Proč máte jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32123
18.3.19 16:11

@ivašot. proč by se měly stydět? je to snad každé rozhodnutí, kolik chce dětí,ne? / teda pokud nemá třeba zdravotní problém / já jsem taky kdysi chtěla jedináčka, ale nějak se nám to nepodařilo dodržet ;) a rozhodně neplatí čím víc dětí, tím lepší matka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
18.3.19 16:12

@lucenka no a nebo musíš porodit holt rovnou 8 letého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
18.3.19 16:19

@Dana112 píše:
Možná jedináček má vyhodu vtom, že mu patří všchna láska a péče od rodičů. Jedináčkovi dopřejes vse.Ale zase at není tva dcera moc rozmazlená..Hodne často jedináčci jsou v kolektivu tiché, nejsou zvykle na vrstevníky..to ale není pravidlem. [/citace/]

Moje dcera neni rozmazlena. Nechapu to tvrzeni, ze prej jedinacek je rozmazleny..Jestli je dite rozmazlene, tak na tom vubec nezalezi, jestli ma nebo nema sourizence. A ikdyz diteti doprejes vse, co chces, tak to neznamena, ze je rozmazlene.
A dcera teda v kolektivu neni takova ta ticha, naopak. Ma hodne kamaradu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
18.3.19 16:34

@_.Emilyyy Však v pohode :lol:

• Citovat
  • Upravit
122313
18.3.19 16:34

Tak úplně mé rozhodnutí to nebylo - spíš osud. Mé dceři v necelých dvou letech zemřela máma. Plánovali jsme spolu dvě děti . Každý nový vztah určitě přinese nevlastní sourozence. To chce ale novou známost a k tomu je potřeba čas… Čas taky ukáže, kolik vlastně těch nevlastních sourozenců bude. Já jsem ze tří sourozenců, má žena byla ze čtyř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
18.3.19 16:40
@Bubla_Bučková píše:
Nepřijde mi ,že je tu víc anonymů :nevim:

Tak se mrkni na ty různý kytky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
18.3.19 16:50
@ivašot. píše:
Možná i proto, že některé příspěvky tady opravdu vyznívají tak, že by se matky jedináčků měly stydět. Takové trochu jako " čím víc dětí, tím lepší matka" :nevim: Aspoň mě tak tahle a nejen tahle diskuze připadá…A to mám dvě děti

Hm, zajímavé, mě to přijde spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
18.3.19 16:51
@MartinaIrena píše:
Ale o těchto anonymech přece nemluvím. Tam je to samozřejmě pochopitelný. Nikoho jsem do stejného pytle neházela. Psala jsem o těch, co víceméně pouze píšou, že měli jedináčka z vlastního rozhodnutí. A těch je tu taky dost

možná proto, že nemají nikomu potřebu vysvětlovat, proč mají jen jedno a ještě navíc proto, že se tak samy rozhodly…tuplem, pokud jsou to místní proflálký nicky…

Já mám taky jedináčka a taky sem přemejšlela, jestli to sem nenapsat anonymně, protože anonymně bych se asi víc vypsala z pocitů, který tu veřejně pod nickem psát nechci…

takhle jen napíšu, že to má tři důvody - za prvé, mé mateřské pudy byly jedním dítětem uhašeny, nemám potřebu mít víc dětí, jsem ráda, že je syn odrostlej, představa dalších tří let na MD, minimální možnost hlídání (kdo pohlídá desetiletý a roční?? Naše rodina ne…) , chci taky trochu žít a s odrostlým dítkem se nemusím tolik omezovat.
Za druhé, to doma není úplně růžový, takže v téhle situaci by byl nerozum se vázat dalším dítětem.
Za třetí, chci synovi dopřát (né ho rozmazlovat, ale prostě normálně), a vím, že s více dětmi by to šlo horko těžko. Jen co nás budou stát prázdniny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mít to krát dva, tak bych si musela pořídit druhý zaměstnání… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
18.3.19 16:57
@MartinaIrena píše:
Hm, zajímavé, mě to přijde spíš naopak.

A příspěvky typu „jedináčkovi vždycky něco chybí“," jedináček je rozmazlený", "matky jedináčků jsou pohodlné, sobecké, nechtějí se uskromnit…si četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
18.3.19 16:59

@Mar__tanka1983 No jasně, ale podle téhle logiky bych zase já, jako matka tří dětí měla psát anonymně, protože to taky některým lidem přijde zase už moc a že děti jsou chudáci. :nevim:
Pro mě za mě, ať má každý tolik dětí, na kolik se cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
18.3.19 17:02

Tak já mám jedno a stačí mi, těch důvodů je více, nešlo hned po sobě, dcera byla náročná a já ko, nechtěla jsem tak brzo, manžel v té době byl často mimo domov na služebkách, byla bych na to sama a ted nechci, protože mám možnost se profesně realizovat a hodně cestujeme a ano, vyhovuje mi to tak. Možná je v tom určitá pohodlnost, ale je mi 34 a necítím se na to začínat od znova, dceři je 3 a čtvrt a konečně nastala doba, kdy je samostatnější a vše je s ní tak nějak lepší, užívám si to s ní..Možná později, ale upřímně, v e vyšším věku už se mi nebude chtít tuplem, taky se chci prostě realizovat v té práci a ne zas vše přerušit a pak začínat pomalu od znova..

A jak tu někdo psal, že partner by měl být výše, tak s tím nesouhlasím. Manžela miluji, ale ten vztah může skončit, ta láska může vyprchat, kdežto u dítěte nevěřím, že bych ho přestala milovat. Stejně tak v situaci kdyby se něco stalo, pro mě je prostě prvotní bezpečí dítěte a pak teprve naše, takže ano, v tomto bych dítě upřednostnila a doufám, že manžel to má stejně, nechtěla bych, aby se rozhodl pro můj život na ukor mého dítěte..

co se týče domova, dítě neodsunuje muže na druhou kolej, ale prostě vše je o kompromisech, tím, že je doma někdo třetí jsme se museli oba nějak upozadit, nejsme už holt svobodní, ale nemyslím si, že bych dítě upřednostnovala, nicméně pro mě je dítě nejdůležitějsí na světě, celá moje rodina, neříkám, že dítě je víc, ale je to prostě jiné. nicméně si nemyslím, že by se to projevovalo v každodenních situacích a muž se cítil na druhé koleji..to vůbec, naopak ,příchod dcery nás obohatil oba. naopak jsou občas situace, kdy on by tu svoji pronceznu sežral, miluje ji víc než mě a já jsme za to ráda, proboha , je to naše dítě. nicméně to, že je jedináček neznamená, že je rozmazlená, zatím je malá, ale sklony k tomu nemá, nedostane na co ukáže apod. chová se k dětem hezky, pomáhá jim, když upadnou, je moc hodná, ani u ní nepozoruji, že by chtěla být středem pozornosti, ale co ji nikdy nebudu upírat je láska, té není nikdy moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
18.3.19 17:07
@ivašot. píše:
A příspěvky typu „jedináčkovi vždycky něco chybí“," jedináček je rozmazlený", "matky jedináčků jsou pohodlné, sobecké, nechtějí se uskromnit…si četla

Ano cetla, ale i ty opačné právě. Takový to klišé, že děti z vícečetných rodin jsou chudáci, protože nedej bůh někdy podědí boty, nic se jim nedopreje, nemohou cestovat a užívat si a nelze jim dopřát všechno. Tohle téma je asi dost kontroverzní, ale já si fakt myslím, že ať si každej dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
18.3.19 17:13
@MartinaIrena píše:
Ano cetla, ale i ty opačné právě. Takový to klišé, že děti z vícečetných rodin jsou chudáci, protože nedej bůh někdy podědí boty, nic se jim nedopreje, nemohou cestovat a užívat si a nelze jim dopřát všechno. Tohle téma je asi dost kontroverzní, ale já si fakt myslím, že ať si každej dělá co chce.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.3.19 17:24
@MartinaIrena píše:
Ano cetla, ale i ty opačné právě. Takový to klišé, že děti z vícečetných rodin jsou chudáci, protože nedej bůh někdy podědí boty, nic se jim nedopreje, nemohou cestovat a užívat si a nelze jim dopřát všechno. Tohle téma je asi dost kontroverzní, ale já si fakt myslím, že ať si každej dělá co chce.

No ale to píšeme my, že u nás by to tak mohlo být a že jsme to zažili v dětství a to nechcem :nevim: já tipuju, že tvůj muž má skvěle zaměstnání, máte barák atd… A nebo prostě si chtěla tu velkou rodinu a tak je to dobře. Já bych musela mít třeba holku a kluka v jednom pokojíku 12 metrů a nemohli bychom jezdit každý víkend do „fun parku“, mít dva hoverboardy, dvě lyžařské výbavy, dva náročné sporty atd. A u mě teda největší roli hraje, že bych každý den brečela, že třeba malému ODSeknu, že teď nemám čas, že by třeba zmeškal jedny vánoce, když bych byla v porodnici, že by se mlátili… Takový to, že pětiletý chce hrát člověče a dvouleták mlátí do figurek, jsem prostě hrozně lítostivá a nedovedu si to představit :roll: nebo sem třeba jela autobusem a dvě ségry asi 15 a 7 a ty malý se blbě stálo a ta starší furt trhala její rukou a kroutila očima jakej to je obtížnej hmyz :,( plačka no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.3.19 17:40
@Monchichik píše:
@lucenka Tak nikdo z dětí nestojí o to, aby mu doma přibylo mimino, všichni chtějí parťáka :mrgreen:

Nase prvnacka by chtela prave miminka doma porad. My uz mame komplet splneno, tak ma smulu.
Rekla jsem ji, ze moje sestrenice ceka male a ta je nastartovana, ze pojede pomahat pecovat o miminko.
Ona byla vzdycky osetrovaci pomocnice. Kdyz mela moje segra cerstve decka, tak se mohla zblaznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí