Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karku no ne, mě zarazilo, že nevíš kolik manžel vydělává
to jak to máte je jedno, každému vyhovuje něco jiného ![]()
@neila My taky jeden o druhém nevíme, kolik vyděláváme. Jen vím, že bere víc než já
@blecha72 vidíš, tohle je pro mě třeba nepochopitelné, a to nejsem žádný zastánce společných účtů a tak podobně
u nás tohle zcela logicky přišlo na přetras, když jsme plánovali rodinu, prostě jsme se bavili kolik financí bude proudit do domácnosti ![]()
Já vidím hlavní problém v tom, že on lže. Jste manželé, tak byste si měli vše otevřeně a popravdě říkat. Takže bych také doporučil, abys mu řekla, že jsi viděla výpis a co to má znamenat. Ale pokud je to skutečně kvůli dárku, tak se zeptej až po Vánocích
. Přesto si osobně myslím, že na dárek by měl šetřit ze svých peněz pro jeho potřeby a neměl by kvůli tomu vymýšlet tyto lži.
@peni81 píše:
A to by se společným účtem ani tehdy kdyby jsi zrušila ten svůj a on by tě u svého účtu jen přidal jako spolumajitele.
nad tím jsem také přemýšlela, ale já mám FIO a neplatím ani korunu za poplatky a on je u České a platí cca 150 korun měsíčně a já platím hodně přes internetové bankovnictví a to je vše zpoplatněno, byla jsem u České a měsíčně jsem se s poplatkama vyšplhala i na 300 a víc ![]()
@klenice
nevím, zda sis to četla dobře, ale manžel mi neodevzdává vše…systém je takový, že já vezmu svůj rodičák 7100 on svoji výplatu, vše poplátíme (inksao, odloží se na jídlo, věci pro syna atd. ) a zbytek jde mezi nás dva…jak který měsíc ale většinou 3-4 tísíce má každý pro sebe s tím, že z toho opravdu už nic platit nemusí je to jen na útratu…a na pivko samozřejmě zajde, chodíme do kina, na výlety, to není, že bych byla nějaká fůrie a musel mi odevzdávat výplatu…takto jsem si spolu sedli jednou a domluvili se na tomto systému…mě jde o to, že mi lže, když se ho ptám s jakou částkou mohu tento měsíc počítat…
@aaababy
manžel taky nekouří, nepije pivko si někdy dá, ale jinak ne…já se tomu tady divím a včera jsem se chytli protože se mě ptal, kolik počítám, že jako bude mít na výplatu, když jsem mu předložila výdaje na Vánoce (stromek, jídlo atd.) tak mi řekl, že někdo by za 15tis. byl hrozně rád, ano to má pravdu, bydlíme v kraji, kde jsou výlaty hrozně malé, ale taky mají lidi mnohem víc ![]()
@D. C.
přesně o to mi jde, že lže ![]()
a včera z něj vylezlo, že si ještě půjčoval tisíc od jeho mamky, že to jí musí vrátit
vždyť on si skoro nic nekupuje…já si za ty svoje peníze pořídím boty, oblečení, kosmetiku atd. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
ráda bych obnovila diskuzi. Prosím anonymně protože je to pro mě citlivé téma a trošku se i stydím.Jde o to, že jsme si nastvaili s manželem systém v penězích tak, že je dáme všechny dohromady, poplatí se inksao, jídlo, naše miminko, něco na ušetření a zbytek se rozdělí mezi nás dva, s tím, že si každý utrací podle toho, za co chce. Neměl s tím problém, se vším souhlasil, vždy, když je výplata, tak mi řekne, kolik měl a já vše rozpočítám a on si nechá vlstně jen ten zbytek „co mu náleží“ když to řeknu takto. Ať se dostanu k věci. Nosil vždycky pravidelně 16 tisíc a víc. A poslední měsíce má 15, když se zadaří, tak 15.500…tak jsem se ho ptala, zda mu nějak nesnížili plat. A on, že ne, jen, že už nechodí na přesčasy atd. A přišel mu teď výpis z banky, který si rozdělal a nechal otevřený na nočním stolku a jelikož byla moje zvědavost obrovská, tak jsem mu tam nahlédla (je mi jasné, že za toto dostunu linč, ale prostě jsem to udělala, nikam jsem mu v životě nevlezla, ať mobil nebo FB atd. ale tohle mi prostě nedalo)
A samozřejmě, že měl minulý měsíc na výplatu 16200, ale mě řekl, že měl 15500
Docela mě to štve, ne proto, že si nechává víc, ale z principu, kdyby řekl, že potřebuje víc, tak se domluvíme atd. ale je mi jasné, že to utratil za blbosti. Je to hloupých 700, ale ty já mám pro syna na celý měsíc na mléko nebo se mohly ukládat na spoření, aby bylo víc. Jsem naštvaná, ale zeptat se ho nemůžu, protože ta špatná bych byla já, že jsem mu lezla do výpisu, který teď už je v koši. Dneska nebo zítra bude výplata a opět mi bude hlásit částku, ale jak na to, aby opravdu přiznal to, co vydělal a nemusel to skrývat za zády a lhát mi, když už tak vycházíme akorát.
![]()
Tento měsíc potřebujeme ještě víc, jsou Vánoce, takže na nákup, stromeček atd. Většinou dostávají odměny za roční nemarodění, ale bojím se, že řekne, že letos nebyly a já to ani nezjistím. Nechápu proč mi musí lhát, to mě štve.
Přemýšlím, jak tomu šikovně předejít nebo jak se ho na toto zeptat.
Díky moc, za příspěvky a přečtení.
Můžu se zeptat, kolik do společné kasy přispíváš ty a kolik on??? Pokud jsi na mateřské, tak kolik jsi přispívala před mateřskou???
Už jsem to dočetla.
Já nevím, na tvém místě bych byla ráda, že na takovouto, pro něj velmi nevýhodnou „dohodu“ s tebou vůbec přistoupil.
Já třeba vůbec nechápu, za co můžeš na mateřské utratit kapesné 3-4 tisíce, o kterých píšeš, že už z nich nemusíš nic platit a že je máš jen na svou potřebu, na své utrácení.
Já bych být jím takovéhle rozhazování peněz nepodporovala a přebytečné peníze bych raději šetřila.
Jdu si sem pro radu. Jsem 6 let vdaná, 10 let jsme spolu, máme děti. Jiné problémy ani nemáme, ale tohle mě fakt rozčiluje. Občas zjistím, že mi manžel v něčem řekl pravdu jen napůl. Bývají to i úplné prkotiny. Třeba se ho zeptám: „Mluvil jsi dnes s tím a tím?“ A on:„Ne, měl bych?“ No a za hodinu z něj mezi řečí vyleze, že s ním mluvil a dokonce u něj byl na kafi. Nebo…„Jsem na cestě tam a tam, jedu koupit to a to, po cestě si někde koupím něco k jídlu.“ No a nejede, slyším za ním, jak švagr telefonuje taky a říká do telefonu, že sedí s mým manželem v hospodě na obědě
. Největší průšvih byl, když byl pryč celou noc, jinde, než mi řekl a prasklo to. On mi určitě nelže pořád, já chápu, že každý má právo na nějaké soukromí, nepátrám zbytečně, takže spousta lží a polopravd mi určitě unikla, ale občas to udělá tak okatě, že to vyjde najevo…a o to víc mě to samozřejmě mrzí. Když se dozvím pravdu, tak nikdy nedělal nic špatného, jen prostě něco jiného, než mi tvrdil. Nic, kvůli čemu by byla nějaká scéna. Tak proč ty lži a polopravdy? Jak se mám chovat, když zase něco takového vyleze na povrch? A má to ještě vůbec cenu, když mu prostě přestávám věřit?
Lež je prostě lež. Pokud ti lže i v maličkostech, tak si tě asi moc neváží, anebo má k tomu nějaký jiný důvod. Každopádně to nabourává důvěru. Kvalitní vztah nemůže fungovat bez vzájemné důvěry.
Je to hloupé. Ale protože jde o prkotiny, řekl bych, že je to nějaká porucha.
Někdy mi to přijde jako druh sportu - přestože nedělá nic špatného, má tendenci si vymýšlet
důvod neznám, ale dost kámošů se chová stejně ![]()
Můj bývalý manžel dělal to samé. Párkrát tvrdil, že je někde jinde než byl. Pak lhal, když řekl že musí být v práci aby se mnou nemusel jet na chac tu, ale s kamarádama (kdyby mi to býval řekl tak by mi to nevadilo). pak občas zalhal o dalších drobnostech a nakonec prasklo, že ty drobnosti maskují nevěru.
myslím si že lhát se nemá ani v maličkostech. jistě že má každý právo na soukromí, ale lhát podle mě ve vztahu nemá právo ani jeden
Tak takový typ lidí moc dobře znám. A musím říct, že to snad nejde odnaučit. Můj známý takhle mlžil a lhat ve všm a vždycky (známým, přítelkyním, rodině), no a musím říct, že je to už víc jak patnáct let, co ho znám a dělá to pořád. Navíc mu to přijde ok. Prý když se řekne aspon trocha pravdy, tak to není lež
Takže je to asi v povaze, ale já bych to nesnesla ve vztahu…pro mě je to e-e ![]()