji tady brala hned :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.3.19 13:32
@belladonna píše:
No, kdyby ty problémy nepřišly, tak by bylo jen dobře. Ale vzhledem k tomu, co vidím, že se děje, tak obavy mám, to je vše. Nějaká sladká voda udělaná ze slané, jak píšeš to nespasí, na to jsem reagovala. ČR bohužel tu slanou vodu ani nemá, i když bych ji tady brala hned :-)

Všechno jde, když se chce. Slaná voda tu je, stačí zajet do aquaparku ;) .vody je tu habaděj, viz. každoroční záplavy. Úroda také není pořád špatná, peněz máme dost… Ale lidi si tady ničeho neváží a pořád budou brblat :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.3.19 13:35
@Makca87 píše:
Všechno jde, když se chce. Slaná voda tu je, stačí zajet do aquaparku ;) .vody je tu habaděj, viz. každoroční záplavy. Úroda také není pořád špatná, peněz máme dost… Ale lidi si tady ničeho neváží a pořád budou brblat :nevim: .

a proto všichni hydrologové upozorňují, že je vody nedostatek. Jo záplavy každoročně jsou, protože půda je natolik suchá, že nedokáže tu vodu vstřebat. Ale to není známka toho, že by byl vody dostatek.

• Citovat
  • Upravit
8288
19.3.19 13:37
@Makca87 píše:
Všechno jde, když se chce. Slaná voda tu je, stačí zajet do aquaparku ;) .vody je tu habaděj, viz. každoroční záplavy. Úroda také není pořád špatná, peněz máme dost… Ale lidi si tady ničeho neváží a pořád budou brblat :nevim: .

Spodní voda postupně mizí, ale třeba se to zase změní. Ale, že mizí, to je prostě fakt, i kdybys tu napsala cokoliv. Že lidem vyschly studny, že bylo v řekách minimum vody, že je na tom špatně jih Moravy s vodou, tak to prostě je. A právě píšu, kdo ví, co tu bude za těch 100 let. (Nebo za 30 třeba). Záplavy jsou taky problém, to není přeci výhra, jak píšeš, že tu jsou každoroční záplavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí