Proč mi manžel lže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.12.14 14:15

Ahoj všem,
ráda bych obnovila diskuzi. Prosím anonymně protože je to pro mě citlivé téma a trošku se i stydím. :oops: Jde o to, že jsme si nastvaili s manželem systém v penězích tak, že je dáme všechny dohromady, poplatí se inksao, jídlo, naše miminko, něco na ušetření a zbytek se rozdělí mezi nás dva, s tím, že si každý utrací podle toho, za co chce. Neměl s tím problém, se vším souhlasil, vždy, když je výplata, tak mi řekne, kolik měl a já vše rozpočítám a on si nechá vlstně jen ten zbytek „co mu náleží“ když to řeknu takto. Ať se dostanu k věci. Nosil vždycky pravidelně 16 tisíc a víc. A poslední měsíce má 15, když se zadaří, tak 15.500…tak jsem se ho ptala, zda mu nějak nesnížili plat. A on, že ne, jen, že už nechodí na přesčasy atd. A přišel mu teď výpis z banky, který si rozdělal a nechal otevřený na nočním stolku a jelikož byla moje zvědavost obrovská, tak jsem mu tam nahlédla (je mi jasné, že za toto dostunu linč, ale prostě jsem to udělala, nikam jsem mu v životě nevlezla, ať mobil nebo FB atd. ale tohle mi prostě nedalo) :| A samozřejmě, že měl minulý měsíc na výplatu 16200, ale mě řekl, že měl 15500 :( Docela mě to štve, ne proto, že si nechává víc, ale z principu, kdyby řekl, že potřebuje víc, tak se domluvíme atd. ale je mi jasné, že to utratil za blbosti. Je to hloupých 700, ale ty já mám pro syna na celý měsíc na mléko nebo se mohly ukládat na spoření, aby bylo víc. Jsem naštvaná, ale zeptat se ho nemůžu, protože ta špatná bych byla já, že jsem mu lezla do výpisu, který teď už je v koši. Dneska nebo zítra bude výplata a opět mi bude hlásit částku, ale jak na to, aby opravdu přiznal to, co vydělal a nemusel to skrývat za zády a lhát mi, když už tak vycházíme akorát. :x :think: Tento měsíc potřebujeme ještě víc, jsou Vánoce, takže na nákup, stromeček atd. Většinou dostávají odměny za roční nemarodění, ale bojím se, že řekne, že letos nebyly a já to ani nezjistím. Nechápu proč mi musí lhát, to mě štve. :,( Přemýšlím, jak tomu šikovně předejít nebo jak se ho na toto zeptat. :think: Díky moc, za příspěvky a přečtení.

• Citovat
  • Upravit
1799
8.12.14 14:19

A nenapadlo tě, že Ti chce koupit třeba něco k Vánocům??? Dárek???

(jak tomu předejít, jedině se znát nějaké kamarády, co s ním dělají v práci a nebo jejich manželky, a říct manželovi, že je divné, že oni ty přesčasy dostávají zaplacený..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
8.12.14 14:21

Já tedy nevím, ale tohle mi hlava nebere..abych pátrala po tom kolik manžel bere..já to teda nevím, protože všechny platby platí on a v podstatě nás všechny živí, a ještě aby se mi zpovídal kolik bere..podle mě prostě nechce s tebou diskutovat o každý stovce, tak si vymyslel, že bere o sedm set míň, musím říct, že mu v tomto případě rozumím..a kdybych se už na tu výplatnici koukla, tak držím jazyk za zuby, protože vím, že tohle chlapa naštve spolehlivě nejvíc, když mu ženská hrabe do věcí..a ještě mě napadlo, co když třeba chce uškudlit nějaký peníze na dárek pro tebe nebo tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.12.14 14:21
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
ráda bych obnovila diskuzi. Prosím anonymně protože je to pro mě citlivé téma a trošku se i stydím. :oops: Jde o to, že jsme si nastvaili s manželem systém v penězích tak, že je dáme všechny dohromady, poplatí se inksao, jídlo, naše miminko, něco na ušetření a zbytek se rozdělí mezi nás dva, s tím, že si každý utrací podle toho, za co chce. Neměl s tím problém, se vším souhlasil, vždy, když je výplata, tak mi řekne, kolik měl a já vše rozpočítám a on si nechá vlstně jen ten zbytek „co mu náleží“ když to řeknu takto. Ať se dostanu k věci. Nosil vždycky pravidelně 16 tisíc a víc. A poslední měsíce má 15, když se zadaří, tak 15.500…tak jsem se ho ptala, zda mu nějak nesnížili plat. A on, že ne, jen, že už nechodí na přesčasy atd. A přišel mu teď výpis z banky, který si rozdělal a nechal otevřený na nočním stolku a jelikož byla moje zvědavost obrovská, tak jsem mu tam nahlédla (je mi jasné, že za toto dostunu linč, ale prostě jsem to udělala, nikam jsem mu v životě nevlezla, ať mobil nebo FB atd. ale tohle mi prostě nedalo) :| A samozřejmě, že měl minulý měsíc na výplatu 16200, ale mě řekl, že měl 15500 :( Docela mě to štve, ne proto, že si nechává víc, ale z principu, kdyby řekl, že potřebuje víc, tak se domluvíme atd. ale je mi jasné, že to utratil za blbosti. Je to hloupých 700, ale ty já mám pro syna na celý měsíc na mléko nebo se mohly ukládat na spoření, aby bylo víc. Jsem naštvaná, ale zeptat se ho nemůžu, protože ta špatná bych byla já, že jsem mu lezla do výpisu, který teď už je v koši. Dneska nebo zítra bude výplata a opět mi bude hlásit částku, ale jak na to, aby opravdu přiznal to, co vydělal a nemusel to skrývat za zády a lhát mi, když už tak vycházíme akorát. :x :think: Tento měsíc potřebujeme ještě víc, jsou Vánoce, takže na nákup, stromeček atd. Většinou dostávají odměny za roční nemarodění, ale bojím se, že řekne, že letos nebyly a já to ani nezjistím. Nechápu proč mi musí lhát, to mě štve. :,( Přemýšlím, jak tomu šikovně předejít nebo jak se ho na toto zeptat. :think: Díky moc, za příspěvky a přečtení.

Ja se ti nedivim, ze jsi nastvana, asi by se mne to take dotklo. Co takhle se zeptat partnera na rovinu, zda chce nejak upravit system ohledne penez a promluvit si o tom popr. udelat kompromis, tak aby nemel potrebu ti lhat do budoucnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.12.14 14:22

:nevim: Máš pravdu, lhát se nemá, ale i já měla chvíle, kdy jsem prostě potřebovala… nepotřebovala, obešlo by se to bez mé potřeby si něco pořídit navíc, šminky, lepší krém, nové tričko, nebo dárek pro někoho. Jenže na to prostě v rozpočtu nezbývalo. A radost si občas udělat musíme, to se dlouhodobě nedá jen šetřit a šetřit… Pak jsem ano taky zatloukala takové ty peníze bokem a uvědla nižší částku za ty věci, co jsem si koupila. A fakt jsem si nevydržovala milence, nesplácela dluhy, alimenty a podobně. :nevim:

A je před Vánocema, třeba si prostě šetří na dárečky právě pro někoho, o čem ty nemusíš vědět - třeba proto, že bys nesouhlasila s obdarovaným a už vůbec ne částkou za ten dárek. No právě, vždyť to jsou hlouposti, co si kupuje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
8.12.14 14:23

Taky mě napadlo, že si dává stranou na vánoce a tak bych to teď neřešila a nechala to až na leden, pokud bude i v lednu tvrdit že bral míň, tak už bych to asi začala řešit, sice nevím jak. A vy máte každý svůj účet?

