Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
18.3.19 13:15

@Šarlota4 No, tak to já bych teda nevěděla, než takovou Sofiinu volbu, to bych radši obětovala sebe :mrgreen: Zajímavé k zamyšlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.19 13:21
@unuděná píše:
@Šarlota4 No, tak to já bych teda nevěděla, než takovou Sofiinu volbu, to bych radši obětovala sebe :mrgreen: Zajímavé k zamyšlení..

Mno to máš pravdu to já asi taky. Vlastně je oba miluju víc než sebe, takže je to jasný. Já jsem takovou extrémní situací zmínila jen proto, že se tu řešila tak extrémní věc jako je smrt dítěte. Jinak samozřejmě v domácí hierarchii by měl být muž výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.3.19 13:22
@Bubla_Bučková píše:
Jsem hrozná cíťa…Znám jak to mají jiné rodiny třeba s 3 dětmi, ale všechno to jsou takový ty přirozený „mámy pluku“. Já prostě když teď vidím, jak několik měsíců mě mimčo potřebuje, tak to mu jako ve 4 letech do těch oček budu muset povědět, že do toho pohádkového lesa nepojedeme, protože tohleto, že s ním teď nemůžu jít do pokoje, protože krmim…pak to jak tu lidi píšou - na škole, ať není za socku. Ty příběhy tady, jak děti žárlí a bijou malý mimina :,( jen ať má maminku jen pro sebe, já si ho naplno užiju, žádný ve dvou letech do práce atd.. A navíc kdyby bylo opačné pohlaví, tak tam je to vůbec ve hvězdách ten vztah. Já jsem si jako malá přála, aby mě maminka měla víc ráda a byla na mně hodná. Teď když sama mám, chápu jaký je to záhul mít 2 holky rok a půl od sebe, ale stejně.. Nechci tohle pro svoje dítě. Že jsme byly se ségrou odkázaný jedna na druhou je hlavní důvod proč si můžu jít vylévat srdíčko do diskuze :nemám žádné kamarády. Měla jsem jednu od mala přidělenou a basta. Pak jsme se vdaly 100 km od sebe a na kafe stejně není s kým. To, co píše Jege mme děsí taky, ale co už…

To cítím dost podobně. Moje mamka nás měla hoooodně mladá. A těsně po sobě, obě neplánovaně (ale v manželství).

Když si vzpomenu, jak byla vystresovaná, nervózní, vlastně si ji pamatuju jako stále křičící :( Nesrovnatelné s tím, jaká je babička. I když zase dost „stará“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106083
18.3.19 13:24
@unuděná píše:
@Šarlota4 To mě teda jasný není. Podle mě by měl být partner na stejné úrovni, jako děti, ne-li trošku výš. Samozřejmě v době, kdy jsou děti malé a potřebují větší péči, se vztah často trochu upozadí, ale děti jednou odejdou :nevim: Pokud rodiče na nich takhle lpí, pak obvykle velmi trpí syndromem prázdného hnízda a „dožívají“ život pro ty děti a vnoučátka. Ale vím, že tento můj názor tu není moc populární, obzvlášť když se ještě zmíním o faktu, že máme dnes většinu chlapů u maminky do třiceti právě kvůli téhle opičí lásce :mrgreen: To už je asi úplně OT, omlouvám se zakladatelce.

Taky si myslím, že partner by měl být víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
18.3.19 13:43

@Venetia víc než dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
18.3.19 13:50

já teda nevim, ale neporovnávala bych vztahy dítě vs manžel, oboje je jiný vztah, jasně, že dítě nemá být v popředí na ukor muže, nicméně je období, kdy je děcko zranitelné a víc věcí se točí kolem něho a upřímně nějaký model typu první dostane chlap pak až dítě, to mi přijde směšný, dělat z pánu pomalu vládce rodiny taky není zrovna ok, ty vztahy by měliy být prostě vyrovnány, neupřednostnovat v potřebách kohokoliv, samozřejmě u malého děcka je to jiné, ale ne za cenu např. vystrnadit manžela z ložnice apod..nicméně po pocitové stránce třeba já sama cítím, že pokud by se něco stalo mému dítěti, zlomilo by mě to víc, stejně tak kdybych se s mužem rozešla, holt bych to musela překousnout a jít dál a najít si třeba nového partnera, o něčem tragičtějším ani radši nepřemýšlím, příčí se mi to porovnávat..pokud by nastal třeba nějaký rozkol mezi mnou a dítětem a to odešlo , byla by to pro mě větší ztráta než kdyby se pokazil vztah mezi mnou a mužem z vícero důvodu, dítě mi ale nikdo nenahradí a nejde o opičí lásku, rozhodně nechci mít doma dítě ještě v dospělosti, naopak, chci z dcery vychovat samostatnou bytost, která se nebude muset spoléhat na nikoho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.3.19 13:51

mám jedno dítě, protože mu chci dát všechno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
18.3.19 13:52

máme jedno, protože nám to tak vyhovuje, užíváme si, nemusíme řešit peníze ani nic… neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106083
18.3.19 13:55
@astoret píše:
@Venetia víc než dítě?

urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
18.3.19 13:55
@otesarova píše:
mám jedno dítě, protože mu chci dát všechno :-)

Je to blbá otázka, ale co když vaše dítě bude chtít sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.19 13:57
@Rive píše:
Je to blbá otázka, ale co když vaše dítě bude chtít sourozence?
:lol: :pankac: Trefa do černého :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.3.19 13:57
@Stánina píše:
Páč udělat si druhý dítě s tím samým pánem by bylo čistý bláznovství..... a najednou to uteklo a už to nestihnu kvůli věku…

Ja mam tri a maji stejneho tatku. Ale asi je to v dnesni dobe podivne, protoze v porodnici padl dotaz, jestli tatinek deti je stejny a mi tehdy prislo divne, ze maji blbe dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 14:03
@Venetia píše:
Taky si myslím, že partner by měl být víc

chudák dítě

• Citovat
  • Upravit
18.3.19 14:08
@Kelsey píše:
Ja mam tri a maji stejneho tatku. Ale asi je to v dnesni dobe podivne, protoze v porodnici padl dotaz, jestli tatinek deti je stejny a mi tehdy prislo divne, ze maji blbe dotazy.

Neboj, znám víc takových jako ty :hug: :lol:
Ne, vážně… takhle jsem si to nepředstavovala, no… samozřejmě, že jsem chtěla víc dětí… s jedním tatínkem… ale je to tak, jak to je…teď jsem přesně na hranici, kdybych ještě druhý zvládla, ale to už abych na něm večer začla pracovat… což asi neklapne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.3.19 14:10
@Venetia píše:
ti co na to nemaji, vic sedi doma a tak maji 2 I vice deti , protoze to takovy rozdil uz neni .
Ti aktivni , co cestuji ..pro ty je urcite to jedno dite lepsi

Nesedime doma. Pracuji od 2r. nejmladsiho, tj. za mesic 4r. jsem v praci. Je fakt, ze cas mi setri, ze nejizdim. V praci jsem za 3 minuty.
Nemusela bych, ale chtela jsem se angazovat a nezustat zenska v domacnosti. Muj muz je 16 dni v mesici v zahranici v praci, kdyz je pryc, tak zvladam vse sama a decka pomahaji. Musime fungovat. Hlidani nemam a ani nepotrebuji a pravidelne jezdim do sve skoly dalkove, mame celkem velky barak a zahradu. Nasi si berou decka o prazdninach, ze bydli daleko.
Tohle je na povaze cloveka. Jedna by se hroutila, ze ma moc povinnosti. Nam to vyhovuje, ze neni nuda. Ale to je mozna i tim, ze jsem predcasne narozena. O predcasne narozenych se rika, ze jsou hyperaktivni a ja to plne sdilim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí