Proč mi manžel lže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
8.12.14 14:27

@Karku 8o proč bys musela pátrat? Je snad normální, že manželé tyto věci vzájemně vědí, ne? Už jen aby věděli jak na tom finančně jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
8.12.14 14:30

Nechci nikoho strašit, ale napíšu sem, co jsem se dozvěděla cca před měsícem od jednoho ženatého kolegy, který na lidi působí jako dokonalý manžel o otec od rodiny.
V práci mám u sebe pokladnu a dělám lidem vyúčtování, tento kolega potřeboval proplatit větší množství účtenek a poprosil mě, jestli bych mu to proplatila hned, že už si bere peníze ze svého tajného účtu. To mě zaujalo, jaký tajný účet. Tak mi bylo řečeno, že tajný účet má většina chlapů, je to účet, o kterém manželka neví a že si tam nechá posílat peníze, které si vydělá navíc. Kde by prý jinak bral peníze na to, aby nějakou mohl někam pozvat nebo někam vzít.
Zůstala jsem čučet jako puk, protože zrovna u tohoto chlapa jsem si myslela, že je to takový troubelín a podpantoflák 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
8.12.14 14:30

Neresila bych to.. defacto jeho prachy, jeho vyplata a pokud si po zaplaceni vseho jedete kazdej ze svyho, tak to nema cenu resit. Pokud to neudelal skrz darky, nemohl to udelat protoze ma pocit ze cim vic da, tim vic veci se „akutne“ potrebuje koupit?

• Citovat
  • Upravit
25348
8.12.14 14:31

Ten systém je celej nějakej divnej… rozdělení na moje a tvoje peníze… :think:
Třeba ti fakt šetří na dárek nebo tak něco. Nebo má pocit, že máš moc, chytla ho škudlivá a chce si ulít víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.12.14 14:34

@Petramatka jen jestli nekecá :mrgreen: obzvlášť „podpantofláci“ mají bujnou fantazii ;) Navíc jestli to tak má, tak je to pěkný magor, chytrý chlap si nikdy nezaloží v bance „tajný“ účet na své jméno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.14 14:39

@Karku
tento systém máme založený na vzázemné domluvě, jsem na mateřské a on s tím souhlasil, sedli jsem si, vše probrali, neviděl v ničem problém, to není, tak, že bych mu držela pistol u hlavy a on musel odevzdat výplatu a nahlásit částku, prostě je to o naší domluvě…každý nějakou tu tisícovku na útratu má, tak proč mi i tak lže…

@peni81 @Emilie
ano, máme každý svůj účet, on by na toto asi nepřistoupil z toho důvodu, že by musel za účetní změnit účet, do banky zrušit ten svůj, on je tady z toho na nervy, kdy musí něco řešit… :roll: on sám musí mít přehled, kolik měl, kolik mi předá, kam co jde atd. jde o to, že to snížení té jeho výplaty trvá už 4-5 měsíců, takže je mi jasné, že si nechává víc peněz…a přitom já si za ty svoje peníze, co mám koupím boty, oblečení, kosmetiku, to není, že by každý z nás měl 500 nebo 1000 na útratu na celý měsíc, je to víc, aby si opravdu každý přišel na to svoje…on si koupí sem tam pivko, nějaké dobroty, co má rád a nic víc, tak opravdu nevím…

• Citovat
  • Upravit
25348
8.12.14 14:40

@Petramatka NEdávno tady byla diskuze o tom, že si zase žesnký schovávají peníze na účet, o kterém chlap neví - pro případ, že by se rozešli, aby něco měla. No nechápu, je mi to nějak proti srsti, ale každý si to musí udělat podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
8.12.14 14:42

A to by se společným účtem ani tehdy kdyby jsi zrušila ten svůj a on by tě u svého účtu jen přidal jako spolumajitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
8.12.14 14:45

My máme s mužem oddělené účty a vyhovuje nám to maximálně. Ani nevím, kolik přesně bere, podniká a každý měsíc má jiný příjem. Každopádně pošle mi na účet každý měsíc stejnou částku, na které jsme se před nástupem na RD domluvili a „jeho“ zbytek neřeším. Pokud jsou vyšší výdaje (Vánoce, narozky atd.) tak se zeptá, o kolik má poslat víc. Je ale pravda, že nepočítáme každou korunu. Promluvte si o režimu domácích financí, očividně mu ten stávající nevyhovuje, když ti musí zatajovat kolik bere. Možná také chodí do práce od nevidím do nevidím, doposud veškeré peníze odevzdal a chce si taky občas zajít na nějaký koníček, pivko.., aby trochu vypnul. Já bych se nezlobila. Zeptala bych se narovinu, žes ten výpis, co tu ležel, viděla a nerozumíš, proč ti řekl jinou cifru a že jestli ci chce občas ulít nějakou svoji vydřenou korunku, tak že ti to může klidně říct a nemusí lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16366
8.12.14 14:47

A kolik každý na tu osobní potřebu máte, máte na účtu i rezervu? My mámes manželem podobný systém, poplatíme, co máme, pošleme na spoření, každý máme svoje kapesné. Ale zároveň máme každý na účtu rezervu min. 10000, pro ty případy, kdy třeba jeden měsíc potřebuje jeden z nás na něco víc. Nepátráme po tom, jestliten druhý tam má patnáct tisíc nebo pět, prostě se oba snažíme, když vybereme víc, postupně si rezervu zase navýšit, ale tomu druhému do toho nic není, potřebujeme určitou míru svobody a společný účet nám ji nedává. Třeba měl Tvůjmanžel blbý pocit znulyna účtu a opravdu chtěl jen dárky, kvůli pár stovkám bych scénu nedělala, ale lhaní zabolí, to chápu.

Edit: Omlouvám se za mezery, zlobí mě klávesa mezerník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
8.12.14 14:53

Přesně těch 700 měsíčně si odkládám i já a to už asi 4 roky a ještě v tom další 3 roky hodlám pokračovat…šetřím na dárek k manželovým kulatinám :)
Jo, taky odkládám dalších 1000 měsíčně a až jich jednou bude dost, koupím celé rodině dovolenou. :)
A manželovi nemůžu říct, že mám naspořeno…utratil by je jinak - např. za opravu garáže. Vím, taky je to důležité, ale já spořím na to něco navíc, na společné zážitky, na dárek pro něj. Třeba to má Tvůj muž taky tak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.14 14:53

Teď před Vánocemi je něco takového dost srozumitelné. Ne každý předkládá své drahé polovičce účtenku za dárky, které jí koupil, ale pokud se jeho spořivost na Vašich společných svátcích nijak neprojeví, zpozorněla bych. Možná je jen drobný škudlil, ale může v tom být i něco víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
8.12.14 14:59

Tak me teda neprijde nic divneho na tom ze se manzelka podiva na vypis. Muj manzel podnika a penize dava me s tim ze mam na starost veskere vydaje a ucty. Vubec ho nezajima co jsem si koupila nebo utratila hlavne musi byt vse proplacene. Postu oteviram hlavne ja protoze jsou to vetsinou nejake pokyny k platbe. Nekouri do hospody nechodi a vyhovuje mu to. Nema rad tu zodpovednost za penize. Zakladatelko pokud vystacis s manzela vyplatou 15tis a jeste vam zbyde a date na sporeni tak bych to neresila. Jinak vsechna cest co s tou castkou dokazes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
8.12.14 15:01

Treba ti daruje 10tis na darky s tim ze to usetril pro tebe jinak nechapu uz z principu proc to zatajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
8.12.14 15:05
@neila píše:
@Karku 8o proč bys musela pátrat? Je snad normální, že manželé tyto věci vzájemně vědí, ne? Už jen aby věděli jak na tom finančně jsou

pátrat, použila jsem to slovo..myslela jsem, že je jasné jak to myslím :roll: jasně, že nepátrám, vím pin ke kartě manžela, když potřebuju peníze dostanu jeho kartu, nebo mi pošle na účet nebo hotovost, prostě nechápu jak to má zakladatelka nastavený, že přemýšlí, jak říct mužovi, že jí dává o sedm set méně, tohle hlava nebere mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí