Proč ne/mykáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
27.11.13 14:03
@kjhui píše:
@asha
ha ha, už vidím jak až muž přijde z práce, tak mu sdělím něco jako „já jsem dala dítěti plínku, ono se vykakalo, já jsem jej odnesla na přebalovací pult, já jsem jej svlékla, já jsem mu utřela prcku, já ji namazala bepošem, já dala novou plínku, já ho oblékla, ono strčilo nožičku do bačkůrky a já ji zavázala a já jsem dítě vypustila znovu běhat“ a „já jsem uvařila maso a zeleninu, já ji rozmixovala, já ji dala do talířku, já jsem posadila dítě do židličky, já jsem mu dala bryndáček, já jej nakrmila, ono papalo a polykalo, já jsem utřela dítěti pusu, já jsem jej vyndala z židličky a postavila jej na zem, ono začalo běhat okolo“..
namísto běžné komunikace jako „papali jste?“.. „jo, papali jsme a i kakali“..„tak to je super, můžem se hned oblíknout a jít ven“.. a pak mě odvezou (rozuměj neonikám, myslím muž a dítě) na kopeček k docentu Beranovi :palec:

A ty musíš tyto informace manželovi sdělovat? 8o Navíc takhle bys to asi neřekla, že? ;) Když už je tedy třeba ho tak podrobně informovat o běžných provozních věcech, stačí říct, že dítě už je přebalené a po obědě, tak s ním jdu ven. :roll: 8) Jde to velmi lehce a bez plurálu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
27.11.13 14:08
@Kakika píše:
@Jemys to dělají mí příbuzní taky :lol: Ze začátku jsem odpovídala, pak jsem ale přestala. Já jsem přece tázaná nebyla :mrgreen: Na druhou stranu, co do těch mrňat má člověk pořád hučet, takže já se taky ptala novorozence, jak se vyspinkal, i když bych od něj odpověď čekat nemohla

Díky tomu, že se ptáš půl ročního dítěte neustále, jak se vyspinkal a jak se napapal, ti bude odměnou to, že ti ve dvou a půl letech odpoví. Ano, maminko výborně jsem se vyspinkal, narozdíl od jiného, ke kterému se nemluví, protože přece neumí odpovědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.11.13 14:10
@Kakika píše:
@kjhui můj chlap tedy nikdy nepotřeboval vědět, jak probíhá přebalování či krmení 8o Takže „mladej je přebalenej a najedenej“ je téměř stejně dlouhé jako papali jsme a kakali. Chlap oprávněně předpokládá, že jsem dost svéprávná na to, abych se najedla sama :lol:

No, a o vlastní stolici nemluvě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.11.13 14:12
@Kakika píše:
@Jemys to dělají mí příbuzní taky :lol: Ze začátku jsem odpovídala, pak jsem ale přestala. Já jsem přece tázaná nebyla :mrgreen: Na druhou stranu, co do těch mrňat má člověk pořád hučet, takže já se taky ptala novorozence, jak se vyspinkal, i když bych od něj odpověď čekat nemohla

To já se občas na něco ptám i našeho psa. :mrgreen: Ale odpověď nečekám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.11.13 14:15
@bartsch píše:
To já se občas na něco ptám i našeho psa. :mrgreen: Ale odpověď nečekám :D

Nejčastější otázka směřovaná k mým kocourům „jsi normální???“ :lol: (a odpověď znám :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.11.13 14:17
@Kakika píše:
Nejčastější otázka směřovaná k mým kocourům „jsi normální???“ :lol: (a odpověď znám :mrgreen: )
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
27.11.13 14:22

Radši nic

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
27.11.13 14:32
@Jemys píše:
Teď mě napadlo, že mi stejně vadí takovýto mluvení na vás přes dítě - nevím jak to nazvat. Dělá to moje tchyně a většina tetiček. Příklad - přijedu s půlročním dítětem na návštěvu, tchyně ho popadne a začne na něj : "Tak v kolik jsi vstával? Co jsi měl dobrého k obědu? Byl jsi dneska venku? " a čeká odpovědi :zed:

To taky nemám ráda… taky dělám, že nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.11.13 14:37

@kjhui Zvláštně napsané a ta logika :roll:… I lidé, kteří nepoužívají mateřský plurál a neříkají si „mámo“ a „táto“, své děti nade vše milují a jsou pro ně tím nejdůležitějším na světě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
27.11.13 14:42
@Kakika píše:
Nejčastější otázka směřovaná k mým kocourům „jsi normální???“ :lol: (a odpověď znám :mrgreen: )
:-D :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
27.11.13 14:43

@bartsch
no aby ti ta očka nevypadla jak s nimi kroutíš :-)

zakladatelka se ptala proč to kdo dělá a ať jí to pomůžeme pochopit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
27.11.13 14:43
@bartsch píše:
To já se občas na něco ptám i našeho psa. :mrgreen: Ale odpověď nečekám :D

Ale tak to já taky takhle melu, ale ona to dělá i když potřebuje něco vědět a chce se zeptat na něco přímo mě - prostě mě oslovuje přes dítě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
27.11.13 14:48
@kjhui píše:
@mitulik @bartsch
no přesně tak to ale myslím.. jeho zajímá jestli se kakčilo nebo bude bříškobolení, a jak s jídlem, jestli se může jít hned ven.. nepotřebujeme jako dospělí lidé specifikovat u každého prdu kdo co přesně dělal, prostě dítě je malé a já s ním dělám vše 24hodin denně, bez ohledu na moje a jeho zásluhy (ono tlačí, já přebalím).. takže mykání je nejjednodušším sdělením a on chápe tu omáčku okolo.. pro nás je to „my“ nejdůležitější na světě a tak se tak i chováme no.. neberu nikomu jeho odpor k mykání ale v životní fázi ve které jsme je to přirozené a hezké..
Stejně tak jsem nedávno viděla diskuzi, kde se obludně řešilo že jsou lidé co si říkají mámo a táto.. mno, my si tak říkáme, protože od doby co jsme máma a táta jsme na to pyšní a je to pro nás nejdůležitější věc na světě..

Napadá mě alternativně:

• Kadil? Jedl?
  • Jo

:lol: To je skoro ještě kratší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
27.11.13 14:51

@Angua
:mrgreen: to jo, kratší.. ale já jsem u toho byla taky.. to je ta druhá půlka toho my :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.11.13 14:53
@Jemys píše:
Ale tak to já taky takhle melu, ale ona to dělá i když potřebuje něco vědět a chce se zeptat na něco přímo mě - prostě mě oslovuje přes dítě. :nevim:

Nejlepší je to ještě v kontextu - ta maminka je na tebe tak zlá!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky