Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:Pudloslava píše:Necetla jsem celou diskusi. Jen me napadlo, ze bych si urcite do tajne kapsicky chodila a postupne si modrasky presouvala do sve tajne kapsickyJežíííš to bych si nedovolila, to by asi nedopadlo dobře
Proč?
Přece pokud ti řekl, že peníze nejsou/nemá, nemohl si ani nikam schovávat a proto mu nemohou aní žádné chybět. Aby tě mohl obvinit z toho, že jsi mu něco vzala, musel by se ti nejdříve přiznat, že ti lhal a že měl nějaké peníze bokem…A to pochopitelně nikdy neudělá.
(To je přesně ta situace z té Normální rodinky, pusť si to!
)
Anonymní píše:
Nedokážu mu nic říci a obávám se, že toto mezi nás vystaví obrovskou zeď…
Ta zed už tam dávno je, když se "bojíš " něco říct..Ani si to neuvědomuješ..
Lizbeth píše:Anonymní píše:Ta zed už tam dávno je, když se "bojíš " něco říct..Ani si to neuvědomuješ..
Přesně tak! To jste na tom vztahově hodně špatě, když se partnerovi bojíš i jen něco říct.
Však na něj nemusíš hned startovat, že jsi mu přišla na „tajné úspory“. Chtěj jenom přístup na jeho účet, třeba s tím zdůvodněním, ať máš lepší přehled a můžeš lépe hospodařit, že ti to takto nevyhovuje, že se to neosvědčilo, že tě stresuje, když nevíš, jak na tom aktuálně jste… ![]()
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Pokud se ti do toho nechce rýpat, tak to vezmi obecně - řekni, že ti nevyhovuje systém, který máte zavedený a že si myslíš, že byste jej měli změni, jelikož si pak připadáš, jak nějaký somrák co se musí dožadovat peněz a že tě to jen nervuje a když jsi těhotná, tak se nerovovat nemáš ![]()
Pak si rozmysli, jaký systém by ti vyhovoval a zkus mu ho navrhout a pak se na tom zkuste nějak domluvit. Bylo by třeba dobré, kdyby ti každý měsíc dávala určitý obnos se kterým budeš hospodařit a mělo by ti z něho zůstat i něco pro sebe - však on má taky nějaké peníze jen pro sebe.
U větších věcí, bych třeba fikaně navrhla několik věcí současně (postýlku, autosedačku, kočárek) s tím, že bych pak třeba z těch dvou ustoupila a trvala jen na tom kočárku - pak si bude ještě připadat, jak to dobře uhrál a ty získáš co chceš ![]()
Ještě by sis mohla vzít, jako ochotně
, abys mu ulehčila na starosti všechny platby za domácnost a tím bys získala kontrolu nad tím za co se kolik platí, on by ti na to dával peníze a když by se něco vracelo, třeba jako za tu elekriku, měla bys o tom přehled. ![]()
Taky není moc dobrý, že on ti vydí na účet, to bych zkusila změnit nebo minimálně bych si taky dávala nějaký peníze bokem o kterých on nebude vědět ať máš taky jen něco pro sebe.
A vzhledem k tomu, že budete mít spolu už vlastně dvě děti, tak bys měla mít přístup nebo vidět i ty na jeho účet pro případ, kdyby se mu něco stalo - to mu takoto logicky normálně řekni a uvidíš jak na to bude reagovat ![]()
Taky si myslím, že by sis s ním o tom měla promluvit, vztah by měl být založený na důvěře. Dej mu najevo, že si připadáš poníženě, a že jsi nahodou narazila na jeho tajnou skrýš… Jsem si jistá, že pro to bude nejake racionalni a rozumne vysvetleni! Takhle se muzes dohadovat donekonecna co za tim je a vymyslet ty nejhorsi scenare. Opravdu by sis s ním o tom mela promluvit…
IvaX píše:Anonymní píše:Pokud se ti do toho nechce rýpat, tak to vezmi obecně - řekni, že ti nevyhovuje systém, který máte zavedený a že si myslíš, že byste jej měli změni, jelikož si pak připadáš, jak nějaký somrák co se musí dožadovat peněz a že tě to jen nervuje a když jsi těhotná, tak se nerovovat nemáš
Pak si rozmysli, jaký systém by ti vyhovoval a zkus mu ho navrhout a pak se na tom zkuste nějak domluvit. Bylo by třeba dobré, kdyby ti každý měsíc dávala určitý obnos se kterým budeš hospodařit a mělo by ti z něho zůstat i něco pro sebe - však on má taky nějaké peníze jen pro sebe.
U větších věcí, bych třeba fikaně navrhla několik věcí současně (postýlku, autosedačku, kočárek) s tím, že bych pak třeba z těch dvou ustoupila a trvala jen na tom kočárku - pak si bude ještě připadat, jak to dobře uhrál a ty získáš co chceš
Ještě by sis mohla vzít, jako ochotně, abys mu ulehčila na starosti všechny platby za domácnost a tím bys získala kontrolu nad tím za co se kolik platí, on by ti na to dával peníze a když by se něco vracelo, třeba jako za tu elekriku, měla bys o tom přehled.
Taky není moc dobrý, že on ti vydí na účet, to bych zkusila změnit nebo minimálně bych si taky dávala nějaký peníze bokem o kterých on nebude vědět ať máš taky jen něco pro sebe.
A vzhledem k tomu, že budete mít spolu už vlastně dvě děti, tak bys měla mít přístup nebo vidět i ty na jeho účet pro případ, kdyby se mu něco stalo - to mu takoto logicky normálně řekni a uvidíš jak na to bude reagovat
Naprosto souhlasím. Prostě zavést hovor na téma peníze, že tě nebaví pořád škemrat.
Peníze bych mu tajně nebrala, také si dokážu představit, co by to udělalo u nás doma, z toho by nic dobrého nebylo.
Mmch. zakladatelko, jak jsi ty peníze našla?
Ahoj zakladatelko,
včera jsem četla tvoji diskuzi, ale neměla sílu reagovat. Nenapadlo mě nic povzbudíveho, tak raději nepíši. Mě by se strašně příčilo se takhle moc omezovat a strádat, když ten druhý očividně nedělá to stejné. Stejně tak by mi moc vadilo, že on má přehled o mých penězích a já o jeho ne, nehledě na to, že jsou to vaše peníze. No prostě by mi vadila celá tahle situace!!!
Tak jak jsi dopadla, mluvili jste o tom???
záleží na situaci. U nás třeba držím kasu já, páč přítel je spokojenej, že se postarám o to, aby bylo všechno zaplacené a on vlastně neměl starosti.
Ale kolikrát, když se mě zeptá na peníze, tak taky řeknu, že máme třeba poslední tisícovku do výplaty a přitom mám schovaných dalších pět - ale je to proto, že když si myslí, že máme málo, tak nevymýšlí „kraviny“ a zbytečné nakupování a penízky pak jako když najdem…
takže bych nedělala ukvapené závěry, třeba to taky myslí dobře a možná ti šetří třeba na ten tvůj kočárek a chce tě překvapit…
ahojky holky,tak by me zajimalojkapak nam asi nas ezakladatelka dopadla..jestlipak uz se svym pritelem mluvila??
snad nam da vedet jak dopadla,myslim na ni..
Anonymní píše:
Dnes jsem se o tom bavila se svým kamarádem - je mu padesát, je to báječný muž, skvěle se stará o rodinu… Mít své tajné peníze - takhle to dělá naprostá většina chlapů.** Bohužel.
lumáťa píše:Anonymní píše:Dnes jsem se o tom bavila se svým kamarádem - je mu padesát, je to báječný muž, skvěle se stará o rodinu… Mít své tajné peníze - takhle to dělá naprostá většina chlapů.** Bohužel.
No tak to je síla. Tak my ženy si taky budeme syslit a pak si budeme s muži po večerech stěžovat, jak jsme na tom finančně blbě
. /a k padesátinám cestu kolem světa hůůůů
/
Já nevím holky, ale ono záleží jak se to podá…
Například u nás mám už jenom přes ty 3 tis, můj vydělá kolem 18 čistého…
Já utratím, řeknu si , že nemáme… dá mi kolik potřebuju problém neni, opravdu jeden na půl a nevyčítá mi že nešetřím a nebo , že mám malý příjem a on mě musí živit, jak někteří pánové to tak vidí…
Ale je pravda, že mi řekne že do konce měsíce už nemáme a já vím, že máme třeba 3tis, ale vím, že to prostě šetří
Nemyslím si, že je na tom něco divného.. My třeba budem brát pujčku, opravovat barák atd. tak prostě šetří. já bych asi neušetřila s těmi 3 tis..
Nechci se zakladatelky dotknout, ale třeba opravdu vidí že prostě utratíš co máš na domácnost, on utratí taky za výdaje a prostě ten zbytek chce uložit na horší časy a prostě si radši řekne, že neni, aby se to neutratilo.. ale nevím, každý to má nastavené jinak.Jinak asi neznám chlapa, který by občas nelhal ![]()
Já jsem naopak ráda, že můj to tak má, prostě já jsem taková rozhazovačná, asi bych já nic neušetřila
![]()
Jani ja jsem s manželem 12let a už mne to přestalo bavit. Mam ten samí problém, kamarádka mi řekla že pokud to má drobnější tak si mam něco vitáhnout! již jsem to několikrát udělala… a ? Nic nikomu nikdy nechibjelo!!!:) vim že se to nedělá ale pokud mi řekne že mu chybí ..... tak vím jak odpovím, A Z ČEHO? KDYŽ NEMÁME??????? skus to taky třeba jen po stovce a pak mi pisni ahoj PS. nejsi v tom sama ![]()