Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
18.3.19 12:40

@Lena.025 Vždy jsem chtěla jen jedno dítě… Nechtěla jsem patřit k těm strhanými matkám které tlačí kočár a kolem ní běhají další 2deti… Ženská nervní a neupravená.Ovsem život to chtěl jinak přišel nový muž který dítě chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.3.19 12:41
@jege píše:Taky si neumím představit, co se stane s rodinou, která má 1 dítě, o které přijde v době, kdy další již mít nemůže. Pro mě osobně je něco podobného noční můrou, ale třeba to jiné moc netrápí … :think:

Jasně, určitě je to netrápí… Koho by to trápilo :cert:

Tak hlavně, že sis pořídila pár děcek do foroty, takže když se jednomu něco stane, mávneš rukou, že máš ještě ty záložní :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.19 12:42
@jege píše:
Určitě ne, ale kvůli dalšímu bych musel zůstat fungovat a časem by to přebolelo. Pokud by žádné další nebylo, tak bych si to možná i hodil …

Tohle si myslim nepřebolí nikdy, naopak může být nevědomky - nechtěně vyvíjen tlak na další dítě. Prostě tyhle zasraný věci se stávaj a je to prostě tragedie kdykoliv. Ale nebudu si pořizovat 5 dětí jako pojistku pro případ úmrtí. Chci mít dítě, abych ho vychovala zabezpečila, aby bylo hlavně zdravé a šťastné. Tyhle situace asi napadnou občas každého, ale raději nedomýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313

@GabinkaCh Spíš jsou lidi rozumní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
@unuděná píše:
@jege by sis to šel hodit, když by ti zemřelo jediné dospělé dítě, které by po sobě zanechalo vnoučátka a nešťastnou druhou polovičku? :think:

Ne, šel bych si to hodit, kdybych přišel o dítě ve věku, kdy již další mít nemohu a kdyby po něm nezbyli potomci …Stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.19 12:45

@jege Tak počkej, chápu dobře, že jsi muž? Jaký je věk, kdy už další dítě mít nemůžeš? :P Podle mě je to skutečně nechutné uvažování tohle. Jakože děti jsou to jediné, kvůli čemu žijeme? Co ten partner? Co zbytek rodiny, přátelé? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 12:53

Jsem jedináček a vždy jsem po sourozenci toužila. Připadala jsem si sama a jako introvert jsem se ani moc neseznamovala. Když jsem rodiče prosila alespoň o malé zvířátko, nepovolili :?
Je to na nic, i když teď už mě to tak netíží.

• Citovat
  • Upravit
35975
18.3.19 12:58
@unuděná píše:
@jege Tak počkej, chápu dobře, že jsi muž?

Chápeš dobře, ale mohu Tě o tom i osobně přesvědčit! ;)

Zbytek rodiny a přátelé jsou pro mě nesrovnatelné s dítětem a partnerka to má ještě kategoričtější. U ní jsou děti víc než i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.19 13:01
@jege píše:
Chápeš dobře, ale mohu Tě o tom i osobně přesvědčit! ;)Zbytek rodiny a přátelé jsou pro mě nesrovnatelné s dítětem a partnerka to má ještě kategoričtější. U ní jsou děti víc než i já.

Tak to je snad jasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.3.19 13:05

Jsem hrozná cíťa…Znám jak to mají jiné rodiny třeba s 3 dětmi, ale všechno to jsou takový ty přirozený „mámy pluku“. Já prostě když teď vidím, jak několik měsíců mě mimčo potřebuje, tak to mu jako ve 4 letech do těch oček budu muset povědět, že do toho pohádkového lesa nepojedeme, protože tohleto, že s ním teď nemůžu jít do pokoje, protože krmim…pak to jak tu lidi píšou - na škole, ať není za socku. Ty příběhy tady, jak děti žárlí a bijou malý mimina :,( jen ať má maminku jen pro sebe, já si ho naplno užiju, žádný ve dvou letech do práce atd.. A navíc kdyby bylo opačné pohlaví, tak tam je to vůbec ve hvězdách ten vztah. Já jsem si jako malá přála, aby mě maminka měla víc ráda a byla na mně hodná. Teď když sama mám, chápu jaký je to záhul mít 2 holky rok a půl od sebe, ale stejně.. Nechci tohle pro svoje dítě. Že jsme byly se ségrou odkázaný jedna na druhou je hlavní důvod proč si můžu jít vylévat srdíčko do diskuze :nemám žádné kamarády. Měla jsem jednu od mala přidělenou a basta. Pak jsme se vdaly 100 km od sebe a na kafe stejně není s kým. To, co píše Jege mme děsí taky, ale co už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.3.19 13:06
@unuděná píše:
@jege Tak počkej, chápu dobře, že jsi muž? Jaký je věk, kdy už další dítě mít nemůžeš? :P Podle mě je to skutečně nechutné uvažování tohle. Jakože děti jsou to jediné, kvůli čemu žijeme? Co ten partner? Co zbytek rodiny, přátelé? :roll:

Já být chlap, mám klidně tři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.19 13:07

@Šarlota4 To mě teda jasný není. Podle mě by měl být partner na stejné úrovni, jako děti, ne-li trošku výš. Samozřejmě v době, kdy jsou děti malé a potřebují větší péči, se vztah často trochu upozadí, ale děti jednou odejdou :nevim: Pokud rodiče na nich takhle lpí, pak obvykle velmi trpí syndromem prázdného hnízda a „dožívají“ život pro ty děti a vnoučátka. Ale vím, že tento můj názor tu není moc populární, obzvlášť když se ještě zmíním o faktu, že máme dnes většinu chlapů u maminky do třiceti právě kvůli téhle opičí lásce :mrgreen: To už je asi úplně OT, omlouvám se zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
18.3.19 13:08
@Bábrdl píše:
Já být chlap, mám klidně tři :lol:

Vždyť jo … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
18.3.19 13:10
@unuděná píše:
@Šarlota4 Podle mě by měl být partner na stejné úrovni, jako děti, ne-li trošku výš.

Podle mě taky, bohužel ženský to vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.19 13:11
@unuděná píše:
@Šarlota4 To mě teda jasný není. Podle mě by měl být partner na stejné úrovni, jako děti, ne-li trošku výš. Samozřejmě v době, kdy jsou děti malé a potřebují větší péči, se vztah často trochu upozadí, ale děti jednou odejdou :nevim: Pokud rodiče na nich takhle lpí, pak obvykle velmi trpí syndromem prázdného hnízda a „dožívají“ život pro ty děti a vnoučátka. Ale vím, že tento můj názor tu není moc populární, obzvlášť když se ještě zmíním o faktu, že máme dnes většinu chlapů u maminky do třiceti právě kvůli téhle opičí lásce :mrgreen: To už je asi úplně OT, omlouvám se zakladatelce.

Ale já s tebou naprosto souhlasím. Já to tak vnímám taky, doma udržuju model, kdy manžel dostává na stůl dřív než dítě, nejdřív domluví manžel nebo já a pak až dítě apod. V době mimina jsem manžela neupozadila, měli jsme hodné mimino fakt jsme si užívali a randili. Ale pokud bych si musela v nějaké hodně extrémní situaci tzv. " vybrat " volím dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí