Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@anickadomnik píše:
@cheekymonkey používám v případě že jsme něco dělali spolu, jako byli jsme nakoupit apod. korunuje to můj chlap když mu řeknu dopoledne jsme byli ve městě a on se ptá s kýmjinak nedávno se mě paní na hřišti ptala kolik vám je? Jsem si sice myslela že jí je do toho houno ale řekla jsem po pravdě 30 a ona na mě čuměla jak vejr. Až pak mi došlo že se asi ptala na malýho
![]()
![]()
Taky dobrý ![]()
V těhotenství jsem někdy říkala JÁ a někdy MY (většinou, my máme hlad - to bylo docela často
)
Po porodu používám JÁ a ONI (dvojčata), ONI už papají, lezou, mají zoubky atd.
MY jen při návštěvě dr. (my jsme byli u dr.), při procházce kočárkem (my jsme kočárkovali) a další, když to děláme fakt všichni 3 ![]()
Jinak taky to nechápu a podobně jako zakladatelka jsem se viděla s jednou svou kamarádkou má dceru o 4 měsíce starčí než moje dvojčata (obě jsme VŠ, před dětma bych řekla rozumné ženy) no a její první věta „co už umíte, kolik máte zubů“ tak jsem ji odpověděla „já toho umím dost, mluvím, chodím na záchod, sama se najím a děti lezou, mají 6 zubů…“ byla docela v šoku z mé odpovědi a ani ji ani nedošlo na co narážím
![]()
Mi
Jak tady psala @Clarkia, že jsem povrchní, no, možná ano, nebudu ti brát názor.
Já vím, že mám s mykáním problém, snažím se, ale prostě to nejde. ![]()
Mateřský plurál jsem nepoužívala nikdy, přijdeme mi to ujeté
Nechápu, proč má někdo problém rozlišit jednotné číslo od množného
Když šel na mě někdo s mykáním, občas mě to i rozesmálo, protože z toho vylezly fakt „pěkné věci“
A že někdo má problém s rozlišením množného a jednotného čísla vidím i tady v této diskuzi
- pokud jsem na hřišti s dítětem, se kterým se hodlám vrátit domů, tak logicky musím říct: „My už půjdeme domů.“. Je nás víc jak jedna osoba a odchází víc jak jedna osoba, tam je to množné číslo v pořádku. Tedy za předpokladu, že to dítě nehodlám nechat samotné na hřišti a zmizet domů
Ale pokud mi někdo s vážnou tváří sděluje, že: „…už krásně jezdíme na odrážedle, zatím ale moc nechodíme…“ nebo „… už umíme lézt po čtyřech.“ apod., musím (a musela jsem) se někdy ovládat, abych se nesmála nahlas ![]()
@bartsch
Za mě je nejhorší my nočníkujeme, jak slovo, tak plurál.
@Svistice dobra teorie s tim dusevnim naplnenim
ja mykam spis v legraci, kdyz se me nekdo timhle stylem zepta. Pokud tak nekdo mluvi s vaznou tvari a jeste u toho uziva zdrobneliny, tak se pak uz taky nedokazu soustredit na hovor a premyslim jen nad temi slovy ![]()
@kjhui píše:
Jo a teda přiznávám že jsem hrozná i teď, hlásím manželovi až půjde z práce aby koupil kafe a mléko, protože nám došlo.. Né jako došlo mi kafe (protože ho piju já) a tobě došlo mléko (protože ho má rád on).. asi bych se měla nad sebou zamyslet
to jsem používala již před dětmi. Došlo nám v domácnosti mléko. Bydlíme tu dva. ![]()
@Camael píše:
@bartsch
Za mě je nejhorší my nočníkujeme, jak slovo, tak plurál.
Nočníkovat
, to jsem ještě neslyšela
, na mě to zkoušeli jen s kočárkováním
Když se mě jednou zeptala moje kamarádka (moje první dítko mělo 1 rok), jestli bych s ní nešla kočárkovat, tak jsem jí na to se smíchem odpověděla, že jo a pořádně si zakočárkujeme s kočárkama v parku a pak si dokočárkujeme na kafe, když je tak hezky… nechápala
![]()
@KlaraBoch no tak jsem ráda, že nejsem sama, co se pak už nesoustředí na hovor, protože je konsternovaná těmi plurály. Mě nedávno dorazila 5letá dcera sestřenice. Má teď ročního brášku, přišla ke mně a říká- my už máme 7zubů! Tak jsem ni koukala (pusa plná zubů) a jen jsem se zmohla na hmm a úsměv. Onehdá jsem kupovala Calgel v lékárně, tam holka, čerstvě po škole, strašně milá a ptá se- rostou vám zuby? A já- no mě už ne, ale malému jo
. Jako byla jsem hnusná, přiznávám, ale někdy už to je mazec.
@kjhui píše:
@Kakika
Jo, zatímco dítě dělá všecko samo
No, tak treba dela hovnouse, prdi, blinka, rve, rostou mu zuby, taky vazi a meri… ![]()
Dítě mi tu pořvává neb matka čučí na emimino. Takže JDEME ven ![]()