Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě taky manžel občas lhal…záleží ale v čem to je. U vás to je o penězích??
Ahoj, jo, tak nějak! Před rokem jsem mu našla v peněžence šek, kde poslal kamarádovi tisícovku, pak vysvětlení-potřeboval půjčit! A teď jsem zjistila, že mu má posílat zase peníze, nevím kolik, ale určitě to není o půjčení. Nevím, v čem je problém a nedokáže mi to vysvětlit! Radši se se mnou už 3.den nebaví! Jindy po hádce přilezl za 15 min. Teď to trvá dýl! A navíc peněz na půčování nemáme. Tak fakt nevím!
@Savinka píše:
Ahoj, jo, tak nějak! Před rokem jsem mu našla v peněžence šek, kde poslal kamarádovi tisícovku, pak vysvětlení-potřeboval půjčit! A teď jsem zjistila, že mu má posílat zase peníze, nevím kolik, ale určitě to není o půjčení. Nevím, v čem je problém a nedokáže mi to vysvětlit! Radši se se mnou už 3.den nebaví! Jindy po hádce přilezl za 15 min. Teď to trvá dýl! A navíc peněz na půčování nemáme. Tak fakt nevím!
Asi si od něho na něco půjčil a ted mu to splácí apod, když si to otočím, taky bych chlapovi nic neřekla, nepřišlo by mi to důležitý, když jde třeba o mé peníze. Ale záleží jak to máte vy..Mě kdyby chlap zpovídal co je to za peníze, že vyhazuju apod, tak bych byla taky uražená
Jo, jenže, my máme vše do kupy, veškeré finance, co se týče peněz, všecko spolu probíráme, mně řekne, ať si koupím co chci, chce abych byla šťastná, kdyby to bylo jen půjčení někomu, tak myslím, že by mi to řekl, jenže toho kluka nevídá moc často-tak jednou za rok. A i výpise všechno kontroluju, jestli nám vše správně odečetli a tohle posílá přes poštu a útržek si schovává, abych to neviděla. Prostě já potřebuju, aby manželství fungovalo na důvěře a komunikaci, jinak to nemože pro mně fungovat, tak jak by mělo! Jak mně sere! :
Mam i to číslo účtu, ale to asi nezjistím přesně komu to patří, že? A navíc včera večer se ptal, jestli jsem ještě naštvaná a jak dlouho budu a já jsem mu řekla, dokud mi to nevysvětlí. Tak se otočil a konec komunikace. Takže asi zavolam na interpol, aby mi to vypátrali! ![]()
@Savinka píše:
Jo, jenže, my máme vše do kupy, veškeré finance, co se týče peněz, všecko spolu probíráme, mně řekne, ať si koupím co chci, chce abych byla šťastná, kdyby to bylo jen půjčení někomu, tak myslím, že by mi to řekl, jenže toho kluka nevídá moc často-tak jednou za rok. A i výpise všechno kontroluju, jestli nám vše správně odečetli a tohle posílá přes poštu a útržek si schovává, abych to neviděla. Prostě já potřebuju, aby manželství fungovalo na důvěře a komunikaci, jinak to nemože pro mně fungovat, tak jak by mělo! Jak mně sere! :Mam i to číslo účtu, ale to asi nezjistím přesně komu to patří, že? A navíc včera večer se ptal, jestli jsem ještě naštvaná a jak dlouho budu a já jsem mu řekla, dokud mi to nevysvětlí. Tak se otočil a konec komunikace. Takže asi zavolam na interpol, aby mi to vypátrali!
Tak třeba k tomu má nějaký důvod za který se stydí. Ale když už to praklo, tak by ti měl vysvětlit o co jde, protože jinak tě dostává do nejistoty.
Jo, uvidíme, každým denem se začíná víc projevovat, ale já se nedám, až vyjde pravda ven! Typuju ještě tak dva dny! Pak sem písnu!
@Savinka píše:
Jo, uvidíme, každým denem se začíná víc projevovat, ale já se nedám, až vyjde pravda ven! Typuju ještě tak dva dny! Pak sem písnu!
Zkus mu říct, že tím, že ti nechce říct, co v tom je, tak to bereš tak, že k tobě nemá důvěru, že zalhát může každý, prostě k tomu měl důvod, ale jde o to, jak se k tomu postaví, až to praskne.
Ahojky, my jsme pro změnu na druhé straně bariéry. Můj přítel půjčil kámošovi na nájem 5 tisíc. Ten kamarád neměl dost peněz, protože se jeho zaměstnavatel opozdil s výplatou a prý, jen co mu tu výplatu pošle, tak nám těch 5 tisíc vrátí. Ani omylem. Tohle se stalo v srpnu roku 2011. Je leden 2013 a neviděli jsme od něj jedinej halíř. Přítel už na něj naštvanej, dokonce mu psal, ať se mu raději vyhejbá, že pokud na něj někde narazí, tak ho zmidlí…no a včera shodou okolností ten kluk psal, že příští měsíc by prý mohl poslat první splátku, třeba aspoň 500. Tak holky, držte palce.
Ale nemyslete si. Když jsem se tohle dozvěděla, tak jsem málem vylítla z kůže. Nezeptal se mě na to a rovnou mu prostě půjčil. Je fakt, že v té době jsme spolu ještě nebydleli a neměli jsme jeden účet. Tak jsem to holt musela respektovat. Teď už spolu bydlíme a hospodaříme a kdyby teď udělal něco podobného, jakože by se nezeptal atd., tak by to pro mě byl velmi vážný důvod k ukončení vztahu, protože v penězích prostě pořádek musí být, kór když člověk není zrovna milionář…
Ty jo, Já bych taky vyletěla z kůže! Taky jsem udělala pořád hned na začátku! A nejhorší je, že manželovi rodiče jsou divní, oni si berou (teda spíš tchýně, tchán je radši ztihacha) půjčky na všecko co jde! A právě jsem mojého musela převychovat, aby takový nebyl! Teď už to chápe, že když bude splácet 3 věci naráz, tak by neměl na nic! Tak radši může počkat a koupit si to pak. No a to byly taky dřív hádky, ale teď to fakt chápe a v tomto nechápe svou matku! Moji rodiče mají jeden účet a přesně tak jsem to zavedla já! A zatím to funguje! Teda až na ten háček, co jsem psala předtím.
To jsem zvědavá Samantho, jeslti se teda dočkáte, aby vám ten známý splatil veškerý dluh! Je to fakt na nic někomu půjčovat, ať je to jaký kámoš chce! Ti chlapi jsou fakt strašní! ![]()
Tak kdoví co to bude a kde ty peníze mizí. Dneska je možné už všechno, kamarádce mojí sestry se stalo něco podobného. Zjistila že její přítel posílá taky někde peníze, přišla na to náhodou a když na něj udeřila o co jde tak nechtěl nic říct…měl docela dluhy a ona se obávala že má zase další půjčku. No měli tichou domácnost hodně dlouho, než z něj nakonec vypadlo, že posílá výživné na své dítě, o kterém ta hoklka samozřejmě neměla ani tušení že existuje. Nakonec se rozešli, tohle ona nedokázala rozdýchat. Takže i takové extrémy se bohužel dějí a to nejen ve filmu. ![]()
Ty jo! To je fakt drsné, na co člověk dojde! Jako když vidím manželství kolem od kamarádek, tak jsem ráda, že mám to co mám. Manžel chodí pravidelně z práce, chce, aby jsme všude chodili spolu. Možná ho moc peskuju, tak se mi bál něco říct!
Ale řeknu Vám, už se snaží! Štve ho to! Včera už trošku „dolézal“! Ale musím to fakt protáhnout! Aby se to víc neopakovalo! Aby se ponaučil! ![]()
@Savinka píše:
Ty jo! To je fakt drsné, na co člověk dojde! Jako když vidím manželství kolem od kamarádek, tak jsem ráda, že mám to co mám. Manžel chodí pravidelně z práce, chce, aby jsme všude chodili spolu. Možná ho moc peskuju, tak se mi bál něco říct!Ale řeknu Vám, už se snaží! Štve ho to! Včera už trošku „dolézal“! Ale musím to fakt protáhnout! Aby se to víc neopakovalo! Aby se ponaučil!
No tak snad je to už jen otázka času
Chlapi celkově uvažují jinak…
@leene píše:
No tak snad je to už jen otázka časuChlapi celkově uvažují jinak…
Přesně tak! To asi nejde převychovat!
![]()
Můžu se zeptat jak jste to vyřešili? Mám stejný problém a rozhovor vždy ukončí mlčením nebo další lží. Díky ![]()
Tak se dívám, že tato diskuze je pěkně stará, to všem od té doby manželé říkají pravdu? Mně teda ne!