Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
18.3.19 14:16
@Bábrdl píše:
Jasně, určitě je to netrápí… Koho by to trápilo :cert:Tak hlavně, že sis pořídila pár děcek do foroty, takže když se jednomu něco stane, mávneš rukou, že máš ještě ty záložní :jazyk:
:palec: problem pak nastane kdyz zemre oblibenejsi dite.

Příspěvek upraven 18.03.19 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106207
@lucenka píše:
chudák dítě

proc ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
@otesarova píše:
mám jedno dítě, protože mu chci dát všechno :-)

nemůžu si pomoct, to mně evokuje, že z něho pravě uděláš rozmazleného jedináčka :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 14:18
@Venetia píše:
proc ?

protože se bude cítit odstrčené

• Citovat
  • Upravit
106207
18.3.19 14:18
@Kelsey píše:
Nesedime doma. Pracuji od 2r. nejmladsiho, tj. za mesic 4r. jsem v praci. Je fakt, ze cas mi setri, ze nejizdim. V praci jsem za 3 minuty.
Nemusela bych, ale chtela jsem se angazovat a nezustat zenska v domacnosti. Muj muz je 16 dni v mesici v zahranici v praci, kdyz je pryc, tak zvladam vse sama a decka pomahaji. Musime fungovat. Hlidani nemam a ani nepotrebuji a pravidelne jezdim do sve skoly dalkove, mame celkem velky barak a zahradu. Nasi si berou decka o prazdninach, ze bydli daleko.
Tohle je na povaze cloveka. Jedna by se hroutila, ze ma moc povinnosti. Nam to vyhovuje, ze neni nuda. Ale to je mozna i tim, ze jsem predcasne narozena. O predcasne narozenych se rika, ze jsou hyperaktivni a ja to plne sdilim.

to jsem jeste neslysela , ale muze na tom neco byt . Odkdy se dite povazuje za predcasne narozene ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106207
18.3.19 14:19
@lucenka píše:
protože se bude cítit odstrčené

a partner se nebude citit odstrcene ? Samozrejme mam na mysli v idealnim pripade , nevztahuj to k me osobe .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 14:20
@alialiali píše:
nemůžu si pomoct, to mně evokuje, že z něho pravě uděláš rozmazleného jedináčka :/

tak záleží, co znamená to, že mu chce dopřát všechno. Taky chci klukovi dopřát všechno … zatím z něj tedy rozmazlený jedináček není.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
18.3.19 14:21
@Venetia píše:
a partner se nebude citit odstrcene ? Samozrejme mam na mysli v idealnim pripade , nevztahuj to k me osobe .

partner už je dospělý a měl by být schopný se vyrovnat s tím, že na prvním místě je dítě. Tím neříkám, že by se měl zanedbávat. Ale partner se dá vždycky nahradit, dítě nenahradíš.

• Citovat
  • Upravit
13955
18.3.19 14:21
@alialiali píše:
nemůžu si pomoct, to mně evokuje, že z něho pravě uděláš rozmazleného jedináčka :/

to záleží co se skrývá pod pojmem " všechno"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106207
18.3.19 14:26
@lucenka píše:
partner už je dospělý a měl by být schopný se vyrovnat s tím, že na prvním místě je dítě. Tím neříkám, že by se měl zanedbávat. Ale partner se dá vždycky nahradit, dítě nenahradíš.

dite je epizoda na cca 10 let… kdy te nejvic potrebuje? Partner muze byt na cely zivot a hlavne po odchodu deti je dulezity.A prave proto , ze se da nahradit hodne vztahu se rozpadne kvuli detem nebo pote co dospeji .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.19 14:29
@Venetia píše:
dite je epizoda na cca 10 let… kdy te nejvic potrebuje? Partner muze byt na cely zivot a hlavne po odchodu deti je dulezity.A prave proto , ze se da nahradit hodne vztahu se rozpadne kvuli detem nebo pote co dospeji .

dítě je snad taky na celý život

• Citovat
  • Upravit
106207
18.3.19 14:30
@lucenka píše:
dítě je snad taky na celý život

partner je ti snad bliz , ne ? A sdili s tebou jine veci nez delas s ditetem .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
18.3.19 14:31
@janickaIII píše: :palec: problem pak nastane kdyz zemre oblibenejsi dite.Příspěvek upraven 18.03.19 v 14:17

A co potom když zemřou obě děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
18.3.19 14:31
@lucenka píše:
tak záleží, co znamená to, že mu chce dopřát všechno. Taky chci klukovi dopřát všechno … zatím z něj tedy rozmazlený jedináček není.

pokud myslí finance, tak budiž, ale když by to byla mateřská láska a třeba svůj čas tak láska se násobí, nedělí a čas se dá vyčlenit na obě děti (tři bych nechtěla, mám jen 2 ruce), a hlavně se ty děti naučí tomu, že se život netočí jen kolem nich, ale že by měli hledět i na ostatní lidi kolem sebe - v tomto případě je na toto ideální sourozenec (např. když jsme se synem na cvičení, tak si všímám i jiných dětí a synovi o nich mluvím, aby si ostatní děti uvědomoval a pochopil, že se netočí vše jen kolem něj - např. ve školce si ho nikdo všímat tak moc nebude a může to být pěkný šok). Některé maminky snad ani nezvednou oči od těch svých „miláčků“, pořád je jen chválí jak jsou úžasní… tak to mě např. napadlo v souvislosti s tou větou „chci mu dát všechno“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.3.19 14:33

Jsem jedináček a neměnila bych! ♥️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat