Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty deti nejsou manzela? ze se tu porad pise o hlidani…on prece se ma podilet na vychove svych deti a take se o ne starat…
chapu ze nekdy je to s „tatinky“ slozite, ale deti nejsou jen zeny.
nesjpis bych se snazila domluvit na zatim jednou dni v tydnu, kdy muz po prichodu z prace prebira deti a ty pujdes po svych…nekam pryc…(me treba pomaha ikdyz jdu jen na nakup do 10 min vzdaleneho obchodu - ta svoboda, ze mam jen kosik a muzu myslet co do nej dam…)
takhle to rozdeleni je dost nevyhodne pro Tebe.
Eva
@Anonymní píše:
No holky teda koukám na vaše reakce. Já se o děti také starám vesměs sama, nikam nechodím, ale ani by mě nenapadlo, že to tak nemá být, respektive to tak mám vtlučeno od manžela, že on chodí do práce a já jsem doma! (na mateřské) Ještě mi dává úkoly, protože já prostě do práce nechodím. Ještě mám brigádu, roznáším letáky a to většinou chodím s kočárem. Jako nestěžuji si, jen si fakt nedokážu představit, že bych malého vrazila manželovi, když přijde z práce a já šla „za zábavou“…
CCC
Tak to promiň, ale když si partner zakl. pravidelně chodí na fotbal, posilování, nebo co tam psala…nechápu proč by nemohla např. dva večery v týdnu jít do kina, cvičit, ke kámošce na kafe. Slyšela jsi něco o rovnoprávnosti?
A nechci být špatným prorokem, ale až tvůj partner zvyklý na full servis, ho bude očekávat dál až nastoupíš do práce, tak budeš padat na hubu.
@Anonymní píše:
No holky teda koukám na vaše reakce. Já se o děti také starám vesměs sama, nikam nechodím, ale ani by mě nenapadlo, že to tak nemá být, respektive to tak mám vtlučeno od manžela, že on chodí do práce a já jsem doma! (na mateřské) Ještě mi dává úkoly, protože já prostě do práce nechodím. Ještě mám brigádu, roznáším letáky a to většinou chodím s kočárem. Jako nestěžuji si, jen si fakt nedokážu představit, že bych malého vrazila manželovi, když přijde z práce a já šla „za zábavou“…
CCC
to je vtip? Jestli ano, je to docela blbý vtip… jestli je to realita, tak teda potěš koště… ty nemáš vlastní rozum? Tobě musí manžel dávat úkoly a vtloukat ti do hlavy, co je pro tebe lepší a co máš nebo nemáš dělat? V tom případě - dobře ti tak… ![]()
Pořád doufám, že je to ten vtip…
Jsem naprosto alergická, když chlap řekne, že hlídá děti
Je snad nějaká au pair nebo jsou ty děti jeho a prostě se o ně stará? No a co, že chodí do práce, ta máma se taky celej den doma neválí. Krom toho, vždycky sotva manžel otevřel dveře, děti se na něj pověsily a radovaly se, že je doma, protože se mnou byly pořád. Nikdy se nestalo, že by je odehnal nebo měl blbý kecy o hlídání. Teda já bych si je ani nenechala líbit
.
Ony ty 2 mateřské za sebou jsou fakt masakr a to říkám jako matka, která má fungujícího partnera a když někam chci, tak jdu. Celé jaro, léto a část podzimu jsem každý den chodila tak na 1-2 hoďky do pole, dala jsem se na Nordic walking. A to mi dělalo tak strašně dobře, utřepat si kolečka, být bez děcek. Teď ale trpím jak pes, kluci jsou od prosince střídavě nemocní, takže sedíme doma, malý je vzteklina, muž teď mění práci a je na 3 týdny pryč na školení, předtím pořád běhal po fuškách… a můžu říct, že toho mám dost, fakt. Kdybych byla slabší povaha, dala bych se asi na chlast
. Do práce se budu vracet v necelých 3 letech mladšího, kdybych měla hlídání, tak klidně příště měsíc
. Po nějakém hlídání se poohlížím a pokud najdu něco vhodného, tak do toho asi půjdu, mám opravdu někdy pocit, že už to dýl nevydržím…ale vím, že s jarem začne být líp, budu zase chodit, kluci nebudou tak nemocní…Ale mít doma něco takového, jak máš ty zakladatelko, to bych nedala. Ani omylem. Prostě domluvit si aspoň 2 dny v týdnu, kdy někam půjdeš, zaplať si nějaký kurz nebo něco a běž. Chlapovi bych řekla, že se taky může stát. že mi jeb..ne a zůstane na děcka sám
. A navíc, jaký vztah spolu můžou mít, když se jim vůbec nevěnuje, takové tatínky bych kopala do řiťi, fakt
Drž se, zima končí, bude líp!! Musí!! ![]()
@ewes píše:
A ty deti nejsou manzela? ze se tu porad pise o hlidani…on prece se ma podilet na vychove svych deti a take se o ne starat…
chapu ze nekdy je to s „tatinky“ slozite, ale deti nejsou jen zeny.
nesjpis bych se snazila domluvit na zatim jednou dni v tydnu, kdy muz po prichodu z prace prebira deti a ty pujdes po svych…nekam pryc…(me treba pomaha ikdyz jdu jen na nakup do 10 min vzdaleneho obchodu - ta svoboda, ze mam jen kosik a muzu myslet co do nej dam…)
takhle to rozdeleni je dost nevyhodne pro Tebe.
Eva
Ze? Ale jak jsou rozvedení, najednou chcou střídavku ![]()
@Moniňoň píše:
Ze? Ale jak jsou rozvedení, najednou chcou střídavku
Jo, a do tý doby ani nevěděli kde má dítě ponožky.
@Anna766 píše:
Jo, a do tý doby ani nevěděli kde má dítě ponožky.
Jo, to je přesný
@Anonymní píše:
CCC
To je vtip? To jsou snad jen tvoje deti? I jeho, ne? Tak at s nimi taky travi cas a stara se. Je tu ku prospechu vsech ![]()
@Agnes_X píše:
@blumen Myslím větu vážně. Mám soukromou školku pro syna na 8 dopolední v měsíci, víc si nemůžu dovolit.
V noci pořád stávám k dětem, spím po 2 hod., před den se nezastavím a mám nervy na pochodu.
Soukromou pro toho starsiho nebo mladsiho? Starsiho do statni nevzali? Tak to bych teda nejak resila, sla radeji k do prace a zajistila jim hlidani nez byt takhle na hromade, brat leky a pit po vecerech. Proc jste si porizovali 2 deti tak blizko po sobe, driv manzel pomahal nebo taky ne?
@Anonymní píše:
CCC
Tohle je provokace od nějakýho chlapa, jinak to nevidím
Ještě jsem v životě neviděla ženskou, která by si libovala, že jí chlap úkoluje
![]()
@blumen píše:
Soukromou pro toho starsiho nebo mladsiho? Starsiho do statni nevzali? Tak to bych teda nejak resila, sla radeji k do prace a zajistila jim hlidani nez byt takhle na hromade, brat leky a pit po vecerech. Proc jste si porizovali 2 deti tak blizko po sobe, driv manzel pomahal nebo taky ne?
Soukromou pro starsiho, do statni ho nevzali, je tu strasnej previs. Jit do práce na 1/2 úvazek = celý plat dám za soukr. školku pro obě děti. Zajistila hlídání - zkoušela jsem nějaké lidi na hlídačky. cz, ale jak řeknu, že by to bylo každý týden 3 dny od 7 ráno do 6 večer, tak kazdej couvá, nikdo nechce delat kazdej tejden. Takze mit min 2 lidi nasmlouvany. Tzn. furt by se stridali cizi lidi v bytě. Taky bych si fin. pohoršila než teď, když jsem doma.
Proč 2 děti rychle po sobě? Už nejsem nemladší a prostě se stalo, no.
Manžel dřív pomáhal stejně, jenom s 2 dětma je to horší než s jedním.