Proč se lidé rozvádějí vcelku brzo ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanullka
13.1.17 09:18

Já jsem s manželem dvacet let a pořád máme krásný vztah. Kolem sebe mám hodně rozvedených přátel. Buď si nerozuměli nebo potkali někoho jiného. Dneska se to tak řeší :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
13.1.17 09:19

Za vše můžou pohlavní orgány a prachy. To se nakoupí pračka, myčka, sušička, robotický vysavač, LCD přes celou stěnu a jak má ženská houno co dělat začne sledovat ty seriály a tam vidí jak Rychlý co by lékař má už asi patnáctou babu, tak ji taky zasvrbí v kalhotkách no a začne blbnout. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
13.1.17 09:22
@gumik92 píše:
Ahojky, ne že bych to sledovala ale..Ochotská a Rosol. Jsou cca rok po svatbě a jsou od sebe. Moji přátelé spolu chodili 14 let, a půl roku po svatbě rozvod. Mamky kamarádka to samé.. Rok po svatbě rozvod.. Čím to je? My jsme s manželem od svatby půl roku a je to krásné.. Prostě mě zajímá kde je chyba? :think: :think:

Gumíku, a proč si lidi kupují nové mobily, když ty staré ještě fungují? Proč si kupují nová auta, když staré ještě jezdí? Proč dávají pryč funkční televizi a kupují si tenčí a úhlopříčnější? Je to stejný princip - konzumní nadutost ve věcech i vztazích. I vztahy se dnes konzumují, dokud chutnají sladce. Pokud i jen lehce zhořknou, tak se lidí zakousnou jinde.
Dříve se věci i vztahy opravovaly, udržovaly. Dnes se věci i vztahy spotřebovávají a zahazují. To je celé. Bohužel v těch vztazích to odsírají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.1.17 09:24
@Suzuveverka píše:
@radkka Ano, ale první krok by měl být pokus o záchranu vztahu, a ne žádost o rozvod.

Edit: A s těmi radami na emiminu jsem to spíš myslela tak, že když se zeptá někdo nerozhodný, tak ho to na tu nebo onu stranu přiklonit může. Já se ptát nebudu, neboť v tom mám celkem jasno i bez emimina :-)

Příspěvek upraven 13.01.17 v 09:03

To samozřejmě ano ;) ale to tu nikdo nepopírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
13.1.17 09:30

My jsme se brali po roce a půl (sňatek z rozumu :? ), rozvedla jsem se po čtyřech letech. Bydleli jsme po hromadě s tchány, fakt to nešlo. Řešení nebylo a domluvit se s ním taky nešlo. Když se otočím zpátky, neměli jsme společného nic, jen už nejvyšší věk na to, mít děti :?. Jsem ráda, že teď už to vím :zed:.

Mám známé, jsou partneři, oba páry už přes 20 let. U jednoho by se partnerka vdala hned, on se bojí, že jejich vztah půjde do kopru. U druhého páru svatba nehrozí, tam už si partnerka zvykla.

U nás se říkalo, že přechozené vztahy po svatbě dlouho nevydrží. Moji kamarádi spolu chodili řadu let, pak se vzali (byla svatba veliká, převeliká :). Do dvou měsíců si novomanželku nabrnkl jiný, za půl roku bylo jejich manželství rozvedeno. Ona si vzala toho nového, má s ním rodinu, kamarád asi zůstal sám :nevim:.
Vím, že kamarádka tenkrát říkala, že měli dvě možnosti. Buď se vzít nebo se rozejít. A oni udělali tu chybu, že se vzali.

• Citovat
  • Upravit
2101
13.1.17 09:36

Lidi proste problemy neresi, ale utikaji od nich. Zakladem je komunikace a to hodne parum chybi. Chlapi utikaji od tehotnych, cerstvych matek, protoze si chteji uzivat. Driv to byla ostuda, ze se nedokaze postarat o rodinu. Dneska ho za to kamaradi jeste poplacaji po ramenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
13.1.17 09:41

Asi se brali, protože si mysleli, že se jejich problémy vyřeší svatbou - a pak zjistili, že to takhle nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
13.1.17 09:46

Jinak my jsme spolu 6,5 let, z toho manzele temer 6 (v cervnu). Otehotnela jsem planovane po 3 mesicich vztahu. Ano, byl to risk a nezodpovednost, ale vyplatilo se ;) sice to nekdy bylo tezke, obcas jsme se pohadali (ale kdo ne), ucili jsme se spolu zit a vychazet- museli jsme hledat cesty a kompromisy, protoze uz jsme cekali rodinu a vsechno dobre dopadlo. Kriticke obdobi po narozeni deti (mame 3) jsme prekonali a hadku uz ani nepamatuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
13.1.17 09:50
@Markéta80 píše:
fakt tak to je super :mrgreen: :mrgreen:, brali jsme se v prosinci :mrgreen:

já v květnu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
13.1.17 09:51
@Zorbas píše:
Jinak my jsme spolu 6,5 let, z toho manzele temer 6 (v cervnu). Otehotnela jsem planovane po 3 mesicich vztahu. Ano, byl to risk a nezodpovednost, ale vyplatilo se ;) sice to nekdy bylo tezke, obcas jsme se pohadali (ale kdo ne), ucili jsme se spolu zit a vychazet- museli jsme hledat cesty a kompromisy, protoze uz jsme cekali rodinu a vsechno dobre dopadlo. Kriticke obdobi po narozeni deti (mame 3) jsme prekonali a hadku uz ani nepamatuju ;)

jojo taky se nehádáme, ignorace je jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518

@Zorbas
Neříká se, že sedmý rok je kritický?! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453

Myslim, ze i drive meli lide spoustu problemu v manzelstvi, stejne jako dnes, ale proste to hned neresili rozvodem. za prve, rozvod byl ostuda. a treba na rozvedenou matku se dvema detmi se koukali skrz prsty. a za druhe, lidi proste hodne zkousli. spousta chlapu pila, manzelce obcas prilitla facka a bylo to tak nejak normalni. nekdo z manzelu podvadel, bylo to treba i verejne tajemstvi, ale i tak spolu byli dal. nerikam, ze to bylo dobre samozrejme. jen, ze nebezeli hned pro rozvodove papiry, proste neresili, asi trpeli, ale zustali.
dnes jsou lide i mnohem narocnejsi, maji spoustu moznosti a pak vymysli blbosti. nestaci si s tim, co maji doma. ani se nesnazi problemy resit, protoze rozvod je jednoduchy, rychly a casty, proc by se nerozvedli oni?
idelani by bylo, kdyby to bylo tak nekde napul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
13.1.17 09:56

A přitom je to tak jednoduché, rozvody prostě zakázat. Jednou jsi při plném vědomí souhlasil se sňatkem a něco slíbil, tak jakýpak rozvod. Jen si hezky užívej dál výhod manželství!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
13.1.17 09:58
@zoidberg píše:
A přitom je to tak jednoduché, rozvody prostě zakázat. Jednou jsi při plném vědomí souhlasil se sňatkem a něco slíbil, tak jakýpak rozvod. Jen si hezky užívej dál výhod manželství!

sice by zmizely rozvody, ale asi by se zvedl počet vražd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
13.1.17 10:01
@Russet píše:
@Zorbas
Neříká se, že sedmý rok je kritický?! ;-)

Tak pul roku mame zdarne za sebou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria