Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A vybavuje se mi při tom již celkem stará kniha „451 stupňů Fahrenheita“ (mimochodem má oblíbená), kde manželka hlavního hrdiny měla svou „rodinku“ (vpodstatě jako dnešní internet… vize se splnila) na kterou koukala na plátně a s nimi se dorozumívala.
tak já si za chvíli zapnu webkameru… (kterou nemam) a připojim se a budeme si s kamarádkou povídat… akorát že… budem vobě dvě placatý… neživý… složený z LCD krystalů… (nevim co za monitor má vona ![]()
hm- krásný…
zavedu indiánský písmo a budu kouřit z komína (kterej bohužel taky nemam) a budu doufat že to nějakej podobně založenej blázen uvidí … a dáme sraz u ohniště. hawk
Taminka píše:LuckaJ píše:
Je to určitě hodně tím, že je strašně snadné dát vědět, díky mobilům a počítači. A je to vidět i na vztazích třeba mezi mladými. Já když jsem chodila s klukem někdy kolem těch 17ti let, tak nic takového nebylo, maximálně pevná linka, takže jsme se domluvili na schůzce a buď tam přišli, nebo ne, ale to se stávalo zřídka. Člověk se těšil na toho druhého, protože se třeba týden neviděli a ne jako dneska, že i když nejsou spolu, tak si píšou přes net, nebo mobil a pak se sejdou a nemají si co říct. Navíc přes tyhle prostředky se lehce něco „řekne“ než když to má člověk říct z očí do očí. Prostě je to uspěchaná doba a já se taky nerada podřizuju tomu okolnímu shonu a spěchu.Naprosto souhlasim
Tak já nesouhlasím… Mně se nestává, že bych si s někým neměla co říct, i když si s ním přes net dopisuju ![]()
Spíš díky netu zůstávám v kontaktu s lidmi, na které bych si časem asi nevzpomněla
![]()
A k měničům - jedna změna - proč ne, může se stát. Ale podruhé už bych odepsala, že se mi to prostě nehodí ![]()
chuanitka (ad měniči): příště budu asertivní a učiním tak!! … třeba si je časem trochu „vychovám“ a kousnou se do jazyka… holky dík.
To mi připomnělo jednu moji kámošku - ona má miliony aktivit a nic nestíhá, na nic nemá čas. Takže vidět se s ní je téměř nadlidský úkol. Jiná, naše společná kámoška mi říká, že ji musím odchytit, přinutit, vymyslet, překombinovat a přizpůsobit se… A já si říkám jako proč
To musí chtít přece obě strany, ne? Takže se holt moc nevídáme ![]()
Taky to na mně zkoušela jedna dlouhodobá kámoška v době kdy jsme nejdříve obě, pak jen ona byly na mateřské. Nic nesmluvila napevno, co kdyby jí do toho vlezlo něco zajímavějšího, výmluvy/omluvy již napevno dohodnutých věcí. Řekla jsme jí, že to považuju za trapné a nedůstojné a že jestli s náma chtějí trávit čas, musí ctít plánování a dohody. Dnes jí jen cca jedou týdně informuju o našich plánech a když se chtějí přidat tak ať se ozvou. Stejně tak další známou profi matku, která nemá šajna jestli se zítra bude jejím dětem chtít na výlet nebo ne, buď nás chytí nebo ne, a musí se zařídit jak chtějí. Obě moje striktní plánování neodradilo, stýkáme se pravidelně.
Jinak jsem v plánování schůzek profík (musím, jsem manažer s čilým pracovním i společenským životem), dohodnu, dohodnu zda si ještě budem potvrzovat a beru jako fakt. Chodím včas a připravená. Totéž mám ráda i u druhých.
Otevírám tuto zajímavou diskusi, protože mně mluví z duše. A ráda bych se zeptala už tehdy přispívajících jak to u vás dopadlo? A taky nových maminek, prožíváte to také?
Trochu se to změnilo, hlavně tím, že děti vyrostly a začali jsme se účastnit akcí, které mají garanta/organizátora (závody, výlety se školou), tam je plánování jednoduché a např. jako rodič/řidič, pomocná síla trenéra se setkáte s řadou zajímavých lidí podobných zájmů. Stále dost často pořádáme něco my nebo se domlouváme se známými, posíláme si pozvánky, předběžně i napřesno se koordinujeme. Když to někomu nevyjde tak se svět nezboří (umíme si poradit), notorické měniče bereme s rezervou (už i děti vědí, že prostě možná dorazí a jejich chyba pokud ne), vstupné za nikoho předem neplatíme.
@BaraF píše:
Trochu se to změnilo, hlavně tím, že děti vyrostly a začali jsme se účastnit akcí, které mají garanta/organizátora (závody, výlety se školou), tam je plánování jednoduché a např. jako rodič/řidič, pomocná síla trenéra se setkáte s řadou zajímavých lidí podobných zájmů. Stále dost často pořádáme něco my nebo se domlouváme se známými, posíláme si pozvánky, předběžně i napřesno se koordinujeme. Když to někomu nevyjde tak se svět nezboří (umíme si poradit), notorické měniče bereme s rezervou (už i děti vědí, že prostě možná dorazí a jejich chyba pokud ne), vstupné za nikoho předem neplatíme.Děkuji za odpověď, to je fajn se dozvědět za tři roky jak něco dopadlo, jak se lidé mohou posunout zase někam jinam.
Takže je to vlastně o tom, že maminky na mateřské nemívají až tak pevnou „pracovní dobu“, respektive jejich pracovní doba je pohyblivá podle spánku dítěte a tomu vše podřizují. A také se víc podřizují svým citům, že pokud se ozve pro ně „lepší“ kamarádka, bez rozpaků mohou zrušit schůzku s tou „horší“ kamarádkou.
@jindra.kytka píše:
Dívám se, že jsem to nějak divně napsala. Napsala se mi má odpověď hned do čtverečku, ze kterého jsem citovala. Tak má odpověď je na konci v tom čtverečku.
Moje odpověď začíná slovy ve čtverečku: „Děkuji za odpověď. Takže je to o tom…“
Znam to znam- konkretne jedna kamaradka na to byla expert. Tudiz jsem ji jednou po 115-ctem prelozeni kafe napsala na posledni chvili sms, ze je mi lito a nestiham, ze to prelozime na zitra.Byla jsem ukryta za stromem a pozorovala jeji stavnate klofani do mobilu. Nacez jsem vylezla a zeptala se, jak se citi…Odpovedela, ze jako kreten
Od te doby nase terminy plati.
Uprimne stavat se to stale a casteji, prestanu mit chut to resit a byla by „zapuzena“Max.bych oznamila kde se v tuto dobu nachazim a jestli chce at prijde ![]()
Pardon jsem si nevsimla, ze je to obnovena dizkuze. tudiz ma odpoved predchozi je OT ![]()
@svycarka píše:
Pardon jsem si nevsimla, ze je to obnovena dizkuze. tudiz ma odpoved predchozi je OT
Proč by měla být tvá odpověď OT kvůli tomu, že je to obnovená diskuse?
Vždyť to je fajn, že jsi reagovala ![]()
@jindra.kytka ja to totiz docetla jen po to, ze se ptas na prispivajici jak Jim to dopadlo, pak mi vrisklo ditko a tak jsem odklikla neuplnou odpoved ![]()