Příspěvek upraven 08.12.14 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.12.14 14:24

Taky myslím, že by to klidně mohlo být na nějaký dárek :nevim: Ale asi bych se ho zeptala - řekla pravdu, že jsem našla výpis a podle něho měl výplaty o 700 vyšší :jazyk: Není nad upřímnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
8.12.14 14:25

Pokud nechal výpis normálně ležet, co je na tom špatného, že si se podívala? u nás dokonce otvírá poštu syn, je mu pět, já pak jen zjistím, co je pro mě a zbytek nechám ležet na stolku a manžel si probere to svoje. Určitě by mi nevadilo, kdyby si prohlídnul výpis, vždyť jsou to společné peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
8.12.14 14:26

A co zalozit spolecny ucet a posilat tam veskere prijmy?? Pak se z toho vse poplati a oba vidi kazdou korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.12.14 14:27

@Karku 8o proč bys musela pátrat? Je snad normální, že manželé tyto věci vzájemně vědí, ne? Už jen aby věděli jak na tom finančně jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
8.12.14 14:30

Nechci nikoho strašit, ale napíšu sem, co jsem se dozvěděla cca před měsícem od jednoho ženatého kolegy, který na lidi působí jako dokonalý manžel o otec od rodiny.
V práci mám u sebe pokladnu a dělám lidem vyúčtování, tento kolega potřeboval proplatit větší množství účtenek a poprosil mě, jestli bych mu to proplatila hned, že už si bere peníze ze svého tajného účtu. To mě zaujalo, jaký tajný účet. Tak mi bylo řečeno, že tajný účet má většina chlapů, je to účet, o kterém manželka neví a že si tam nechá posílat peníze, které si vydělá navíc. Kde by prý jinak bral peníze na to, aby nějakou mohl někam pozvat nebo někam vzít.
Zůstala jsem čučet jako puk, protože zrovna u tohoto chlapa jsem si myslela, že je to takový troubelín a podpantoflák 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
8.12.14 14:30

Neresila bych to.. defacto jeho prachy, jeho vyplata a pokud si po zaplaceni vseho jedete kazdej ze svyho, tak to nema cenu resit. Pokud to neudelal skrz darky, nemohl to udelat protoze ma pocit ze cim vic da, tim vic veci se „akutne“ potrebuje koupit?

• Citovat
  • Upravit
25243
8.12.14 14:31

Ten systém je celej nějakej divnej… rozdělení na moje a tvoje peníze… :think:
Třeba ti fakt šetří na dárek nebo tak něco. Nebo má pocit, že máš moc, chytla ho škudlivá a chce si ulít víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.12.14 14:34

@Petramatka jen jestli nekecá :mrgreen: obzvlášť „podpantofláci“ mají bujnou fantazii ;) Navíc jestli to tak má, tak je to pěkný magor, chytrý chlap si nikdy nezaloží v bance „tajný“ účet na své jméno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.14 14:39

@Karku
tento systém máme založený na vzázemné domluvě, jsem na mateřské a on s tím souhlasil, sedli jsem si, vše probrali, neviděl v ničem problém, to není, tak, že bych mu držela pistol u hlavy a on musel odevzdat výplatu a nahlásit částku, prostě je to o naší domluvě…každý nějakou tu tisícovku na útratu má, tak proč mi i tak lže…

@peni81 @Emilie
ano, máme každý svůj účet, on by na toto asi nepřistoupil z toho důvodu, že by musel za účetní změnit účet, do banky zrušit ten svůj, on je tady z toho na nervy, kdy musí něco řešit… :roll: on sám musí mít přehled, kolik měl, kolik mi předá, kam co jde atd. jde o to, že to snížení té jeho výplaty trvá už 4-5 měsíců, takže je mi jasné, že si nechává víc peněz…a přitom já si za ty svoje peníze, co mám koupím boty, oblečení, kosmetiku, to není, že by každý z nás měl 500 nebo 1000 na útratu na celý měsíc, je to víc, aby si opravdu každý přišel na to svoje…on si koupí sem tam pivko, nějaké dobroty, co má rád a nic víc, tak opravdu nevím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky