Proč nemám ráda Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
24.12.21 14:59

U nás jsme měli krásný den. U manžela byla hrůza, tchyně v nervech z úklidu a všeho, nakonec ji tchán ještě seřval, že všechno není tip ťop, kritizoval i navařené jídlo, každoročně se to zvrhlo v hádku. Švagrová Vánoce nesnáší do dnes, manžel se snaží kvůli dětem, ale moc mu to nejde. Dnes jsem hodně přemýšlela, jestli ty stresy z dětství nezůstanou v člověku zakořeněné. Manžel je od včerejška popudlivý, vyjíždí na mně i na děti kvůli blbostem, že je třeba chtěl fotit u stromečku a oni chvilku nepostály, na mě, že kdy jsem naposledy vytírala, uklízela ve skříni, že je to tam poházené… Proč to vytahuje zrovna dnes? Rozházené je to už delší dobu a ne moji vinou. Celkově zas takový bordel tu není a já se snažím o pohodu, než stresy, aby bylo vše dokonale uklizené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.12.21 15:29

Nechte to být… Teď, když je Vám špatně, tak se na to snažte nemyslet, i když předpokládám, že máte ty scénáře v hlavě neustále… Rada “zkus si na tom najít něco hezkého” nepomáhá.

Asi jste dost citlivá a romantická duše, která byla zlomená v kořeni, tedy v dětství. Uvnitř sebe chápete smysl tohoto svátku a chcete krásné Vánoce, ale mít je zatím nemůžete a nemáte ten návyk z dětství.

Berte to tak, jak to je. Udělejte si radost. Kupte si něco, co třeba hodně chcete a je to dražší.

Někdy se to změní, ale nepřemýšlejte nad tím! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.12.21 16:02

A proc se tak nechavas svazovat minulosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.12.21 16:04

Hele pritel to mival podobne. Doma chlast a hadky. Pak ted uz exmanzelka a nervy a hadky. Nesnasel Vanoce. No a ja mu ukazala, ze u nas je to na pohodu. Ted uz darky vybira a kupuje se mnou a tesi se, ze bude na Stedrej den u nas a uziva si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
24.12.21 16:14

Já je mam ráda, i když už asi pět let se vždycky před Vánoci něco semele, bohužel zdravotní stránka věci. Loni byl klid, letos jsem černýho Petra dostala já, předloni babi, která bohužel v lednu zemřela, ještě předtím mamka 23.12. na pohotovosti a strávila svátky v nemocnici, atd. Už to začíná být pěkně blbou tradicí. Přesto mám Vánoce stále ráda. Máme pohodičku, jsem u rodičů. Loni jsme byli s přítelem, letos každý zvlášť. Máme tu dnes i druhou babičku, poprvý. Stresy si nepamatuju. Nikdy asi nebyly. Jako dítě jsem to nevnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.21 18:15

Vánoce ráda nemám a tudíž je ani moc neslavím. Přítel na to také není..Dáme si večeři a jdeme koukat na pohádky. Nedáváme si dárky, ani neděláme žádnou vánoční výzdobu. Cukroví jen čtyři druhy a z půl dávky. Žádný negativní zkušenosti z dětství nemám, jen mi to nebaví :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76846
24.12.21 20:48
@Lištička20 píše:
Vánoce ráda nemám a tudíž je ani moc neslavím. Přítel na to také není..Dáme si večeři a jdeme koukat na pohádky. Nedáváme si dárky, ani neděláme žádnou vánoční výzdobu. Cukroví jen čtyři druhy a z půl dávky. Žádný negativní zkušenosti z dětství nemám, jen mi to nebaví :lol: :lol:

to je tím, že nemáte děti - Vánoce dospělí dospělým jsou o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.12.21 21:34
@Jahru píše:
Já zakladatelce rozumím, za 16 let pracovního procesu jsem ještě pracovní Vánoce nezažila :oops: A nehodlám na tom nic měnit :mrgreen:
A jinak na Vánoce se těším. Nějak moc neprožívám uklízecí, vařící, pečící a podobná šílenství. Co stihnu, to stihnu, co nestihnu, tak být nemusí :mrgreen:

Já furt nechápu, čemu říkáte „pracovní Vánoce“. To jsou pro mne Vánoce, kdy člověk musí pracovat. Což zakladatelka nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.12.21 21:36
@Jahru píše:
@ontarova.stara @vokishka Já za „pracovní vanoce“ považuji cokoliv mezi 23. 12. a 2.1. :mrgreen:

To je ale ptákovina :nevim: To jsou vánoční prázdniny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
24.12.21 21:45
@stinga píše:
to je tím, že nemáte děti - Vánoce dospělí dospělým jsou o ničem

S tímhle nesouhlasím… My s manželem jsme bezdětní, ale Vánoce si užíváme jako malí… Ráda vybírám dárky pro manžela, oba si píšeme Ježíškovi, máme radost u rozbalování dárků.. společně pečeme a zdobime cukroví… Oba rádi zdobime byt, starame se, aby byla příjemná atmosféra… Myslím, že Vanoce jsou o tom, jaké si každý udělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76846
24.12.21 21:48
@aiera píše:
S tímhle nesouhlasím… My s manželem jsme bezdětní, ale Vánoce si užíváme jako malí… Ráda vybírám dárky pro manžela, oba si píšeme Ježíškovi, máme radost u rozbalování dárků.. společně pečeme a zdobime cukroví… Oba rádi zdobime byt, starame se, aby byla příjemná atmosféra… Myslím, že Vanoce jsou o tom, jaké si každý udělá..

tak to máš pravdu, máte to fajn uspořádané :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.12.21 21:49

Ja jdu mezi svátky do práce. 23. jsem řekla, že fakt ne. Jelikož jsem nováček, vánoční prázdniny si dělat nemůžu. Příští rok ale určitě budu chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.21 22:10

Ja mm vzpominky na Vnocw nic moc. Kazdy rok, kdyz smazim kapra, tak si vzpomenu, jak matka stala u sporaku, smazila a brecela a porad opakovala, jak si zkazila zivot. Ja sedela v kuchyni s ni uz jako mala holka. A toto se opakovalo kazdy rok. Pak uz jsem se srdcem v krku kazde vanoce cekala, kdy zacne hystercit a vyjizdet na otce…
A vzdycky si na to na Stedry den vzpomenu, kdyz uz mam ted svoji rodinu…
Muj chlap je na vanoce Morous, ma uchylku vsude veset kvanta vanocni vyzdoby, absolutne bez vkusu a zapalovat vsude hromady svicek, ze si pripadam jak na hrbitove. Presne jako to vypadalo u nich a preferovala to jeho matka: :
Vzdycky jsme se hadali, ze ja chtela stridmejsi vyzdobu a letos jsem najela na system,,mam to u zadele” a na vse mu rikala - Jake to udelas, takove to bude a on se vytacel snad jeste vice…
Jeho rodice se na vnocw hodne hadali, tak nevim, jestli si potrebuje neco v sobe sam vyresit…
Kazdopadne se snazim, aby si to nejvice uzily deti a to se dari..
Prosim anonym…

• Citovat
  • Upravit
167
24.12.21 22:17
@Anonymní píše:
Ja mm vzpominky na Vnocw nic moc. Kazdy rok, kdyz smazim kapra, tak si vzpomenu, jak matka stala u sporaku, smazila a brecela a porad opakovala, jak si zkazila zivot. Ja sedela v kuchyni s ni uz jako mala holka. A toto se opakovalo kazdy rok. Pak uz jsem se srdcem v krku kazde vanoce cekala, kdy zacne hystercit a vyjizdet na otce…
A vzdycky si na to na Stedry den vzpomenu, kdyz uz mam ted svoji rodinu…
Muj chlap je na vanoce Morous, ma uchylku vsude veset kvanta vanocni vyzdoby, absolutne bez vkusu a zapalovat vsude hromady svicek, ze si pripadam jak na hrbitove. Presne jako to vypadalo u nich a preferovala to jeho matka: :
Vzdycky jsme se hadali, ze ja chtela stridmejsi vyzdobu a letos jsem najela na system,,mam to u zadele” a na vse mu rikala - Jake to udelas, takove to bude a on se vytacel snad jeste vice…
Jeho rodice se na vnocw hodne hadali, tak nevim, jestli si potrebuje neco v sobe sam vyresit…
Kazdopadne se snazim, aby si to nejvice uzily deti a to se dari..
Prosim anonym…

To znám, to matčino kňourání. To je taková zátěž pro dítě. Táta teda byl ještě horší! Agresor na matku a na Vánoce odcházel pryč nebo šel spát. Hrůza. Vždy si to pamatuju a pamatovat budu. Pokaždé mě z toho bolí u srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.12.21 22:22
@aiera píše:

Jo jo, zlatě svobodné Vánoce :roll: nervy „ať je atmosféra“, dítě neposedi natož aby skouklo S čerty nejsou žerty, krmit ho cukrovím a chlebíčkama taky nejde, takže normální jídlo dělat… Řev před procházkou, řev, že se jde domů… Řev do desíti, že nejde spát, přetazenej. No batole :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová